GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Tűz ütött ki Gáspár Krisztián képviselő otthonában

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2024.06.22.
 Szombat
Ma Paulina napja van.
Holnap Zoltán napja lesz.
   EUR árfolyam
   397,62 Ft
   CHF árfolyam
   416,95 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 06. 20. 22:51     


Tűz ütött ki Gáspár Krisztián képviselő otthonában
Már az ORFK nyomozói is a helyszínen vannak, a koradélután történt ügyben még mindig helyszínelés folyik. Ebből arra következtetünk az ügy rendkívül súlyos. Ilyen brutális dolog még nem történt a városban.

A mai napon Gyömrő egyik önkormányzati képviselőjét váratlan esemény érte. Gáspár Krisztián a Gyömrői Társaskör elnöke és Gyömrő város helyi képviselője a hetekben leginkább arról lett híres, hogy Gyenes Levente lemondását követelte.

 

Gáspár Krisztián négy gyermekével és feleségével él Gyömrőn, évek óta élesen kritizálja helyi önkormányzatot és sajnos nem ismeretlenek számára a különleges tűzesetek. Évekkel ezelőtt a központban lévő üzlete is kigyulladt, de akkor, a tetteseket nem sikerült megtalálni, mivel a köztéri kamerák nem rögzítették az esetet.

 

Gáspár Krisztián és felesége szerint ismételten szándékos gyújtogatásról lehet szó. Véleményük szerint az elkövető azt hihette nem tartózkodik senki az ingatlanban, hiszen nem állt autó a kertben és a redőnyök is le voltak engedve. Ha valóban nincs senki otthon, valószínűleg leég több család otthona, azonban az asszony és négy gyermekük bent voltak mikor két tompa puffanást hallottak. A szomszédok elmondása alapján, kik szintén a hangokra figyeltek fel, azonnal lángba borult a terasz és a rajta lévő bútorzat, ezért Gáspárék segítségére siettek. A tűz a házon lévő szigetelésbe is belekapott, de a tragédia bekövetkezte előtt sikerült megfékezni.

 

A tűzeset miatt a helyszínre érkezett tűzoltók a rendőrséget is bevonták az ügybe. Miután a tűzoltóság hivatalból kirendelte a rendőrséget, az előzetes vélemények szerint nem lehetett szó „öngyulladásról”, ezért további szakértő bevonását kérték, hogy az idegenkezűséget kizárják, vagy megerősítsék. Információink szerint késleltetett Molotov koktél nyomaira bukkantak.

 

Városunkban feszült légkör uralkodik, sokan hírtelen felindulásból akár konkrét neveket is kijelentenek, felelősnek titulálnak ebben az esetben. Azonban fontos megjegyezni, hogy a napokban történt, a helyi ellenzéket „ellenségnek” tituláló plakátok megjelenése a városban, életre kelthetett néhány radikális megoldásokkal élő embert. Hogy ki helyezte ki a városban az igencsak uszító plakátokat, még nem derült ki. Hogy ki a felelős ebben a mai ügyben, – ha bebizonyosodik, hogy szándékos gyújtogatásról van szó – azt nehéz és kár is találgatni. Egy dolgot jelenthetünk ki egyre biztosabban, nagy baj van Gyömrőn.

 

Minden gyömrői nevében elmondható, hogy szereti városát, hiszen itt él. Mindenkinek meg kell értenie, hogy ha valaki kritikát fogalmaz meg a város vezetőivel szemben az nem a városnak szól. Nem elfogadható dolog, hogy város vezetőségének kritikusai vadnyugati plakátokon szerepeljenek, mint ellenség, hogy a lakosok egy kis része, akik radikális kiállást bizonyítanak a városvezetés mellett, sokszor megkérdőjelezhetetlen önjelölt igazságosztó módjára bíráskodjanak a helyi ellenzékkel szemben, akár verbálisan is. Ez az elvadult helyzet senkinek nem tesz jót. Sem az ellenzéknek, sem a Gyömrő 2000 Körnek, sem a város hírnevének, és ami a legfontosabb egyetlen gyömrői lakosnak sem. A politikának semmilyen körülmények között nem szabad tettlegességé fajulnia.

 

Mivel ilyen események után meg kell szólalnia a város vezetőségének, meg is tette azt. Lapunk természetesen közzé is teszi a hivatalos közleményt. Az üggyel kapcsolatban, igaz más, - véleményünk szerint ez esetben helyénvalóbb - stílusban, de mi is megfogalmaztuk, mint vezető helyi média álláspontunkat az ügyben: A városban feszült politikai légkör uralkodik, azonban Gyömrő polgárait felszólítjuk, véleményüket érveléssel, szomszédiak, barátaik  és ismerőseik, nyugodt verbális meggyőzésével hirdessék. Kerüljék a vérre menő konfliktusokat és a tettlegességet polgártársaikkal szemben, ezzel biztosítva, hogy senkinek ne kelljen félnie ebben a városban.

 

Gyömrő Város Önkormányzatának a facebook-on megjelent hivatalos közleménye:

 

„A mai napon eddig ismeretlen okokból tűz ütött ki Gáspár Krisztián önkormányzati képviselő otthonának teraszán, mely egy négylakásos társasház legbelső ingatlana. Bár a rendőrségi vizsgálat folyamatban van, az eddigi információk alapján nem zárható ki az idegenkezűség. A HÍR TV információi szerint szerencsére személyi sérülés nem történt. A televíziónak egy szemtanú elmondta: a két méter magas és széles lángot az otthon tartózkodó kamasz fiú eloltotta, a tűzoltók beavatkozására nem volt szükség.

Gyömrő Város Önkormányzata a leghatározottabban elítéli ezt az akciót, történt akár szándékos manipulációként, vagy valós fenyegetésből. Városunk vezetése idestova 12 éve minden önkormányzati választás alkalmával kiemelten hangsúlyozza a negatív kampány veszélyességét, és kizárólag az elért eredmények és programok mentén hajlandó kampányolni.

 

Felszólítjuk a leendő önkormányzati választáson érintett összes Gyömrői pártot és civil szervezetet, hogy tartózkodjanak a verbális vagy fizikai erőszak alkalmazásától, az ellenfelek lejáratásától. Azok pedig, akik néhány hete tudatosan, előre megtervezett módon lejárató kampányba kezdtek, viseljék az elindított vállalhatatlan folyamat jogi következményeit!”

 

Az ott lakóktól kapott információink szerint már az ORFK nyomozói is a helyszínen vannak, a koradélután történt ügyben még mindig helyszínelés folyik. Ebből arra következtetünk az ügy rendkívül súlyos. Ilyen brutális dolog még nem történt a városban.


Gyömrői Hírhatár


További hírek

  Rónai Egon elismerte, hogy hibázott a Magyar Péter interjúval
2024. 06. 18. 14:16 hirhatar.hu
  Magyar Péter: a Tisza Párt készen áll az előrehozott választásokra is
2024. 06. 18. 14:16 hirhatar.hu
  Várkonyi Andrea a Mészáros Alapítvány kuratóriumának új elnöke
2024. 06. 18. 14:16 hirhatar.hu
  Rogán Cecíliáék fantom médiacége bő milliárdos bevételt produkált
2024. 06. 11. 18:06 hirhatar.hu
  Választások után – sokan vannak még a változások ellen
2024. 06. 11. 18:06 hirhatar.hu
  „Öntsünk TISZ(t)A vizet a pohárba” – Magyar Péter reagált az ATV nyilatkozatára
2024. 06. 11. 18:06 hirhatar.hu
  Egy jó krimi minden anyagi gondot megold!
2024. 06. 10. 15:57 gyomroi-hirhatar.hu
  Mit érdemes tudni a meddőségi kezelésekről?
2024. 06. 08. 11:19 gyomroi-hirhatar.hu
  Botrány Újpesten - hazugságok hálójában a helyi politika
2024. 06. 07. 19:29 hirhatar.hu
  Pazar színházi és utcaszínházi előadások a VéNégy Fesztiválon
2024. 06. 07. 19:29 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport