. Ma Ervin napja van.
Vigyázat, a héten lejárnak a diákigazolvány-matricák
2014-10-29 13:33:03
Vigyázat, a héten lejárnak a diákigazolvány-matricák

Vigyázat, a héten lejárnak a diákigazolvány-matricák

Az előző évben kapott diákigazolvány-matricák október 31-ig érvényesek, ezért a kedvezmények igénybevételéhez a diákoknak a hónap végéig be kell szerezniük az új matricákat - közölte a MÁV-Start Zrt. szerdán az MTI-vel.

 

A közleményben emlékeztettek: a vasúttársaság vonataira a diákok 50 százalékos kedvezménnyel válthatnak menetjegyet, míg a lakóhelyük és az oktatási intézményük, illetve gyakorlati képzésük helyszíne közötti közlekedéshez a havi, a harmincnapos és a félhavi bérletet 90 százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a köz- és a felsőoktatásban részt vevő nappali és esti tagozatos tanulók.

 

A kedvezmények igénybe vételének feltétele az érvényes diákigazolvány vagy az oktatási intézmény által kiállított, ideiglenes diákigazolványnak minősülő igazolás. Aki érvénytelen igazolvánnyal, igazolással veszi igénybe a kedvezményt, illetve jogosultságát nem tudja az előírt módon igazolni, annak nyolcezer forintos pótdíjat kell fizetnie - figyelmeztet közleményében a MÁV.

 

Gyömrői Hírhatár/MTI Fotó:Haon

 

 

 

 

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>