GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Na most akkor mi van?

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2023.09.25.
 Hétfő
Ma Eufrozina napja van.
Holnap Jusztina napja lesz.
   EUR árfolyam
   390,11 Ft
   CHF árfolyam
   403,48 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 04. 10. 08:11     


Na most akkor mi van?
Az van, hogy a Fidesz megnyerte a választásokat. Az van, hogy a nácik 20%-ot értek el.

Na most akkor mi van? Kérdezhetjük egymástól és drága polgártársainktól. Nem könnyű válaszolni, miközben a válasz kézenfekvő. Az van, hogy a Fidesz megnyerte a választásokat. Az van, hogy a nácik 20%-ot értek el.

 

Az van, hogy a demokratikus erők összefogása nem tudott erős alternatíva lenni a bizonytalan választók tömege számára. Az van, hogy nagyon kevesen vannak, akik számára a szabadság valódi érték, akik számára a demokrácia és a jogállam mindenek előtt való lenne.

 

Az van, hogy a demokratikus pártok aktivistái hatalmas munkát végeztek el és a teljesítményük előtt meg kell emelnie minden demokratának a kalapját, a vereség ellenére is. Az van, hogy jót akartunk és kevesen voltunk ahhoz, hogy a jó teret kaphasson. Az van, hogy sok jó jelöltünk győzni tudott, erős ellenfelek ellen is, mint Burány Kispesten, Hiller Erzsébeten, Szabó Csepelen a példa kedvéért.

 

Az van, hogy a Fidesz mindent elkövetett annak érdekében, hogy ne legyenek egyenlő esélyek a választásnál, így bár legitim volt maga a választás a legszigorúbb jogi szempontok szerint, de nem volt tisztességes, nem volt demokratikus maga a rendszere se, ahol a pálya minden szeglete a Fidesz felé dőlt. Az van, hogy a Fidesz nem kevés esetben választási csalást követett el, hol teljesen egyértelmű formában, hol csak közvetett módon. Az van, hogy amíg az ellenzék korlátozott keretek között folytathatott kampány tevékenységet, a Fideszt semmi nem korlátozta és a választási kampányuk nem kis részét, közpénzek milliárdjaiból valósították meg. Egy ilyen nem tisztességes, nem demokratikus választáson sikerült a Fidesznek megnyerni a választásokat, még az is lehet, hogy a mandátumok kétharmadát megszerezve maguknak.

 

Az van, hogy nagyon sok helyen alig pár szavazat döntött a győztes személyéről, ami azt mutatja, ahogy most hatalmasat nyert a Fidesz, az ismert körülmények között, könnyen előfordulhatott volna az is, hogy hatalmasat buknak. Az van, hogy a demokrácia Magyarországon, a történelmünk során nem először, csúfos vereséget szenvedett. Az van, hogy Kádár népe kimondta, fontosabb számára a Vezér akit követni lehetne, mint a szabadság, ahol saját magunknak kell ítéletet mondani mi jó és mi rossz. Az van, hogy a magyar választó erős nyáladzás mellett kifejezésre juttatta, nem vágyik a szabadságra, jó neki a korlátok között működtetett pocsolya. Az van, hogy a magyar választók nagy többsége, talán még büszke is arra, hogy fényévekre létezik a fejlett és civilizált európai társadalmaktól és az európai polgárságtól. Az van, hogy Magyarországon a társadalom többsége, morálisan, mentálisan, szellemileg a béka segge alatt tanyázik méterekkel és sajnos kifejezetten jól érzi magát ott ahol van. Az van, hogy ennek a népnek Mohács kell!

 

Az van, hogy az ellenzéki összefogás nagyon későn jött csak létre. Az van, hogy kár volt hosszú időn keresztül a mutyival elkúrni az építésre fordítható időt. Az van, hogy érdemben az Összefogás mellett kedvet csináló központi kampány nem volt. Az van, hogy zombik óriásplakáton szerepeltetése és a depresszió kampány nem vezethet eredményre. Az van, hogy kampány nélkül nem lehet választást nyerni. Az van, hogy ha nem mindenhol a legjobb jelöltek indulnak egy összefogás részéről, ott akár borítékolható is lehet a kudarc valószínűsége. Az van, hogy a negatív kampány hozadéka minimális, főleg ha még az is el van bénázva.

 

Az van, hogy nem kell elkeseredni teljesen. Az van, hogy a vereség után is minden demokratának nem lehetősége, hanem erkölcsi kötelessége kiállni a szabadság, a jogállam, a demokrácia, a köztársaság mellett. Akkor is, ha a választók nagy többsége erre nem volt hajlandó szavazatával április 6-án. Az van, hogy meg kell találni az eszközt és a megoldást arra, hogy az EP-ben minimálisra csökkentsük azok erejét, akik ellenségnek tekintik az Uniót, mint a Fidesz vagy a szélsőjobbos cimboráik. Az van, hogy ősszel meg kell próbálni egy sokkal jobban megalapozott, sokkal jobb kampányt felmutatni képes összefogással szabadítani az önkormányzatokat a Fidesz megszállás alól. Az van, hogy folytatni kell amit elkezdtünk és kiállni az alapvető értékeink mellett.

 

Az van, hogy bár győzhetett most az ostobaság, a fény tulajdonsága, hogy előbb vagy utóbb, de legyőzi a sötétséget. Ahogy a rendszerváltás a kádárista diktatúrát el tudta végül söpörni, sokkal nehezebb harcok árán is, úgy az orbánista diktatúrának is vége lesz, ha hiszünk benne és teszünk érte. Az van, hogy a vereség ellenére is nagyon örülök, hogy részt vehettem ebben a nagy közös munkában, az van, hogy jól éreztem magam alapvetően a kampányban és jól eső érzéssel tölt el, hogy elmondhatom, mindent megtettem, amit megtehettem azért, hogy legyőzzük a diktatúrát. És nem rajtam múlt, hogy nem sikerült.

 

Az van, hogy április 6.-a után, április 7.-e következik, az életünk megy tovább. Az van, hogy nekünk volt igazunk, akkor is, ha ezt ebben az országban most kevesen értették meg.

 

Rózsa Mihály


További hírek

  Többdiplomás nőknek keres takarítói munkát Demszky Gábor
2023. 09. 25. 13:38 hirhatar.hu
  Állítólag nettó 385 ezer a magyar átlagkereset
2023. 09. 25. 13:38 hirhatar.hu
  Orbán Ráhel egyetemi ismerősei is jól jártak
2023. 09. 25. 13:38 hirhatar.hu
  Így lesz egészséges a marantád!
2023. 09. 21. 12:57 gyomroi-hirhatar.hu
  A jó alvás titka csecsemőkorban
2023. 09. 21. 12:54 gyomroi-hirhatar.hu
  Módszerek, amikkel könnyebb lesz a kétoldalú ragasztó eltávolítása
2023. 09. 21. 12:52 gyomroi-hirhatar.hu
  Hogyan működik az időpontfoglaló rendszer egy vállalatirányítási szoftverben?
2023. 09. 21. 12:50 gyomroi-hirhatar.hu
  Báj és könnyedség
2023. 09. 21. 12:48 gyomroi-hirhatar.hu
  Induljon az ősz egy új iskolatáskával!
2023. 09. 13. 09:58 gyomroi-hirhatar.hu
  Milyen egy jó polírozógép?
2023. 09. 13. 09:48 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport