GYÖMRŐI HÍRHATÁR - A kamionokat kitiltották Gyömrőről. Vagy mégse?

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2022.05.23.
 Hétfő
Ma Dezső napja van.
Holnap Eszter napja lesz.
   EUR árfolyam
   384,58 Ft
   CHF árfolyam
   373,74 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2016. 07. 29. 07:50     


A kamionokat kitiltották Gyömrőről. Vagy mégse?
Rendszeresen felbukkan a lakosság részéről az a panasz, hogy a fuvarozók semmibe veszik a súlykorlátozást Gyömrőn. Ennek járt utána szerkesztőségünk, mivel jobb tisztán látni a dolgokat.

Hiába sikerült eredményeket elérni a Magyar közút Zrt.-nél a Gyömrőn átmenő kamionforgalom korlátozásával kapcsolatban, rendszeresen felbukkan a lakosság részéről az a panasz, hogy a fuvarozók semmibe veszik a korlátozást. Ezt megerősítendő többször jelent meg az interneten olyan fotó, amin látható, hogy valóban találkozhatunk még kamionnal az Üllői, vagy a Mendei úton. Szerkesztőségünk utánanézett, hogy mi az igazság. Annyit előzetesen elárulunk, hogy nem a sofőrök szegik meg a szabályokat.

 

Igazi lobbiversenynek lehettek szemtanúi az elmúlt hónapokban a gyömrőiek, hiszen útfelújítást, új zebrát és a kamionok kitiltását remélte a lakosság a helyi döntéshozóktól. A kamionok kitiltásáról először Gyenes Levente, korábbi polgármester számolt be saját Facebook oldalán, majd pár nappal később a gyömrői FIDESZ a Dózsa György út felújításáról és a SPAR zebra kivitelezésének engedélyéről is értesítette a közvéleményt. A teherforgalom korlátozását nagyon sokan örömmel fogadták, a FIDESZ útfelújítással kapcsolatos bejelentését pedig maga Gyenes Levente is megsüvegelte és megköszönte a segítséget.

 

A kamionok kitiltásának kommunikációjába azonban egy aprónak tűnő hiba mégiscsak becsúszott, ami végül értetlenséget és kisebb elégedetlenséget okozott. Gyenes Levente azt írta közösségi oldalán, hogy „A jövőben az IFA méretű teherautónál nagyobb járműveknek az M0 felé kell elkerülni Gyömrőt!”

 

Ez az állítás viszont úgy, ahogy van nem igaz. Sajnos.

 

Ugyanis ha a kihelyezett KRESZ táblán súlyhatár is szerepel, akkor csak az ennél nagyobb megengedett legnagyobb össztömeggel rendelkező járművekre érvényes a tilalom. Gyömrő határában, illetve a 4-es úton egyértelműen jelzik, hogy csak azok a járművek nem használhatják a várost átszelő főutat, amelyek 12 tonnánál nehezebbek. Márpedig a korábbi városvezető által emlegetett IFA-k kb 6 tonnás járművek, s még megpakolva sem érik el a 12 tonnát. A titok tehát ennyi és nem több. A kamionok egy része továbbra is behajthat városunkban, a jelentősen leterhelt, vagy a vontatóval közlekedők viszont már nem.

 

Szerkesztőségünk véleménye az, hogy az eredménynek így is örülni kell, hiszen a problémát okozó járművek aránya kétségtelenül csökkent. Azonban azt sem lehet titkolni, hogy bizony irigykedve tekinthetünk szomszédainkra, mert amíg Gyömrőre maximum 12 tonnás járművek, addig Üllőre legfeljebb 7,5 tonnás teherautók hajthatnak be. Lobbizásban tehát van még mit tanulnia városunknak.

 

Mezey Attila alpolgármester (Gyömrő 2000 Kör) eközben azt nyilatkozta, hogy a 12 tonnás korlátozás teljes egészében megfelel az elvárásoknak, azt egy logikus súlyhatárnak tartja. Véleménye szerint a 12 tonnát meghaladó járművek kitiltása hosszútávon megoldást jelent az Üllői és a Mendei úton lakók problémájára, hiszen a legnagyobb kamionok kitiltása abszolút kielégíti a lakosság elvárásait.

 

GYH


További hírek

  Ezek a laptop-kiegészítők kifejezetten praktikusak
2022. 05. 11. 14:16 gyomroi-hirhatar.hu
  Kéziszerszámok – tökéletes partnerek a munkához!
2022. 04. 25. 12:49 gyomroi-hirhatar.hu
  Hogyan uralhatjuk a haragunkat?
2022. 04. 12. 20:32 gyomroi-hirhatar.hu
  Álom vagy rémálom? A fürdőszobafelújítás lépései
2022. 03. 22. 20:32 gyomroi-hirhatar.hu
  Ha egy igazán jó bort keres a szivarhoz
2022. 03. 16. 20:30 gyomroi-hirhatar.hu
  Ön hogyan képzeli el egy kiváló partnercég minőségpolitikáját?
2022. 02. 22. 16:54 gyomroi-hirhatar.hu
  Az önkormányzat hazugsággal vádolja a Gyömrői Hírhatárt
2022. 02. 22. 11:17 gyomroi-hirhatar.hu
  Az okosóraszíjak egyedisége és fontossága
2022. 02. 21. 12:29 gyomroi-hirhatar.hu
  Műanyag helyett rozsdamentes acélpalack!
2022. 02. 21. 12:22 gyomroi-hirhatar.hu
  Mosd a ruháidat is környezettudatosan!
2022. 02. 21. 12:17 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport