. Ma Ervin napja van.
Urnafal árnyékában a péceli óvodások
2014-06-01 23:38:48
Urnafal árnyékában a péceli óvodások

Urnafal árnyékában a péceli óvodások

Pécelen a Petőfi utcában az újonnan épülő Görög Katolikus templom udvarán, urnafal, sírhelyek kerülnek kialakításra.

 

A település lakói felháborítónak tartják, mert a szomszéd telken a Nyitnikék Óvoda működik. A szülők borzongva gondolnak arra, hogy 3-6 éves gyermekeik nap mint nap búcsú szertartásokat nézzenek végig az óvoda udvaráról.

 

 

 

 

Az építkezést azért is sérelmezik, mert előzőleg a  lakosságot a városvezetés nem  tájékoztatta a sírhelyek kialakításáról. Csak akkor szembesültek a ténnyel, hogy az óvoda játszóterének szomszédságában mi is épül valójában, amikor szemlátomást félreérthetetlenül felismerhetővé vált az újonnan épülő urnatemető.

 

Azonban a templom építésével sem értettek volna  egyet, ha előzőleg tudomásuk lett volna a beruházásról. Többek véleménye szerint a telken hasznosabb lehetett volna inkább az óvoda bővítése, akár egy tornaterem kialakításával, mely helyhiány miatt nincs az intézményben.

 

Az épülő urnafal viszont  végképpen borzolja a kedélyeket. A DK helyi szervezete aláírásgyűjtésbe  kezdett az álltaluk abszurdnak ítélt újonnan kialakított temetkezési hely ellen, és ha megvan a kellő számú aláírás, akkor petícióval fordulnak a város vezetéshez.

 

 

Egy péceli lakos lapunknak elmondta, hogy  Szöllősi Ferenc (Összefogás–2119 egyesület) Pécel polgármestere a faccebook közösségi oldalon egy bejegyzésében azt írta a beruházással kapcsolatban, hogy ennek az általa vezetett önkormányzatnak nincs köze, mert a templom valamint az urnafalak építésére  Gödöllőn adtak építési engedélyt. A szülök kedélyét borzoló építkezés felelőségét a péceli városvezető így rázta le magáról.

 

Azonban a polgármesternek több lehetősége is lett volna a beruházás megtorpedózására, csak akarnia kellet volna. Az építési jogszabályok ismeretében megakadályozhatta volna az urnatemető létrehozását, de elmulasztotta alkalmazni az ide vonatkozó a jogszabályokat, vagy nem ismeri azokat. Így alakulhatott ki ez a felettébb morbid helyzet.

 

Hallama János

Utoljára frissítve: 2014-06-03 00:24:08

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>