GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Dulakodás a gyömrői városházán

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2024.07.22.
 Hétfő
Ma Magdolna napja van.
Holnap Lenke napja lesz.
   EUR árfolyam
   390,06 Ft
   CHF árfolyam
   403,53 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2022. 10. 22. 16:27     


Dulakodás a gyömrői városházán
Egy idős bácsi keresztet akart állítani Gyömrőn, lánya szerint megverték a rendőrök.

Egy Átlag Béla nevű helyi közösségi felület friss posztjából értesüt a Hírhatár arról, hogy dulakodás történt Gyömrő Polgármesteri hivatalában. A Facebook oldal csak szűkszavúan nyilatkozott az esetről:

 

 

Átlag Béla posztja után szerkesztőségünk igyekezett utánajárni a hajmersztő történteknek.

 

A 80 éves férfi kálváriájáról szóló információkról lánya számolt be a Jó itt élni nevű politikai közösség facebook csoportjában. A bejegyzés szerint a rosszul látó, süket rokkant férfi keresztet szeretett volna állítani Gyömrőn, amelyhez a képviselő testület hozzájárulását - legalábbis a bejegyzés szerint - már megkapta, azonban a kereszt helye még nem került kijelölésre.

 

A rokkant, járni is nehezen tudó idős bácsi ez ügyben szeretett volna a városi polgármesteri hivatalban egyeztetni, azonban a polgármester-helyettes, Török Réka a poszt állítása szerint letagadtatta magát és egyetlen ügyintéző sem volt hajlandó az idős úrral foglalkozni.

 

RÁHÍVTÁK A RENDŐRÖKET, BILINCSBEN VITETTÉK EL

 

Hogy a várakozás során pontosan mi történt, a facebook bejegyzés nem taglalja részleteiben. Annyi azonban kiderült, hogy az idős bácsira a hivatal alkalmazottai ráhívták a rendőröket. A bejegyzés szerint a rendőrök olyan brutálisan léptek fel, hogy a bácsi kórházba került, sérülései vannak. A két rendőr "hasra vágta, két kezét hátra húzta, megbilincselte, hátára ültek", majd az önkormányzat egyik biztonsági őre az ingén keresztül a nyakánál fogva rángatta. A bilincs csontig vágta az idős bácsi kezét, karja megduzzadt. Mentőt végül a monori rendőrkapitányságon hívtak hozzá, jelenleg ápolásra szorul.

 

A GYÖMRŐI ÖNKORMÁNYZAT IS REAGÁLT

 

A megjelent Facebook bejegyzésre időközben Gyömrő Város Önkormányzata is reagált. Azt írták, hogy "Nagy Antal úr lassan egy évtizede áll perben-haragban önkormányzatunkkal." Hozzátették azt is, hogy a 80 éves bácsi fenyegető hangneme miatt hívtak először közterület-felügyelőket, aztán rendőröket.


A Hivatal azt is jelezte, hogy Nagy Antal ellen egyszer már indítottak pert, tehát a rossz viszonynak vannak előzményei. A megromlott kapcsolatot az idős úr sem tagadta, korábban a HVG is feldolgozta egy történetét. Megverésének hátterében a Gyömrői Önkormányzatot sejtette Nagy Antal.

 

A STRASBOURGI BÍRÓSÁG NAGY ANTALNAK ADOTT IGAZAT

 

A mostani történetet épp ez a régi történet teszi igazán sajátossá. Nagy Antalnak  korábban volt egy olyan ügye, amelyben egy ki nem nyomozott rendőri bántalmazás érte. 2012 májusában az akkor 70 éves Nagy Antalnál házkutatást tartottak. Egy lopott laptopot kerestek nála a rendőrök, de az ügyhöz semmi köze nem volt, azt sem tudta, mi az a laptop.

 

Végül az Emberi Jogok Európai Bírósága kimondta, hogy Nagy Antal bántalmazási ügyében a magyar állam megsértette a kínzás tilalmát, ezért a magyar államot 10 000 eurós kártérítésre kötelezték.


Az esetet egy-két évvel később a gyömrői polgármester egy korábbi botrányához kötötték többen. Amikor Gyenes Leventéről pikáns fotók kerültek elő, valamint olyan képek, amelyen valamilyen port szippant fel, a városvezető azzal védekezett, hogy valóban készültek róla nem nyilvános képek, de azokat a laptopján tartotta, amit elloptak tőle.


További hírek

  Elhasználódtak a céges informatikai eszközök? Itt a megoldás!
2024. 07. 22. 09:53 gyomroi-hirhatar.hu
  A Hír TV-ből kirúgták, polgárőr lett Pálffy István
2024. 07. 21. 08:58 hirhatar.hu
  Harmadával kevesebb orvosi ügyelet lesz Budapesten
2024. 07. 21. 08:58 hirhatar.hu
  Tovább hízik Orbán apjának földbirtoka
2024. 07. 21. 08:58 hirhatar.hu
  Medián: a Fidesz népszerűsége zuhanóban, a Tisza Párté növekvőben
2024. 07. 18. 12:49 hirhatar.hu
  Pénzért erőszakolt erdei túrák
2024. 07. 18. 12:49 hirhatar.hu
  Sziget – FutureGrounds: Gondolj a jövőre!
2024. 07. 18. 12:48 hirhatar.hu
  Az egyetemisták közel fele fontolgatja a külföldi letelepedést
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Dr. Magyar György az elszámoltatások jogi buktatóiról
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Utolsó értékes ingatlanát is kénytelen volt eladni az MSZP
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport