GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Dulakodás a gyömrői városházán

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2022.12.01.
 Csütörtök
Ma Elza napja van.
Holnap Melinda napja lesz.
   EUR árfolyam
   410< Ft
   CHF árfolyam
   416,02 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2022. 10. 22. 16:27     


Dulakodás a gyömrői városházán
Egy idős bácsi keresztet akart állítani Gyömrőn, lánya szerint megverték a rendőrök.

Egy Átlag Béla nevű helyi közösségi felület friss posztjából értesüt a Hírhatár arról, hogy dulakodás történt Gyömrő Polgármesteri hivatalában. A Facebook oldal csak szűkszavúan nyilatkozott az esetről:

 

 

Átlag Béla posztja után szerkesztőségünk igyekezett utánajárni a hajmersztő történteknek.

 

A 80 éves férfi kálváriájáról szóló információkról lánya számolt be a Jó itt élni nevű politikai közösség facebook csoportjában. A bejegyzés szerint a rosszul látó, süket rokkant férfi keresztet szeretett volna állítani Gyömrőn, amelyhez a képviselő testület hozzájárulását - legalábbis a bejegyzés szerint - már megkapta, azonban a kereszt helye még nem került kijelölésre.

 

A rokkant, járni is nehezen tudó idős bácsi ez ügyben szeretett volna a városi polgármesteri hivatalban egyeztetni, azonban a polgármester-helyettes, Török Réka a poszt állítása szerint letagadtatta magát és egyetlen ügyintéző sem volt hajlandó az idős úrral foglalkozni.

 

RÁHÍVTÁK A RENDŐRÖKET, BILINCSBEN VITETTÉK EL

 

Hogy a várakozás során pontosan mi történt, a facebook bejegyzés nem taglalja részleteiben. Annyi azonban kiderült, hogy az idős bácsira a hivatal alkalmazottai ráhívták a rendőröket. A bejegyzés szerint a rendőrök olyan brutálisan léptek fel, hogy a bácsi kórházba került, sérülései vannak. A két rendőr "hasra vágta, két kezét hátra húzta, megbilincselte, hátára ültek", majd az önkormányzat egyik biztonsági őre az ingén keresztül a nyakánál fogva rángatta. A bilincs csontig vágta az idős bácsi kezét, karja megduzzadt. Mentőt végül a monori rendőrkapitányságon hívtak hozzá, jelenleg ápolásra szorul.

 

A GYÖMRŐI ÖNKORMÁNYZAT IS REAGÁLT

 

A megjelent Facebook bejegyzésre időközben Gyömrő Város Önkormányzata is reagált. Azt írták, hogy "Nagy Antal úr lassan egy évtizede áll perben-haragban önkormányzatunkkal." Hozzátették azt is, hogy a 80 éves bácsi fenyegető hangneme miatt hívtak először közterület-felügyelőket, aztán rendőröket.


A Hivatal azt is jelezte, hogy Nagy Antal ellen egyszer már indítottak pert, tehát a rossz viszonynak vannak előzményei. A megromlott kapcsolatot az idős úr sem tagadta, korábban a HVG is feldolgozta egy történetét. Megverésének hátterében a Gyömrői Önkormányzatot sejtette Nagy Antal.

 

A STRASBOURGI BÍRÓSÁG NAGY ANTALNAK ADOTT IGAZAT

 

A mostani történetet épp ez a régi történet teszi igazán sajátossá. Nagy Antalnak  korábban volt egy olyan ügye, amelyben egy ki nem nyomozott rendőri bántalmazás érte. 2012 májusában az akkor 70 éves Nagy Antalnál házkutatást tartottak. Egy lopott laptopot kerestek nála a rendőrök, de az ügyhöz semmi köze nem volt, azt sem tudta, mi az a laptop.

 

Végül az Emberi Jogok Európai Bírósága kimondta, hogy Nagy Antal bántalmazási ügyében a magyar állam megsértette a kínzás tilalmát, ezért a magyar államot 10 000 eurós kártérítésre kötelezték.


Az esetet egy-két évvel később a gyömrői polgármester egy korábbi botrányához kötötték többen. Amikor Gyenes Leventéről pikáns fotók kerültek elő, valamint olyan képek, amelyen valamilyen port szippant fel, a városvezető azzal védekezett, hogy valóban készültek róla nem nyilvános képek, de azokat a laptopján tartotta, amit elloptak tőle.


További hírek

  Ellenzéki belháború bontakozik a XI. kerületben a DK-s polgármester döntése miatt
2022. 12. 01. 17:43 hirhatar.hu
  Hogyan tovább fogaskerekű?
2022. 12. 01. 17:43 hirhatar.hu
  Az Orbán-rezsim haláltusája...?
2022. 12. 01. 17:43 hirhatar.hu
  A sport megbecstelenítése
2022. 11. 24. 12:34 hirhatar.hu
  Cserhalmi György helyre tette Vidnyánszkyt
2022. 11. 24. 12:34 hirhatar.hu
  Gyurta Dániel Szijjártó főtanácsadójából immár nagykövet lett
2022. 11. 24. 12:34 hirhatar.hu
  Másfél milliós jutalmat kapott tavaly a Klebelsberg Központ vezetője
2022. 11. 18. 18:12 hirhatar.hu
  Pénteken is élőlánccal demonstráltak a diákok
2022. 11. 18. 18:12 hirhatar.hu
  Budapest posztumusz díszpolgára lett Setét Jenő
2022. 11. 18. 18:12 hirhatar.hu
  Milyen hatásai vannak a kendermagolajnak?
2022. 11. 18. 11:27 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport