GYÖMRŐI HÍRHATÁR - A napelemhajlítók támadása

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2024.07.22.
 Hétfő
Ma Magdolna napja van.
Holnap Lenke napja lesz.
   EUR árfolyam
   390,06 Ft
   CHF árfolyam
   403,53 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2022. 10. 26. 10:19     


A napelemhajlítók támadása
Vigyázat, valóságközeli élmény következik!

Hauser Antal jó tollú, helyi szinten akár nagyformátumúnak tekinthető újságíró, rutinos délutáni könnyed újgyakorlattal magához hajlította a valóságot a Gyömrői Önkormányzat  napelemparkkal kapcsolatos kommünikéjében. Illetve, dehogy magához. A város új urainak igényeihez. (Hisz, mint tudjuk, a város régi ura a sitten ül.)

 

Mivel Hauser úr addig kuszálta a szálakat (stiláris lángelme a fickó), míg egy saját alternatív univerzumot hozott létre, ezért engedjék meg a tisztelt olvasók, hogy - „Anti” saját szavaival - gyorsan rendet rakjunk a káoszban.

 

 

Szó szerinti idézetek következnek a Gyömrői Önkormányzat közleményéből:

 

1. „2016-ban a Gyömrő VSK TAO-pályázat elnyerésével, TAO-s forrásokból valósította meg az Ignácz Ilona Városi Sportcsarnok tetején a napelemek telepítését.”

 

2.„Az idén ősszel berobbant energiahordzókra (Sic) vonatkozó áremelkedés, így a rezsiárak drasztikus növekedése miatt Tóth János polgármesteri jogkörökkel rendelkező alpolgármester elrendelte a közintézményeken lévő napelem-rendszerek ellenőrzését.”

 

3. „Technikai problémákat kizárólag a sportcsarnok tetején található napelemek vizsgálata során tárt fel az ellenőrzés, mely megoldására árajánlat is érkezett, nettó négymillió forint értékben.”

 

4. "Az alpolgármester úr által bekért dokumentumok alapján azonban egyértelművé vált, hogy a rendszerre a kivitelező 10 év garanciát vállalt, így meglátásunk szerint a feltárt hibák kijavítása az Ő feladata lesz. 

 

 

Tehát mit is állít pengeéles logikával a válogatott szakértőkből álló Jó itt élnis önkormányzat kommunikációs vezetője?

 

Azt, hogy

- 2016-ban adták át a napelemparkot TAOS-s pénzekből. (Ekkor Gyenes épp a szegedi számlacsalós ügyeivel viaskodott, de ő volt a polgármester.)
- A hibát (igazán megengedő szóhasználat) – vagyis, hogy a napelem nincs a hálózatba kötve Tóth János vette észre, vagyis hat éve a levegőbe termelik az áramot.
- A javítás 4 millió forintba kerül (áfástul közel 5 millió), de hirtelen észbe kaptak, és megpróbálják okosba megoldani.

 

Különösen elmés kommunikáció ez, és színt való érvelés. Mintha csak lapunk eredeti hírét olvasnánk. Bízunk benne, hogy senki sem fogja meggyanusítani Hauser Antalt azzal, hogy titokban ő szerkeszti a Gyömrői Hírhatárt.

 

 

Állnak a vizsgálat elé, de jó lenne, ha nem más vizsgálná az ügyet


A közlemény egyebekben releváns újdonsága, hogy megpórábálják az egyébként valóban szakmailag kompetens és hozzáértő, de szerintük nem független Hodruszky Lajos kezéből kivenni a felállítandó vizsgálóbizottság vezetését. Természtesen tűkön ülve várjuk, hogy kire esik majd a JIÉ választása. Addig is a magunk részéről - már ha független szereplőt akarnak találni - Kisberk Szabolcs Mi Hazánk helyi elnököt ajánljuk szvíes figyelmükbe. Végtére is - Hodruszky Lajos kivételével - Kisberk  tette eddig az ügyben a legtöbbet.

 

Ui.: Olvasinktól egyébként bocsánatot kérve, természetesen nem kívánunk viccet csinálni ebből a gyömrői családokat nehéz helyzetbe hozó helyzetből. Csak rá akartunk mutatni, hogy a szakmai alkalmatlanságot nem lehet elfedni rafinált kommunikációval. Még a Jó Itt Élni csapatnak sem.

 


További hírek

  Elhasználódtak a céges informatikai eszközök? Itt a megoldás!
2024. 07. 22. 09:53 gyomroi-hirhatar.hu
  A Hír TV-ből kirúgták, polgárőr lett Pálffy István
2024. 07. 21. 08:58 hirhatar.hu
  Harmadával kevesebb orvosi ügyelet lesz Budapesten
2024. 07. 21. 08:58 hirhatar.hu
  Tovább hízik Orbán apjának földbirtoka
2024. 07. 21. 08:58 hirhatar.hu
  Medián: a Fidesz népszerűsége zuhanóban, a Tisza Párté növekvőben
2024. 07. 18. 12:49 hirhatar.hu
  Pénzért erőszakolt erdei túrák
2024. 07. 18. 12:49 hirhatar.hu
  Sziget – FutureGrounds: Gondolj a jövőre!
2024. 07. 18. 12:48 hirhatar.hu
  Az egyetemisták közel fele fontolgatja a külföldi letelepedést
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Dr. Magyar György az elszámoltatások jogi buktatóiról
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Utolsó értékes ingatlanát is kénytelen volt eladni az MSZP
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport