. Ma Elemér napja van.
Urnafal árnyékában a péceli óvodások
2014-06-01 23:38:48
Urnafal árnyékában a péceli óvodások

Urnafal árnyékában a péceli óvodások

Pécelen a Petőfi utcában az újonnan épülő Görög Katolikus templom udvarán, urnafal, sírhelyek kerülnek kialakításra.

 

A település lakói felháborítónak tartják, mert a szomszéd telken a Nyitnikék Óvoda működik. A szülők borzongva gondolnak arra, hogy 3-6 éves gyermekeik nap mint nap búcsú szertartásokat nézzenek végig az óvoda udvaráról.

 

 

 

 

Az építkezést azért is sérelmezik, mert előzőleg a  lakosságot a városvezetés nem  tájékoztatta a sírhelyek kialakításáról. Csak akkor szembesültek a ténnyel, hogy az óvoda játszóterének szomszédságában mi is épül valójában, amikor szemlátomást félreérthetetlenül felismerhetővé vált az újonnan épülő urnatemető.

 

Azonban a templom építésével sem értettek volna  egyet, ha előzőleg tudomásuk lett volna a beruházásról. Többek véleménye szerint a telken hasznosabb lehetett volna inkább az óvoda bővítése, akár egy tornaterem kialakításával, mely helyhiány miatt nincs az intézményben.

 

Az épülő urnafal viszont  végképpen borzolja a kedélyeket. A DK helyi szervezete aláírásgyűjtésbe  kezdett az álltaluk abszurdnak ítélt újonnan kialakított temetkezési hely ellen, és ha megvan a kellő számú aláírás, akkor petícióval fordulnak a város vezetéshez.

 

 

Egy péceli lakos lapunknak elmondta, hogy  Szöllősi Ferenc (Összefogás–2119 egyesület) Pécel polgármestere a faccebook közösségi oldalon egy bejegyzésében azt írta a beruházással kapcsolatban, hogy ennek az általa vezetett önkormányzatnak nincs köze, mert a templom valamint az urnafalak építésére  Gödöllőn adtak építési engedélyt. A szülök kedélyét borzoló építkezés felelőségét a péceli városvezető így rázta le magáról.

 

Azonban a polgármesternek több lehetősége is lett volna a beruházás megtorpedózására, csak akarnia kellet volna. Az építési jogszabályok ismeretében megakadályozhatta volna az urnatemető létrehozását, de elmulasztotta alkalmazni az ide vonatkozó a jogszabályokat, vagy nem ismeri azokat. Így alakulhatott ki ez a felettébb morbid helyzet.

 

Hallama János

Utoljára frissítve: 2014-06-03 00:24:08

További híreink
A Rogán-féle propagandahivatal 1360 milliárdot költött kommunikációra 8 év alatt
2015 és 2023 között összesen 1360 milliárd forint értékben kötöttek szerződést a Rogán Antal vezette minisztérium alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal keretmegállapo...
2024-02-19 16:16:42, Hírek, Aktuális Bővebben
Putyint tartják Navalnij gyilkosának
Volodimir Zelenszkij szerint nyilvánvalóan Vlagyimir Putyin ölte meg Alekszej Navalnijt. Szerinte az orosz elnököt nem érdekli, ki hal meg, amíg megtarthatja a hatalmát. ...
2024-02-17 09:55:47, Hírek, Aktuális Bővebben
Hatalmas tüntetés volt pénteken a Hősök terén
Odakint most szörnyek járnak - kiállás az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért címmel tartottak tüntetést péntek kora estétől civilek szervezésében Bu...
2024-02-17 09:55:43, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Még egy magyar milliárdos, Bárány László döntött úgy, hogy alapítványban nagyobb biztonságban érzi az elmúlt ...
Bővebben >>