GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Előnyök hosszú sora a napelemek használata esetén

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2022.12.04.
 Vasárnap
Ma Barbara, Borbála napja van.
Holnap Vilma napja lesz.
   EUR árfolyam
   408,78 Ft
   CHF árfolyam
   415,11 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2022. 06. 13. 20:27     


Előnyök hosszú sora a napelemek használata esetén
Bármerre is visz az utunk országhatáron innen vagy túl, napelemekkel már egyre több helyen találkozunk. Sok esetben már annyira az életünk részének tekintjük, hogy már el sem gondolkodunk rajta, vajon milyen előnyökkel is jár egy ilyen korszerű berendezés használata.

Pedig érdemes sorra venni az előnyöket, hiszen a hagyományos energiahordozók által megtermelt energia vagy éppen a környezetszennyezés egyre szorítóbb kérdései már önmagában is elég nyomós okot adnak arra, hogy mindenki akár a saját életében is megfontolja ezeknek a modern eszközöknek a használatát. 

 

Egy biztosan megtérülő beruházás

 

Az előnyök számbavételekor érdemes is a már megemlített árelőnnyel kezdeni és a napelem rendszer ár tényezőjét átgondolni. Napjainkban nehéz ugyan bármi jóslatot megfogalmazni a jövővel kapcsolatban, azonban az nagy bizonyossággal kijelenthető, hogy a közeljövőben aligha várható az energiahordozók árának mérséklődése. A folyamatok ennek inkább éppen az ellenkezőjét prognosztizálják, ezzel szemben egy napelemes rendszer kiépítése egészen biztosan rentábilis, azaz megtérülő beruházás.

 

Azonban még csak a gazdaságosság egyik eleme a megtérülés, hiszen e pont elérése után már színtiszta nyereség a napelem használata. Hiszen függetlenedni tudunk az áramszolgáltatók áraitól és a piaci trendektől.

 

Átlagos családi ház esetén a kiépítés költsége 3-6 év alatt megtérülhet, míg a napelemek élettartartamára a gyártók akár 25 év garanciát is vállalnak. Magyarországon az átlagos napsütéses órák száma évi 20 ezer körül van, ez pedig annyira jó érték Európában, hogy feltétlenül érdemes kihasználni ezt a természeti adottságunkat.

 

Környezetvédelem gazdaságosan

 

Azt is érdemes számításba venni, hogy már az első években is élvezhetjük a napelemek egyéb előnyeit, mint például a tökéletesen környezetbarát működést.

 

A napelemek óriási előnye, hogy egyáltalán nincs semmilyen környezetet károsító kibocsátásuk, működésük egyáltalán nem terheli még a közvetlen környezetünket sem. A nap fűtőanyaga még évmilliárdokig elegendő fűtőanyaggal rendelkezik, így nyugodtan kijelenthetjük, hogy korlátlan energiamennyiséggel látja el bolygónkat már a napfelkelte pillanatától egészen napnyugtáig.

 

Napelem használata széleskörűen

 

Ez az energia aztán elektromossággá alakítva már hűtheti, fűtheti lakásunkat, meghajthatja elektromos berendezéseinket, vagy feltöltheti elektromos személyautónkat, a lehetőségek száma végtelen.

 

A napelemek használatához szélsőséges esetben még infrastruktúra sem szükségeltetik, akár olyan helyen is élhetünk teljes komfortban, ahol még az áramszolgáltatás sincs kiépítve. Ráadásul a fenti előnyöket úgy nyújtja nekünk a napelem, hogy nincs karbantartásigénye, minimális odafigyeléssel évtizedekig képes szolgálni otthonunkat és minket is.

 

Megemlíthető még az is, hogy pályázatok, állami támogatás útján a bekerülés költségei lényegesen lefaraghatók, és hogy egy ilyen rendszer beépítésével az ingatlanunk piaci ára is lényegesen magasabb lesz.

 

(x)


További hírek

  Ellenzéki belháború bontakozik a XI. kerületben a DK-s polgármester döntése miatt
2022. 12. 01. 17:43 hirhatar.hu
  Hogyan tovább fogaskerekű?
2022. 12. 01. 17:43 hirhatar.hu
  Az Orbán-rezsim haláltusája...?
2022. 12. 01. 17:43 hirhatar.hu
  A sport megbecstelenítése
2022. 11. 24. 12:34 hirhatar.hu
  Cserhalmi György helyre tette Vidnyánszkyt
2022. 11. 24. 12:34 hirhatar.hu
  Gyurta Dániel Szijjártó főtanácsadójából immár nagykövet lett
2022. 11. 24. 12:34 hirhatar.hu
  Másfél milliós jutalmat kapott tavaly a Klebelsberg Központ vezetője
2022. 11. 18. 18:12 hirhatar.hu
  Pénteken is élőlánccal demonstráltak a diákok
2022. 11. 18. 18:12 hirhatar.hu
  Budapest posztumusz díszpolgára lett Setét Jenő
2022. 11. 18. 18:12 hirhatar.hu
  Milyen hatásai vannak a kendermagolajnak?
2022. 11. 18. 11:27 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport