. Ma Ervin napja van.
Választási csalást sejt Gyurcsány Gyömrőn is
2018-04-11 07:21:53
 Választási csalást sejt Gyurcsány Gyömrőn is

Választási csalást sejt Gyurcsány Gyömrőn is

Gyurcsány Ferenc pártelnök keddi, budapesti sajtótájékoztatóján bejelentette, a DK az összes kézzel írt választókerületi jegyzőkönyvet kikéri, hogy azokat összevethessék az interneten közzétett hivatalos választási adatokkal.
    

A politikus emellett újraszámlálást követel minden olyan választókerületben, ahol nem volt ellenzéki szavazatszámláló. Azt is egyesével ellenőrzik, hogy a jegyzőkönyvek szerint hány érvénytelen szavazatot adtak le a választók és ezeket melyik pártok kapták volna - tette hozzá. Azt is egyenként kell ellenőrizni, hogy a jegyzőkönyvek tartalmaznak-e életszerűtlen aránytalanságokat az egyéni és a listás szavazatok között - mondta.
    

A pártelnök indoklásként azt mondta, nincs hiteles magyarázat a választási informatikai rendszer vasárnapi összeomlására, ahogy arról sincs kimutatás, hogy a helyreállító munkák nem befolyásolták-e a nyilvánosságnak szolgáltatott adatokat. Hozzátette, hogy az informatikai rendszer összeomlása miatt nem lehetett interneten mozgóurnát rendelni, amivel sokakat kizártak a részvételből.
    

Az is gyanús, hogy a szavazatszámláló bizottságok tagjait több választókerületben nem engedték oda, amikor elektronikusan rögzítették a szavazás eredményét - folytatta.
    

Gyurcsány Ferenc elfogadhatatlannak tartja, hogy az urnazárás után három és fél órán keresztül nem voltak nyilvánosak az adatok. Ezzel lehetőséget teremtettek arra, hogy egyes szavazókörökben akár órákig "manipulálják a választás végeredményét, és ha kell, új szavazatokat gyártsanak" - közölte. Szerinte arra sincs magyarázat, hogy a hivatalosa adatok szerint az urnazáráskor alacsonyabb volt a részvétel, mint fél órával korábban.
    

A DK elnöke konkrét példákra áttérve bemutatta egy újpesti szavazókör hivatalos eredménytábláját, ahol jelöltjük, Varju László 244 egyéni szavazatot kapott, de pártja egyet sem. Hozzátette, hogy a Pest megyei Gyömrő egyik szavazókörében egy másik jelöltjükre, Nyeste Andreára 73-an voksoltak, de a DK-ra senki.
    

Ez nem csak ésszerűtlen és életszerűtlen, de felveti annak a gyanúját, hogy a listás szavazatok összeszámlálásánál valakik tudatosan csaltak - jelentette ki Gyurcsány Ferenc.
    

Hangsúlyozta, hogy 1990. óta nem fordultak elő ilyen anomáliák.
    

Egy kérdésre válaszolva azt mondta, az általa említett újpesti szavazókörben volt DK-s delegált, vele egyelőre egyeztetnek, mert nem világos, hogy az elektronikus adatrögzítésnél jelen volt-e.
    

Gyurcsány Ferenc egy másik kérdésre azt mondta, hogy már a választások éjszakáján is tettek bejelentéseket, és most mind a 106 választókerületi elnökükkel konzultálnak a továbbiakról.
    

Más témára áttérve Gyurcsány Ferenc megfontolandónak tartotta Gulyás Mártonnak, a Közös Ország Mozgalom vezetőjének a felvetését, hogy az ellenzéki képviselők ne vegyék fel a mandátumukat. Kiemelte, hogy az ilyen akcióknak csak akkor van esélyük, ha abban a teljes ellenzék részt vesz. Emlékeztetett, hogy korábban pártja képviselői kivonultak a parlamentből, de annak nem volt komoly hatása a közvéleményre.


MTI

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>