. Ma Vencel napja van.
Svájci sikertörténet – a világ egyik leghíresebb brandjének nyomában
2023-05-10 11:45:26
Svájci sikertörténet – a világ egyik leghíresebb brandjének nyomában

Svájci sikertörténet – a világ egyik leghíresebb brandjének nyomában

Ám nem kevésbé népszerű a svájci bicska sem, aminek világszerte ugyancsak rengeteg rajongója akad. Ma már számos cég készít másolatokat, az eredeti termékeket azonban napjainkban is a Victorinox gyártja. Az eszközök hazánkban is megvásárolhatóak, a finnshop.hu zsebkéseinek kínálatában érhetőek el.

 

A márka és a mögötte álló cég rövid története

 

A Victorinoxot a svájci Karl Elsener alapította 1884-ben. Az ismertséget meghozó termék első prototípusa azonban csak 1891-re készült el. Ez volt az első multifunkciós bicska, ami a késpenge mellett lyukasztót, csavarhúzót és konzervnyitót is tartalmazott. Az eszköz rövidesen igazán népszerűvé vált, Elsener legnagyobb örömére a svájci hadsereg tisztjeinek körében is.

 

Az ő célja ugyanis az volt, hogy felvegye a versenyt a hadsereg hivatalos késbeszállítójával, a német Wenger céggel. Ez bár nem valósult meg rögtön, a katonák mégis élénk érdeklődést mutattak a kés iránt, egyre többen keresték fel Elsener műhelyét, hogy vásárolhassanak belőle. 

 

A kezdeti sikereken felbuzdulva Karl minden idejét terméke továbbfejlesztésének szentelte, és néhány éven belül le is védette azt. A 2000-es évek elejére a cég akkorára nőtt, hogy sikerült felvásárolnia a Wengert, és ezzel Elsener álma teljesült, ők lettek a svájci honvédség hivatalos késgyártói.

 

Végül egy érdekesség: bár sokan nem tudják, de a cég neve egy szójáték Karl édesanyjának Victoriának, és az inox szónak az összevonásából. 

 

Milyen termékeket gyárt a Victorinox?

 

Igaz, hogy minden a svájci bicskákkal kezdődött, a dolog azonban itt korántsem állt meg, a cég a ma már a védjegyének számító multifunkciós bicskákon kívül rengeteg egyéb eszközt is forgalmaz.

 

Ott van például mindjárt a Swiss Card, ami a vállalat egyik új, egyedülálló fejlesztése. A kártya formájú termék különlegessége abban rejlik, hogy a zsebkésekhez hasonlóan számos eszközt tartalmaz, például nagyítót, LED lámpát, golyóstollat, csipeszt, körömreszelőt, hogy csak egy pár példát említsünk. 

 

Ezen felül a Victorinox gyárt konyhakéseket, reszelőket, gyümölcs- és zöldséghámozókat, késélezőket, manikűreszközöket, késblokkokat, fenőacélokat, késtartó táskákat is, és ez még mindig nem a teljes felhozatal. Ami közös a termékekben az a kifogástalan svájci minőség.

 

Limitált szériás különlegességek

 

A cég a gyűjtőkre is gondolt, ugyanis minden évben a piacra dobnak egy limitált darabszámú szériát a szabadidős késekből. Ezek ugyanazokat a funkciókat tartalmazzák, mint normál társaik, csupán a külső megjelenésükben térnek el.

 

Az eddigi években voltak már ételeket, sportágakat, egyedi grafikákat ábrázoló termékek, idén pedig az élénksárga Electric Yellow sorozatot bocsátották ki, ugyancsak a gyűjtőknek és a különlegességek iránt rajongóknak.

További híreink
Mit tegyél, ha hullik a kutyád szőre?
Ha a lakásban tartod a kutyádat, akkor nem kell bemutatnunk a szőrproblémát. Hiába porszívózol ki, másnapra már újra mindenhol szőrszálakba botlasz. A szőnyeg, a kanapé, ...
2023-09-26 11:51:02, Hírek, Színes Bővebben
Állítólag nettó 385 ezer a magyar átlagkereset
A teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 559 100 forint volt júliusban, ami 15,2 százalékkal volt magasabb, mint egy éve - közölte a Központi Statisz...
2023-09-25 13:38:34, Hírek, Színes Bővebben
Orbán Ráhel egyetemi ismerősei is jól jártak
A Magyar Turisztikai Ügynökség sorra rendeli a tudományos műveket. Most éppen a kormányfő lányának régi ismerősének cégétől várnak egy nemzetközi összefoglalót.
2023-09-25 13:38:31, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A szülők többsége, főleg az első babás párok, nem is igazán tudják, hogy milyen sok tényező befolyásolja a gye...
Bővebben >>