. Ma Frigyes napja van.
Urnafal árnyékában a péceli óvodások
2014-06-01 23:38:48
Urnafal árnyékában a péceli óvodások

Urnafal árnyékában a péceli óvodások

Pécelen a Petőfi utcában az újonnan épülő Görög Katolikus templom udvarán, urnafal, sírhelyek kerülnek kialakításra.

 

A település lakói felháborítónak tartják, mert a szomszéd telken a Nyitnikék Óvoda működik. A szülők borzongva gondolnak arra, hogy 3-6 éves gyermekeik nap mint nap búcsú szertartásokat nézzenek végig az óvoda udvaráról.

 

 

 

 

Az építkezést azért is sérelmezik, mert előzőleg a  lakosságot a városvezetés nem  tájékoztatta a sírhelyek kialakításáról. Csak akkor szembesültek a ténnyel, hogy az óvoda játszóterének szomszédságában mi is épül valójában, amikor szemlátomást félreérthetetlenül felismerhetővé vált az újonnan épülő urnatemető.

 

Azonban a templom építésével sem értettek volna  egyet, ha előzőleg tudomásuk lett volna a beruházásról. Többek véleménye szerint a telken hasznosabb lehetett volna inkább az óvoda bővítése, akár egy tornaterem kialakításával, mely helyhiány miatt nincs az intézményben.

 

Az épülő urnafal viszont  végképpen borzolja a kedélyeket. A DK helyi szervezete aláírásgyűjtésbe  kezdett az álltaluk abszurdnak ítélt újonnan kialakított temetkezési hely ellen, és ha megvan a kellő számú aláírás, akkor petícióval fordulnak a város vezetéshez.

 

 

Egy péceli lakos lapunknak elmondta, hogy  Szöllősi Ferenc (Összefogás–2119 egyesület) Pécel polgármestere a faccebook közösségi oldalon egy bejegyzésében azt írta a beruházással kapcsolatban, hogy ennek az általa vezetett önkormányzatnak nincs köze, mert a templom valamint az urnafalak építésére  Gödöllőn adtak építési engedélyt. A szülök kedélyét borzoló építkezés felelőségét a péceli városvezető így rázta le magáról.

 

Azonban a polgármesternek több lehetősége is lett volna a beruházás megtorpedózására, csak akarnia kellet volna. Az építési jogszabályok ismeretében megakadályozhatta volna az urnatemető létrehozását, de elmulasztotta alkalmazni az ide vonatkozó a jogszabályokat, vagy nem ismeri azokat. Így alakulhatott ki ez a felettébb morbid helyzet.

 

Hallama János

Utoljára frissítve: 2014-06-03 00:24:08

További híreink
Schadl a börtönben ülve is megkeresett vagy 189 milliót
Az ügyészség a börtönbüntetés mellett 200 millió forint pénzbüntetés kiszabását is indítványozta Schadl Györggyel szemben, aki ezt az összeget már csaknem meg is kereste ...
2024-07-07 09:47:29, Hírek, Aktuális Bővebben
„Öntsünk TISZ(t)A vizet a pohárba” – Magyar Péter reagált az ATV nyilatkozatára
Magyar Péter, a TISZA párt alelnöke hétfőn este Rónai Egon – általa – provokatívnak vélt interjúkezdetére radikálisan reagált és kb. két perc elteltével élő adásban kisét...
2024-06-11 18:06:00, Hírek, Aktuális Bővebben
A Magyar Péter jelenségről
Magyar Péter berobbanása a hazai közéletbe alaposan felkavarta a politikai értelemben vett állóvizet. Sokan és sokféleképpen értelmezték eddig ezt a hazai viszonylatban s...
2024-06-04 15:41:53, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Napokon belül véget ér a kötelező akciózás rendszere, amelyet a kormány a cél elérése után szüntet meg. Vámos ...
Bővebben >>