GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Miért érdemes autópálya-matricát vásárolni?

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2024.04.17.
 Szerda
Ma Rudolf napja van.
Holnap Andrea napja lesz.
   EUR árfolyam
   394,88 Ft
   CHF árfolyam
   407,19 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2024. 03. 14. 17:05     


Miért érdemes autópálya-matricát vásárolni?
Jóllehet az autópálya-matrica évről évre költségesebb, legalább az infláció mértékével növekszik az ára, az autósok egy jelentős része mégis a vásárlás mellett dönt, sőt nagyobb részük úgy nyilatkozik, hogy a növekvő ár sem tántorítja el őket.

Nézzük meg az okokat, hogy az Autopalyamatrica.hu-n felsorolt fizetős utak használata milyen előnyökkel jár, miért érdemes esetleg Önnek is tüzetesebben tanulmányoznia az elérhető konstrukciókat!

 

Kényelem és gyorsaság

 

Az autópálya-matrica egy meghatározott időszakra érvényes, ami lehet 1 nap, 10 nap, egy hónap vagy akár egy év, ami – ha időben vásárol – akár 13 hónapra is érvényes lehet.

 

Korlátlanul használhatja az autópályákat a matrica érvényességi ideje alatt, az adott területen belül anélkül, hogy további díjat kellene fizetnie.

 

Manapság már sorban sem kell állnia egy benzinkútnál, hiszen néhány gombnyomással megválthatja az úthasználati jogosultságot online, a visszaigazolás pedig e-mailben érkezik, ami bármikor visszakereshető.

 

Ezért autózzon autópályán

 

Az autópályákon való utazás számos előnnyel jár az alacsonyabb rendű utakhoz képest, először is azért, mert a magas sebességhatár okán az autósok jelentősen gyorsabban tudnak közlekedni a sztrádán, mint bármely más közúton.

 

Általában jobban tervezettek és biztonságosabbak, mint az alacsonyabb rendű utak. Külön sávok vannak elkülönítve a különböző irányokba történő közlekedéshez, valamint jobb minőségű útburkolatok és egyértelmű jelzések biztosítják a biztonságos közlekedést.

 

Nincsenek kereszteződések, körforgalmak, ami csökkenti a balesetek kockázatát.

 

A magasabb sebesség és az útvonalak jobb tervezése miatt az autópályákon általában hatékonyabb lehet az üzemanyag-felhasználás.

 

Jobb infrastruktúra és szolgáltatások állnak rendelkezésre, például pihenőhelyek, benzinkutak és éttermek, amelyek lehetőséget kínálnak az út során szükségessé váló szünetek kényelmes eltöltésére.

 

Ha nem országos, akkor vármegyei

 

Sokan vannak, akik az országos matricában rejlő lehetőségeket nem tudják kihasználni, viszont egy vármegyei matrica számukra is vonzó lehetőség lehet.

 

Először is jelentősen olcsóbb, mint az országos alternatíva. Ha csak bizonyos vármegyei utakat használ rendszeresen, akkor ez a leggazdaságosabb megoldás.

 

Mivel az M0-s teljes egészében fizetőssé vált, ezért a Pest vármegyei matrica megvásárlása mindenképpen gazdaságos megoldás lehet az ingázóknak, mint ahogy több vármegye székhely esetében is a fizetős utak használata hozzátartozik a napi autós rutinhoz.

 

Összességében a vármegyei autópálya-matricák vásárlása előnyös lehet azoknak, akik főként egy adott vármegyében közlekednek, vagy akik számára gazdaságosabb megoldást jelenthet a helyi matrica megvásárlása az országos helyett.


További hírek

  Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
2024. 04. 15. 15:34 gyomroi-hirhatar.hu
  Magyar Péter, a hiányzó hős
2024. 04. 13. 08:33 hirhatar.hu
  Bodrogi Gyula 90 éves lett
2024. 04. 13. 08:33 hirhatar.hu
  A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
2024. 04. 12. 14:15 hirhatar.hu
  Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
2024. 04. 09. 19:50 hirhatar.hu
  Miért létfontosságú az utasbiztosítás egy külföldi nyaralás alkalmával?
2024. 04. 09. 19:31 gyomroi-hirhatar.hu
  Romos, penészes cserelakást ajánlott a MÁV a mini-Dubaj helyett
2024. 04. 04. 17:38 hirhatar.hu
  Karsai Dániel befejezi ügyvédi tevékenységét és kilép a Budapesti Ügyvédi Kamarából
2024. 04. 04. 17:38 hirhatar.hu
  A Kúrián is győzött, mégsem jut hozzá a kétmilliárdhoz
2024. 04. 04. 17:38 hirhatar.hu
  Közös EP- és fővárosi listát állít az MSZP, DK és Párbeszéd
2024. 03. 28. 21:01 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport