GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Lázár: egy újszülött megbélyegzése nemcsak gyáva dolog, de gazemberség is

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2021.10.27.
 Szerda
Ma Szabina napja van.
Holnap Simon napja lesz.
   EUR árfolyam
   365,36 Ft
   CHF árfolyam
   341,6& Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 01. 06. 23:03     


Lázár: egy újszülött megbélyegzése nemcsak gyáva dolog, de gazemberség is
Az idei év első babája, Rácz Péter Rikárdó január 1-jén 0 óra 1 perckor született Makón. Novák Előd jobbikos országgyűlési képviselő Facebook-oldalán aznap azt írta, hogy "Rikárdó mellett azért persze szaporodik a magyar is néhol, pl. a mi családunkban is többen vagyunk, mint négy éve".

Egyetlen egy gyereket sem lehet megbélyegezni, szülessen bár a Rózsadombra vagy Makóra, palotába vagy putriba - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a makohirado.hu-nak adott, kedden megjelent interjújában.

 

Minden magyar gyereknek vele született joga, hogy a sorsát a tehetsége és a szorgalma alakítsa, ne pedig előítéletek vagy öröklött körülmények - hangsúlyozta a Makó és térsége országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus azzal kapcsolatban, hogy az ország idei első újszülöttje a Maros-parti városban született Rácz Péter Rikárdó lett, és a portál szerint a kisfiú érkezése a családban örömet szerzett, a közéletben indulatokat váltott ki.

 

Újszülött megbélyegzése nemcsak gyáva dolog, de gazemberség is

 

A miniszter kijelentette: a most születő, most felnövőben lévő gyerekekből lesz a jövő Magyarországa. A tisztességes politikának ezért az a dolga, hogy küzdjön a szegénység, a mástól örökölt következmények és az előítéletek ellen.

 

Lázár János szerint fontos, hogy "ne hagyjuk szó nélkül" azt, ha valaki - különösen egy politikus - újszülötteket bélyegez meg. "Egy újszülött megbélyegzése ugyanis nemcsak gyáva dolog, de gazemberség is. Olyan, mint egy köztörvényes bűncselekmény" - tette hozzá.


Az állam dolga megvédeni gyerekeinket

 

A miniszter hangsúlyozta, hogy aki egy gyereket rekeszt ki, az valójában az egyetlen lehetőségétől vagy "vagyonától" fosztja meg: az esélytől, hogy tisztességes emberré váljon.

 

"Az állam dolga pedig az, hogy a gazemberekkel szemben megvédje a gyerekeinket. Minden gyereket" - mondta a portálnak a politikus, elítélve azt a verbális támadássorozatot, amit "gyáva és ostoba politikusok" indítottak egy újszülött ellen.

 

Gy. Ferenc és társai az ügynek katasztrófaturistái

 

Lázár János közölte - bár a tettük súlya az előzőhöz nem mérhető - elítéli azokat is, akik ennek a gyalázatos ügynek a "katasztrófaturistái", és e támadásból akarnak politikai hasznot húzni.


Azzal ugyanis, hogy "Gy. Ferenc és társai" politikai cirkuszt csináltak Rikárdó ügyéből, arra kényszerítették a magyar társadalmat, hogy pártpolitikai törésvonalak szerint viszonyuljon a történtekhez.


Pedig ebben az ügyben nem lett volna szabad árukapcsolást létrehozni, ebben ugyanis pártok feletti konszenzusnak kell lennie, amely úgy hangzik: "minden új élet ártatlan, mint a ma született bárány. Újszülöttet nem bélyegezhet meg senki" - fogalmazott a miniszter.


Az Előzmények


Az idei év első babája, Rácz Péter Rikárdó január 1-jén 0 óra 1 perckor született Makón.


Novák Előd jobbikos országgyűlési képviselő Facebook-oldalán aznap azt írta, hogy "Rikárdó mellett azért persze szaporodik a magyar is néhol, pl. a mi családunkban is többen vagyunk, mint négy éve".


A Demokratikus Koalíció január 3-án közleményben felháborítónak nevezte Novák Előd "nyíltan szélsőséges szavait". Novák is egy azon jobbikos képviselők közül, akik "rasszista és kirekesztő megnyilvánulásokkal igyekeznek szítani a társadalmi feszültséget magyar és magyar között" - írták.


Az MSZP hétfőn közleményben szólította föl Vona Gábor Jobbik-elnököt, hogy hívja vissza a népjóléti bizottságból "a vállalhatatlan kijelentéseket megfogalmazó párttársát". A szocialisták hozzátették, nem lepődtek meg azon, hogy Novák Előd "a származása miatt nem tekinti magyarnak az új év első magyar gyermekét. A Jobbik a Fidesz támogatásával 2010 óta ezt a kirekesztő politikát képviseli a magyar parlamentben" - írták.


Novák Előd kedden azt írt a Facebookon: sajnálja, hogy "Rácz Péter Rikárdó édesapját is bevonták a hisztériakeltésbe, ráadásul nem mond igazat, hiszen én nem tettem gyűlölködő kijelentést, pláne nem újszülöttjükkel kapcsolatban, ezért kénytelen vagyok felszólítani: kérjen tőlem bocsánatot! Legkisebb gyermeküknek ugyanakkor jó egészséget kívánok!"


A témával összefüggő cikk: Éjfél után 1 perccel született az első újévi baba

 

MTI

Fotó: superiorhirek.hu

 

 

 

 


További hírek

  Őszi és téli bakancsok kínálata 2021-ben
2021. 10. 20. 09:33 gyomroi-hirhatar.hu
  Mi az a TDT és milyen lehetőségeket rejt a befektetéseinkhez?
2021. 09. 20. 17:15 gyomroi-hirhatar.hu
  Az akkumulátoros vibrátorok előnyei
2021. 09. 17. 23:08 gyomroi-hirhatar.hu
  Az élvefogó patkánycsapda előnyei
2021. 08. 17. 13:25 gyomroi-hirhatar.hu
  Mire jó a Billingo Marketplace?
2021. 08. 12. 12:29 gyomroi-hirhatar.hu
  Vicces ugrálójátékok kicsiknek… és nagyoknak
2021. 08. 12. 12:26 gyomroi-hirhatar.hu
  Milk & Honey – avagy mesésen finom whisky egyenesen Izraelből
2021. 07. 13. 19:25 gyomroi-hirhatar.hu
  Minden költöztetés a bútorok csomagolásával kezdődik
2021. 06. 12. 11:49 gyomroi-hirhatar.hu
  Adunk néhány praktikus ötletet az álmennyezeti világításhoz
2021. 06. 12. 11:45 gyomroi-hirhatar.hu
  Kényeztesd az autódat - megérdemli!
2021. 05. 21. 15:34 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport