GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Gyömrő jókora összegeket költ a helyi médiára

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2022.11.27.
 Vasárnap
Ma Virgil napja van.
Holnap Stefánia napja lesz.
   EUR árfolyam
   412,6& Ft
   CHF árfolyam
   420,06 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2016. 06. 20. 13:06     


Gyömrő jókora összegeket költ a helyi médiára
A Signal TV megalakulása óta élvezi az önkormányzat nagyvonalú támogatását. A médiavállalkozásra milliós közpénz jut Gyömrőn.

Miközben több lakossági probléma megoldására sokszor nincs anyagi forrása a gyömrői önkormányzatnak, aközben mégiscsak akadnak olyan magánvállalkozások a városban, amire a szűkös pénzügyi lehetőségek mellett mindig jut pár milliónyi közpénz. Köztudott például, hogy a város vízelvezető-rendszere minden esőzés után óriási problémákat okoz, s az önkormányzati utak is egyre rosszabb állapotban vannak. Megoldás, pénz évek óta nem jut a fenti hibák javítására, vannak azonban szerencsés gyömrőiek is. Egyik ilyen szerencsés vállalkozás a nézettségi adatait sosem közlő Signal TV.

 

Közismert, hogy a Hauser által vezetett Signal TV éves szinten több millió forint támogatást kap az önkormányzattól. Bár a TV hivatalosan önkormányzattól független, a kereskedelmi vállalkozás mégis a város támogatása nélkül gyakorlatilag nem rendelkezik más komolyabb bevétellel. Saját lábán nem tudna megállni.

 

Korábban már írtunk arról (melyről ITT olvashat), hogy a Káptalanfüredi Tábort is a Hauser család vállalkozása kapta meg 2011-ben, s azóta is ők üzemeltethetik, évi 150 ezer Ft- bérleti díjért.

 

A fentiekből egyértelműen kiolvasható, hogy a Signal TV támogatásával és a Káptalanfüredi Tábor üzemeltetésének biztosításával éves szinten több millió forint támogatáshoz jutnak a Hauser Antalhoz köthető vállalkozások.

 

Hauser TV: nem minden hír fontos

 

Hogy a Signal TV szerkesztési elveit mindez befolyásolja-e, azt természetesen nem lehet bizonyítani. Mindenesetre azt a helyi médiafogyasztó közönség is észre vehette, hogy miután az egyik ellenzéki képviselő a Káptalanfüredi Tábor témáját firtatta a Gyömrői Tükör című kiadványban azonnal össztűz alá került. A Hauser Antal vezette Signal TV hosszas cikkben támadta Horváth Istvánt, a HEGY elnökét.

 

(Bizakodásra ad okot, hogy a polgármester elítélése után már a Signal TV szerkesztői is apróságnak, így cikinek érezték a HEGY ügyeit firtatni, ezért gyorsan törölték honlapjukról a korábban megírt cikket.)

 

Sokan azt is különösnek tartották, hogy amíg a magát függetlennek nevező, de közpénzből működő Signal TV kiemelten kezelte egy kis helyi ellenzéki párt belső ügyeit, addig nem tartotta közérdekű hírnek azt, amivel az országos sajtó is foglalkozott.

 

Egyetlen vágókép nem készült, s egyetlen sor sem íródott arról, hogy Gyenes Leventét, Gyömrő polgármesterét jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság 2016. április 20-án. Csak bő egy hónap múlva adott hírt róla a „Hauser TV” egy alákérdezős interjúval fűszerezve, mikor a polgármester bejelentette lemondását.

 

Az ilyen jellegű összefüggéseket – ha léteznek is – szinte lehetetlen bizonyítani. Teljes bizonyossággal kimondani, vagy leírni olyat, hogy a Signal TV szerkesztési elveit a Hauser Antalhoz, családjához és vállalkozásához csordogáló milliók és üzleti lehetőségek befolyásolják, nem lehet.

 

Az azonban immár papírral is bizonyítható, hogy a gyömrőiek által szeretett Káptalanfüredi Tábor üzemeltetésében a város nem lát üzletet, Hauser Antal viszont igen. A busás haszonnal üzemeltethető önkormányzati tábor mellett pedig a városi tévének kikiáltott magánvállalkozás is igencsak jól járt az elmúlt években. Biztos van ezekre valami magyarázat.

 

GYH


További hírek

  A sport megbecstelenítése
2022. 11. 24. 12:34 hirhatar.hu
  Cserhalmi György helyre tette Vidnyánszkyt
2022. 11. 24. 12:34 hirhatar.hu
  Gyurta Dániel Szijjártó főtanácsadójából immár nagykövet lett
2022. 11. 24. 12:34 hirhatar.hu
  Másfél milliós jutalmat kapott tavaly a Klebelsberg Központ vezetője
2022. 11. 18. 18:12 hirhatar.hu
  Pénteken is élőlánccal demonstráltak a diákok
2022. 11. 18. 18:12 hirhatar.hu
  Budapest posztumusz díszpolgára lett Setét Jenő
2022. 11. 18. 18:12 hirhatar.hu
  Milyen hatásai vannak a kendermagolajnak?
2022. 11. 18. 11:27 gyomroi-hirhatar.hu
  Ne légy kíváncsi, mert hamar…
2022. 11. 14. 12:22 gyomroi-hirhatar.hu
  Jó Itt Élni-s vállalkozó nyerte az önkormányzat idei legnagyobb beruházását
2022. 11. 14. 11:07 gyomroi-hirhatar.hu
  Tizedáron adott el egy önkormányzati telket a JIÉ – Itt a bizonyíték!
2022. 11. 11. 17:14 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport