GYÖMRŐI HÍRHATÁR - A bejárati ajtó vásárlásának 3 legnagyobb buktatója

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2022.10.06.
 Csütörtök
Ma Renáta napja van.
Holnap Amália napja lesz.
   EUR árfolyam
   422,4& Ft
   CHF árfolyam
   432,66 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2022. 09. 15. 16:41     


A bejárati ajtó vásárlásának 3 legnagyobb buktatója
Némelyek azt hiszik, hogy új bejárati ajtót sem nehezebb vásárolni, mint egy pár cipőt. Valójában azonban érdemes nagyon is megfontolni a döntést, hisz a lábbelikkel ellentétben ajtót nem egy-két szezonra, hanem akár évtizedekre vásárolunk, és hiába egyszerű szerkezet, mégis sok buktatója lehet a választásnak.

Nézzük is meg a leggyakoribbakat!

 

Rossz a méretezés

 

Ha újabb építésű ingatlanban lakunk, akkor nem lesz sok gond az ajtóméretekkel, ugyanis ezeknél már szabványméretű falnyílások vannak, amikbe tökéletesen passzol majd az ugyancsak szabványméretű ajtók valamelyike.

 

Ám ha régi építésű házunk vagy lakásunk van, ahol a sztenderdektől eltérő méretek uralkodnak, akkor ott már résen kell lenni. Először is a legegyszerűbb megoldás, ha egyedileg gyártott nyílászárókban gondolkodunk, és például a Nívó biztonsági ajtók irányába kezdünk el nézelődni.

 

Ha ugyanis az ajtó méretét igazítjuk a nyíláshoz, akkor nem kell átalakítani a falat, amivel jelentős terhet veszünk le a vállunkról, a munkálatok költségének és idejének csökkentéséről nem is beszélve.

 

Ez esetben viszont lehetőleg ne magunk végezzük el a felmérést, ugyanis már 1-2 milliméternyi eltérés is nagy galibát tud okozni! Bízzunk meg egy olyan céget, akik nemcsak bejárati ajtók gyártásával, hanem beszerelésével és helyszíni felméréssel is foglalkozik. A szakemberek számára mindez rutinmunka lesz.

 

Silány minőségű nyílászárót vásárolunk

 

Egy bejárati ajtó összeköti, de egyben el is választja az otthonunkat a külvilágtól, és szépnek, ugyanakkor masszívnak is kell lennie. A manapság széles körben elterjedt műanyag nyílászárók viszont sajnos nemigen teljesítik az utóbbi feltételt.

 

A műanyagot ugyanis viszonylag könnyű megrongálni, emellett az ajtó szerkezete gyakran üreges, így nem jelent túl nagy kihívást egy betörő számára, még akkor sem, ha egyébként biztonsági zár található rajta.

 

A valódi biztonsági ajtókat arról ismerjük fel, hogy a belsejükben valamilyen tömör fémlemez (például acél) található, emellett a tok is megerősített szerkezetű. Egy ilyen ajtó körülbelül 100 kg súlyú, tehát már ebből is látható, hogy nem spórolták ki belőle az alapanyagot.

 

Persze a biztonsági ajtók között is akad jobb és rosszabb minőségű, ezért keressük a MABISZ tanúsítvánnyal rendelkező termékeket!

 

Nem tetszik a megjelenése, vagy nem illik az otthonunkhoz

 

Az ajtó szerkezeti tulajdonságai mellett nem szabad megfeledkezni az esztétikáról sem. Az ajtót ugyanis már az utcáról vagy a lépcsőházból is lehet látni, ezért kívülről is árulkodik az ízlésünkről, stílusérzékünkről. 

 

Egyedileg gyártott ajtó esetén nemcsak a méretet illetően nincsenek sztenderdek, hanem a kinézetet tekintve is szabadságot kapunk. Akár apró részletekbe menően is megtervezhetjük leendő ajtónkat, ami így egyrészt tökéletesen passzol majd az otthonunkhoz, másrészt teljesen egyedi lesz, és biztos, hogy nem látunk majd ugyanilyet egyik szomszédnál vagy ismerősnél sem.


További hírek

  Elrepült a Pilóta keksz, már a legendás édesség is hiánycikk, a gyártó tartós készlethiányra számít
2022. 10. 04. 20:17 hirhatar.hu
  Leállt a szemétszállítás Budapesten, vadsztrájkba kezdtek a kukások
2022. 10. 04. 20:17 hirhatar.hu
  Feszült a hangulat a budapesti gimnáziumokban, szerdán országos ellenállás várható
2022. 10. 04. 20:17 hirhatar.hu
  Szovjetek maradtunk
2022. 10. 02. 12:16 hirhatar.hu
  Idén nem tart karácsonyi vásárt a főváros
2022. 10. 02. 12:16 hirhatar.hu
  Az MSZP egyetlen uniós képviselője is távozott pártjából
2022. 10. 02. 12:16 hirhatar.hu
  A polgárság dönti meg a rendszert – vidéken még alvajárók
2022. 09. 29. 17:48 hirhatar.hu
  Újabb rezsidilemma: kötelező-e az önkormányzatoknak fenntartani a közvilágítást...?
2022. 09. 29. 17:48 hirhatar.hu
  Nincs ellenzék - persze "másként" nincsenek
2022. 09. 29. 17:48 hirhatar.hu
  Erősen kritizálja az ellenzék a DK dk-s árnyékkormányát
2022. 09. 27. 17:26 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport