GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Rózsa Mihály: Bekerítve

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2024.06.22.
 Szombat
Ma Paulina napja van.
Holnap Zoltán napja lesz.
   EUR árfolyam
   397,62 Ft
   CHF árfolyam
   416,95 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 06. 17. 20:55     


Rózsa Mihály: Bekerítve
Mottó: Szabad vagyok! - mondta a majom a rácsnak. Én nem. - felelte a rács- Engem majmok közé zártak.

Nem értem én ezt a kerítés dolgot. A magyar-szerb határ 164 km hosszú. És nem is olyan szép egyenes, aminél elindul az egyik pontról ez a tervezett baszott nagy kerítés és az végig megy egészen a végéig. Hogyan fog ez kinézni? Na, jó, persze egy kerítésnek nem kell takarosan szépnek lennie feltétlen, bőven elég ha olyan baszott nagy, amit már nem lehet átmászni vagy átugrani. Gondolom az átmászhatatlansága érdekében a tetején ízléses szögesdrót lesz végig vagy egyenesen teljes hosszában áramot vezetnek majd bele, esetleg lesznek közbe iktatva őrtornyok is, amikről remekül lehet lövöldözni olyanokra, akik a kerítés közelébe merészkednek. Semjén lehet átszokhat a védett madarakról a bevándorlókra és jó pénzért még külföldi vadászokat is hívhatunk. De gondolom azért majd lesznek bódék is felállítva a kerítés mentén, ahol jó pénzért bárki vásárolhat állampolgárságot és akkor persze beengedjük. Szerencsére Orbán veje éppen ráér ezeket üzemeltetni.

 

És felkészültünk arra a veszélyre, hogy ha Renaud Lavillenie vagy hozzá hasonló rúdugró bajnok dönt úgy, hogy illegálisan délről beszökik az országba kevés lesz a 4 méteres kerítés még szögesdróttal is, mert ezek a rohadékok 6.15 méter magasságot is át tudnak ugrani? Nem kéne ezt az ízléses kis kerítést olyan magasságra belőni, ami már őket is megakadályozhatja a bejutásba?


 

 

Na és mi van akkor, ha a bevándorló nagyon cseles és ha azt látja kerítés állja az útját, akkor átmegy Horvátországba és onnan sétál át hozzánk a kerítés mellett hangosan röhögve? Hát csak fel kéne a horvátok felé is húzni ezt a kerítést a biztonság kedvéért még 355 km hosszúságban. De ha már tutira megyünk, nem árt folytatni Szlovénia felé is, hiszen az már csak potom 102 km-t jelentene. Mészáros Lőrinc cégének - aki nyilván nyeri majd az építés pályázatát, - nem okozhat ez érdemi problémát. De a másik irányba is érdemes magyarosan körkörösen védekezni, jöhet 453 km kerítés a románok felé és akkor már az ukránok felé felépítendő 137 km szinte semmi lesz. A szlovákokban soha nem bízhatunk, ezért feléjük se árt, felhúzni a 679 km-es kerítést bár ott lehet valamivel alacsonyabb is, hiszen mire oda elsétálnak a Szerbia felél betörni igyekvő megélhetési bevándorlók, már elég alaposan elfáradnak és nem tudnak nagyot ugrani, vagy nagyot mászni. Végülis ha eddig eljutottunk, akkor azzal megyünk tutira, ha körbe kerítjük magunkat Ausztria felé is, 356 km hosszan. Így egyetlen rohadt bevándorló se jöhet be és persze ez arra is jó megoldás, hogy a kalandvágytól fűtött fiataljaink se lépjenek le innen felelőtlenül csakúgy!

 

Nos azon is kicsit még tépelődőm, hogy egy kurva hosszú és magas kerítés felépítése vajon egészen pontosan összegszerűen mennyibe is kerülhetne. Nem hiszem, hogy olcsó móka lenne a felépítése, főleg ha a Fidesz adja a megbízást a haveroknak, az árba beleszámolva a mindenkori visszaosztási kötelezettséget is. A kerítést, akárhogy is nézem, de őrizni is kell majd, meg olykor felújítani, állagát megvédeni. Ezeknek is folyamatos költségei lesznek, még akkor is, ha a felépítés után már mindenki közmunkán a kerítés mellett fog szorgalmasan tevékenykedni. Ha összeadom az építés várható költségét és a működtetésének a költségeit, arra lennék reakciós imperialista, hazaáruló módon kíváncsi, hogy ez vajon mennyivel is kerülne többe, mint a bevándorlók befogadása és támogatása.

 

Valahogy célszerű lenne csökkenteni a költségeinket. Nem kell ilyen nagy kerítés. Össze kéne terelni a kormányt, a Parlamentet, a Fidesz és Jobbik támogatóit, ezek szépen bekerülnének egy területre és köréjük építenénk meg a jó magas, a társadalom számára valós biztonságot teremtő kerítést. Erre akkor is érdemes lenne áldozni, ha éppen kint van a seggünk a gatyából, mert közép és hosszú távon nyilván megéri a befektetést és végre Európa is újra szeretne minket. Csóró alak vagyok, de egy ilyen kerítésre, szívesen adok a kevésből is személyes hozzájárulást. 


További hírek

  Rónai Egon elismerte, hogy hibázott a Magyar Péter interjúval
2024. 06. 18. 14:16 hirhatar.hu
  Magyar Péter: a Tisza Párt készen áll az előrehozott választásokra is
2024. 06. 18. 14:16 hirhatar.hu
  Várkonyi Andrea a Mészáros Alapítvány kuratóriumának új elnöke
2024. 06. 18. 14:16 hirhatar.hu
  Rogán Cecíliáék fantom médiacége bő milliárdos bevételt produkált
2024. 06. 11. 18:06 hirhatar.hu
  Választások után – sokan vannak még a változások ellen
2024. 06. 11. 18:06 hirhatar.hu
  „Öntsünk TISZ(t)A vizet a pohárba” – Magyar Péter reagált az ATV nyilatkozatára
2024. 06. 11. 18:06 hirhatar.hu
  Egy jó krimi minden anyagi gondot megold!
2024. 06. 10. 15:57 gyomroi-hirhatar.hu
  Mit érdemes tudni a meddőségi kezelésekről?
2024. 06. 08. 11:19 gyomroi-hirhatar.hu
  Botrány Újpesten - hazugságok hálójában a helyi politika
2024. 06. 07. 19:29 hirhatar.hu
  Pazar színházi és utcaszínházi előadások a VéNégy Fesztiválon
2024. 06. 07. 19:29 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport