. Ma Ervin napja van.
Roskadozik a rezsim - Csak hat ember halt meg!
2013-03-17 21:27:21
Roskadozik a rezsim - Csak hat ember halt meg!

Roskadozik a rezsim - Csak hat ember halt meg!

Ez már megint olyan, mint a déjà vu. Mint amikor a Szovjetunió próbált tagadni körömszakadtig. Sebaj, hány ember életébe kerül, nem számít, csak úgy tűnjön erős a mi vezérünk, és kezében a rend. Ő maga az.

 

 

"Csak" hat ember halt meg! Értsük úgy, ha rajtuk múlik, ahogy ők intézték a problémát, a többszöröse is lehetett volna.

 

Mindenki levizsgázott.

  • A diktátor, aki csak rohangászik a világban, hazugságot hazugságra halmozva haknizik. 
  • Impotens és alkalmatlan lakájok tömege alatta, akiket a régi szakember gárda helyére ültettek. Mert azt hitték, csak be kell járni a fizetésért.
  • Azok a szolgálatban lévők, akik 3 műszakot végigtoltak, csak a maguk lelkiismeretéért.
  • A civilek, akik a legtöbbet tették, a szervek akadályozásának dacára.

 

A Fővezér épp magyarázta a bizonyítványt Brüsszelben. Senki nem akadt, hogy nélküle merjen lépni, neki meg nem volt sürgős. Csak a hagyományteremtő vacsorára igyekezett haza, ahol már kényszerből, vagy rutinból újból lehazudta a napot az égről (nem is, mert a hóban rekedteket). Nehogy már legyen a vacsora vendégek közt olyan, aki nem olyan lelketlen, mint ő, és még félrenyel abban a tudatban, hogy valaki épp megfagy az út szélén, vagy épp ott szül meg.

 

Pintér fogta magát, és jól leszúrta az ország 2/3-át. Mert minek mentek ki az útra? Tessék, ő kibírta, hogy egy egész napig otthon ült a meleg szobában. Miért nem figyeltek a meteorológiára? Mert ilyen felelőtlenek vagyunk, dögöljünk meg.

 

Hogy a hókotrók-sózók miért nem figyelték és már mentek, ha nem is előre, de mikor elkezdődött? Ugyan, felfele csak csodálkozni szabad. Nyárigumival odamenni?! Mikor sok rendőr és mentőautóra még mostanáig nem jutott?

 

"Segítünk! Ne hagyja el a gépjárművét! Ha elfogy az üzemanyaga, üljön át másik gépjárműbe!" (egy szolgáltató beintett, hogy ilyen marhaságokat nem írogat bajbajutottaknak)

 

 - Sebaj, küldjük ki a TEK-et, mind a két lánctalpassal, fotózzuk le őket a méteres felirattal, aztán fogjuk rá a civilek eredményét! Mert ki várna már mást, mint hazugságot? Gyerekek, van egy tüdőtranszplantáltunk, ez rohadt jól hangzik, azt keressétek! - És lőn, megtalálták, tele a média vele.

 

Nem úgy, mint egy napig, amikor mellőzték az egész hó témát, és a facebook-on múlt szinte az egész mentés szervezése. Persze az csak később derül ki, hogy önkéntesek találták meg. Kézzel ásták ki, miután a főhalljakend marhára fontoskodva nem ért rá meghallani, hova kellene menniük. Vagy tízen végignézték, ahogy kiássák, akkor aztán vitték, mint a véres kardot! Na, megvan a látszatunk, - és ezzel a lendülettel otthagyták a kocsiban a feleségét, mint eb a szaharát... se egy pokróc, se egy tea.

 

Voltak, akik majd egy napig úgy álltak a 2-3 (azaz két-három!) centis hóban, hogy senkivel nem találkoztak. Persze ez is csak a balliberális mocskos aknamunka, de mindenhonnan az a hír jön csak, hogy a civilek kérdés, utasítás, bármi nélkül maguk indultak el. Helybéliek, távolabbiak, hogy kiássák, étellel-itallal-takaróval lássák el az elakadtakat.

 

 

Miközben Pintér, saját embereinek sem hiszi egy szavát sem, így azzal foglaltatja le a technikát, embereket, energiát, hogy a saját fenekét kiviteti a terepre, meg vissza. Katasztrófaturista talán? Ha már odaette a fene, nem vitt volna magával valamit a szerencsétleneknek? Csak úgy, ahogy az kortól, nemtől, vallástól, pártállástól függetlenül minden normális embernek eszébe jutott?

 

Nekem se terepjáróm, se nem lakom olyan helyen, hogy mellettünk elakadtaknak vigyek valamit, ásni tudnék, de hogy juthatnék oda? Ilyeneken tépelődünk itthon, mikor Orbán kijelenti, mindenkit kimentettek. Olvassuk, már nem kell önkéntes, nem is engedik be őket, mert minek? Akkor jó. Másnap felkelve mit hallunk? Ugyanúgy kinn rohadnak a szerencsétlenek, buszokkal mennek az önkéntesek! Na, erről megint lemaradtunk. De nem csak engem akadályoztak meg a segítségben. 100 embernek sikerült adni 20 hólapátot, nem engedték olyan helyre, ahol hasznuk lett volna, pár köbméter kiásás után hazaküldték őket.

 

Újabb fél nap, és még mindig elakadnak, sőt, valaki agyontájékozódva is azt hallja, szabad az út, és harmadnapra is elakad. Betegesen kényszeresen hazudoznak, egyszerűen már nem képesek leállni vele.

 

De ez nem elég. Ki kell jelenteniük, milyen jól végezték a dolgukat, elkezdik egymás vállát körbe veregetni, a hálás kiválasztottak közben tapsolva nézhetik, mennyire elégedettek magukkal, "csak" hat ember halt meg, de azok már úgysem rájuk szavaztak volna.

 

Tessék? Hogy ugyanezek azért követelték a miniszterelnök lemondását, mert valaki épp egy leszakadó ág alatt állt a viharban? Egy fatális véletlen, amit a tűzijáték se nem okozott, se a hiánya meg nem gátol. (a népligeti buszpályaudvar ál-mennyezete vagy 200nm-en leszakadt aminek semmi köze aug. 20-hoz. Ott ahol éjjel-nappal indulnak buszok, és ahova az eső elől bárki beállna, de szerencsés véletlen, senki sem volt ott).

 

Érdekes, a hó nem hirtelen szakadt le, nem agyonütötte az embereket, szép lassan, csendben és elfeledve ott fagytak meg. Mert egy napig nem sikerült mást, csak sms-t küldeni.

 

"Országvezetők! Ha alkalmatlanok a székre, álljanak fel, ha kifogyott az országból a türelem, menjenek egy másikba! A NÉP"

 

De ha már valós segítséget nem sikerült, akkor kell egy kis mítosz, valamit kell adni az elvakult híveknek, amibe kapaszkodhatnak, egy vezérfonalat, ami mentén jól idomítottan, gyakorlottan már maguk keresnek mentséget és magyarázatot reflexből, már hazudni sem kell nekik. (Videó ITT vagy képre kattintva!)

 

Csináljunk egy kis filmet Orbán a megmentő címmel! Kár, hogy még ebből is az derül ki, milyen impotens bagázs, képtelen a gyors reagálásra, se hozzáértés, se ész nincs, hogy egy ötlettel kezdjenek valamit. Tucatnyi sebből vérzik a történet.

 

Maga Orbán vezeti az autót, testőrség nélkül. Egész életszerű, ahogy a többi is. Bátran száguldoznak, se hó, se kamionok sora. (amik másnap is torlódtak, vagy hóban álltak). És akkor sasszem észreveszi: Jé, ott egy csíkszeredai házaspár aki bevásárlás után megy vissza a kamionjához. -nem, nem ezt mondta, időben észbekapott a felénél, bár, ahogy ezer civil ment ételt-italt osztani, egyből tudta, ők nem, ők vásárolni voltak.

 

Nem fosztogatni, mint amire azért 84 elfogott esetében példa volt. Minden kamionos a feleségével együtt dolgozik persze, és felkészületlenül tavaszi kiskabát van csak nála, ami nem meglepő, mert "Mit nekem te zordon Kárpátoknak Fenyvesekkel vadregényes tája!", ott sem látott még ilyen havat.

 

Azzal ne is törődjünk már, ha tiszta az út, és működik a kamion is,akkor minek kell elbóklászni, miért nem mentek tovább? Biztos 10 perc alatt kiürült az út, míg boltban voltak.

 

Orbán meg se lepődik, hát ezek meg mit keresnek itt, amikor tegnap este megmondtam, hogy mindenki ki van szabadítva? Nem kérdezte, hogy maguk meg mit keresnek itt? Nem szúrta le őket, minek mentek oda, miért nem hallották, hogy hó lesz. Leszúrás csak alattvalóknak dukál. Ha már se ruhával, se étel-itallal nem készült fel kamionosként, az sem normális dolog, hogy mindketten elmennek fagyoskodni. Működik a kocsi, asszony bezárkózik és melegszik benn, míg az úr vásárolni megy. Nem ez a normális?

 

Csak tudnám, minek a TEK, meg az egész testőrség, ha ilyen egyszerűen be lehet ülni mellé akár egy szatyor kézigránáttal?

 

Bandukolnak egy felszabadult autópálya legközepén. Hivatásos sofőrként jobban tudva, még a leállósávban is tilos. Aztán, mikor jön a kisbusz, szinte várják. Igen, ez lesz az, mert miért is menne ott más? Aki ott jön, az nem menni akar csak simán, az meg fog állni mellettük, mintha a Szahara közepén találkoznának össze.

 

Furcsállom azt is, nem csodálkoznak rá, nem ismerik fel, pedig tett róla, hogy elég hírhedt legyen a földrészen. Aztán semmitmondó beszélgetés, mintha csak Balatonra igyekvő stopposok lennének. Nem az az első kérdés, minden rendben, nem fáznak?-ha már ilyen lengén öltözött. A menyecskén meg csak alig észlelhető lámpaláz látható. Nem. Csak nem csodálkozik, miért tolnak a képébe egy kamerát, mi ez a forgatás. Természetes. De csak egy cseppet rontja el, elfeledkezve róla, hogy "nem nézünk a kamerába!"

 

Ha 10 perce szaladtak csak el, már nem kellett volna, nem azalatt lett szabad az út. Ha meg régebben, honnan tudták, két kamion van csak azon a szakaszon? Még nem mentették ki a másikat, újabb sem állt le, két napi állóhelyben járatás után.

 

Kapkodva, hazugság, hazugság hátán, ilyen propaganda filmecskével próbálják terelni a figyelmet arról, hogy most hat ember meghalt, amiért maga Orbán mondta, az állam a felelős.

 

Nincs mit tovább magyarázni a bizonyítványt.


Netus

Fotók: H. Szabó Sándor (ORFK)
pestmegyei-hirhatar.hu
Kép, videó: kormany.hu

Utoljára frissítve: 2013-03-18 10:10:26

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>