. Ma Ervin napja van.
TeSzedd: 8 órányi kötelező szolgálatot is teljesíthetnek a diákok
2015-03-25 07:44:29
TeSzedd: 8 órányi kötelező szolgálatot is teljesíthetnek a diákok

TeSzedd: 8 órányi kötelező szolgálatot is teljesíthetnek a diákok

Idén is teljesíthetik a kötelező közösségi szolgálat egy részét a diákok a TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akcióban.

 

A szervezők közleménye szerint idén május 15. és 17. között lesz a szemétgyűjtési akció szerte az országban. Ehhez kapcsolódóan akár 8 órányi környezetvédelmi irányú közösségi szolgálatot is teljesíthetnek a fiatalok, ha az iskolájuk csatlakozik az "országtisztító" akcióhoz és megszervezi a szemétszedést. Regisztrálni 2015. május 7-ig lehet awww.teszedd.hu weboldalon.


A közösségi szolgálat teljesítése azoknak a diákoknak kötelező, akik 2016-ban vagy azt követően érettségiznek: 2016. január 1-től a szolgálat az érettségi bizonyítvány kiadásának feltétele. A fiataloknak összesen 50 órát kell eltölteniük közösségi szolgálatban, például egészségügyi, oktatási vagy éppen környezet- és természetvédelemi tevékenységgel.


A TeSzedd! keretében 5 órányi közösségi szolgálatot lehet teljesíteni. Ebből 1 óra a felkészítésen, 3 óra a szemétgyűjtésben és 1 óra az akció utáni értékelésen való részvétel. Ezen kívül lehetőség van előzetesen - legfeljebb 3 órában - részt venni a szemetes helyek felkutatásában, azaz a TeSzedd! helyszínének kiválasztásában.


A közösségi szolgálat szervezője minden esetben - így a TeSzedd! kapcsán is - az iskola, így ott dől el, mely diáknak hány óra (5 vagy 8) közösségi szolgálat teljesítésére biztosítanak lehetőséget. Az iskola feladata a közösségi szolgálat kapcsán a szükséges dokumentáció elvégzése, így például a gyerekek jelentkezésének és a szülők hozzájárulásának begyűjtése ahhoz, hogy a diákok részt vehessenek a TeSzedd! akcióban. Szintén az iskola biztosítja a diákok felügyeletét a szemétgyűjtés ideje alatt.


Az ötödik TeSzedd! szemétgyűjtési akciót a Földművelésügyi Minisztérium megbízásából az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság (OKTF NHI) szervezi. Az akció keretében az igazgatóság biztosítja az iskolák számára a szemétszedéshez szükséges eszközöket (például kesztyűk, zsákok, kötözők), valamint a felkészítést és az értékelést segítő oktatási segédanyagot is eljuttatja az intézményekbe. Szintén gondoskodnak a diákok és pedagógusok által összegyűjtött szemét elszállításáról.


Tavaly az iskolák, oktatási, nevelési intézmények mozgósították a legtöbb résztvevőt: mintegy 60 ezer diák szedett szemetet a pedagógusok irányítása, felügyelete mellett.

 

MTI

 

 

 

 

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista a...
Bővebben >>