. Ma Ervin napja van.
Üllőre került az Év Pest Megyei Értéke Díj
2016-11-02 11:36:03
Üllőre került az Év Pest Megyei Értéke Díj

Üllőre került az Év Pest Megyei Értéke Díj

A Pest Megye Önkormányzata tavaly év végén döntött arról, hogy létrehozza az Év Pest Megyei Értéke Díjat. A díjjal azt a közösséget díjazza, amelyik egy, már a megyei értéktárba felvett értéket kiemelkedően tud reprezentálni, ezáltal képes az érték és a megye ismertségét még inkább növelni: pl. új programot tud szervezni, marketingtevékenységet épít az érték köré, turisztikai vonzerőt teremt, média megjelenéseket generál, meg tudja jeleníteni az értéket a helyi oktatásban, nemzetközi kapcsolatot képes építeni általa. Azaz olyan újdonsággal képes kiegészíteni az érték ismertségét, ami addig nem, vagy kevésbé volt ismert a nagyközönség számára.

 

A Megyei Értéktár Bizottság októberi ülésén döntött arról, hogy a beérkezett pályázatok alapján a Doberdói Bánlaky József életműve lett az Év Pest Megyei Értéke.

 

 

Az üllőiek idén két napos műveltségi vetélkedőt szerveztek olyan települések csapatainak részvételével, amelyek fontos szerepet játszottak Doberdói Bánlaky József életében (Lugos, Kassa, Csikszentmárton, Budapest XII. kerülete, Üllő). Első nap meglátogatták a budai házát, másnap tartották a műveltségi vetélkedőt, ami 12 fordulóból állt. 

Tavaly, Doberdói Bánlaky József halálának 70. évfordulóján emléknapot tartottak Üllőn

 

Az Év Pest Megyei Értéke Díj átadására a novemberi közgyűlésen kerül sor. (pestmegye.hu)

 

Utoljára frissítve: 2016-11-02 11:49:00

További híreink
Nagyratörő terveid vannak a weboldaladdal? Akkor ez a lehetőség érdekelni fog
A különböző weboldalaknak eltérő méretű tárhelyre van szüksége. Egy kisebb, bemutatkozó honlap könnyen lehet, hogy néhány tucat megabájtos tárhellyel is beéri. Azokon az ...
2024-03-21 16:18:30, Hírek, Kultúra Bővebben
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Kultúra Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Kultúra Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>