GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Elhúzták a nótáját

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2023.04.02.
 Vasárnap
Ma Áron napja van.
Holnap Buda, Richárd napja lesz.
   EUR árfolyam
   380,99 Ft
   CHF árfolyam
   381,85 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2022. 10. 23. 20:02     


Elhúzták a nótáját
Állandó szerzőnk Ludovik A. véleménycikke

 

Aki nyomon követi lapunkat, már olvashatott arról, hogy bilincsben vittek el egy 80 éves bácsit a gyömrői városházáról. Egy katolikus, mélyen hívő bácsiról van szó, egy fél szemére megnyomorított, süket és rokkant bácsiról: egy cigány emberről. Azért vitték el, mert nem akarták fogadni, nem akartak vele beszélni, nem akarták talán még látni sem. A gyömrői városházán a hátuk közepére sem kívánták. Ezért jobb volt biztonsági őrt hívni, földre teperni, megbilincseltetni, hátára lépni. S mindezt így együtt, a felesége halálának egy éves évfordulóján, s amikor ennek jubileumaként keresztet akart állíttatni a városban.

 

Ízlelgessük csak: Keresztet akart állíttatni, ezért elvitték a gyömrői városházáról. 

 

De ne szaladjunk ennyire előre. Más jubileumot is ült ez a cigány bácsi. Pont 10 éve, hogy ugyanúgy rendőrök vitték el, megbilincselték, és megverték. Az akkor 70 éves férfira - saját állítása szerint - valakik ráküldték az akkori gyömrői rendőröket, mert "a nagy mágusnak" eltűnt a laptopja a fehérporos és obszcén képeivel és őt sejtették a háttérben.

 

Ez az egyszerű cigányember azt sem tudta, mi az a laptop, még szabálysértési ügye sem volt soha azelőtt, de a rendőrök megrugdosták és fél szemére megnyomorították. A Helsinki bizottságnak hála Stasbourgig jutott az ügy, így papírja van róla, hogy a rendőrök megverték. Sokat nem ér vele, mert a fél szeme odalett, de legalább nem lehet letagadni, hogy megtörtént - mint ahogy, valljuk, be ez városunkban oly gyakran megtörténik.

 

S hogy miért érdekes mindez így együtt? Mert szörnyű és nyomorúságos látlelete annak, ami itt folyik a szemünk előtt, csak nem akarunk róla tudomást venni.

 

Mert bár hiába,hogy "a nagy mágus" nincs már köztünk, de szelleme itt maradt, itt munkál, itt kísért a városháza falai közt is. A tíz évvel ezelőtti esemény azért volt jelentős, mert fellebbent a függöny és egy pillanatra bepillantást engedett annak a kusza és kaotikus világnak a kulisszáiba, amit a megnyerő mosoly és könnyed elengancia elrejtett a városlakók szeme elől. Nyitánya volt annak a városi felvonásnak, amit még sok más hasonló brutális dolog követett (hogy csak az ötgyermekes családapa házának azóta is tisztázatlan felgyújtásáról ne is beszéljünk). Nem furcsa egy kicsit ez a sok brutális eset ebben a nyugodt kisvárosban?

 

S "a nagy mágus" nincs már köztünk, de a várost megülő és megfojtó polip még itt terpeszkedik. Még itt vannak, akik ehhez az egészhez dörgölőztek, ennek az egésznek ették kenyerét, itták szavait. 

 

Régi fotóján nézem ennek a cigány férfinak a nyílt arcát. Lehet, hogy rámenős, lehet, hogy akaratos, hogy nehéz természet. Fél szemmel, fél süketen, megrokkanva, lehet, hogy nehéz. De egy évvel a felesége halálának évfordulóján és 10 évvel a szeme kiverése után nem ezt érdemelte.

 

 

 

S mivel keresztállítás, van ebben némi sorszerű, némi eleve elrendelt, némi karmikus.  Ennek a szegény embernek a mártír sorsa kellett ahhoz, hogy a fátyol újra fellebbenjen:

 

"A nagy mágus elment" de akik itt maradtak, azok ugyanazok. De talán ezt kezdjük egyre többen észre venni.

 

Ludovik A.

 

ps.: A bácsinak ezúton is jobbulást kívánunk, ugyanis tudomásunk szerint továbbra is kórházban van.

 

Fotó: Stiller Ákos - hvg.hu


További hírek

  Áprilistól újra jár a fogaskerekű
2023. 03. 31. 10:04 hirhatar.hu
  Civilekkel szövetkezne Donáth Anna most életre hívott egyesülete
2023. 03. 31. 09:52 hirhatar.hu
  Miért jó döntés, ha van kamera vagy kamerás ajtócsengő a bejáratnál?
2023. 03. 29. 09:41 gyomroi-hirhatar.hu
  Mi várható az ingatlanpiacon 2023-ban?
2023. 03. 23. 09:44 gyomroi-hirhatar.hu
  Orgiára hívta Schadl későbbi vádlott társát
2023. 03. 22. 19:50 hirhatar.hu
  Imatermeket nyitott a Corvinus Egyetem
2023. 03. 22. 19:50 hirhatar.hu
  Lánczi András és Orbán Viktor, avagy Magyarország vége
2023. 03. 22. 19:50 hirhatar.hu
  Mi a helyzet a kannabiszpalánták birtoklásával a szomszédunkban?
2023. 03. 22. 16:17 gyomroi-hirhatar.hu
  Hogyan folytassuk a fogyás után?
2023. 03. 21. 09:23 gyomroi-hirhatar.hu
  A magyar világsztár férje után nyomoz a rendőrség hűtlen kezelés vádjával
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport