. Ma Ervin napja van.
Patthelyzet: Mást mond a Belügyminisztérium és mást az Ítélőtábla
2016-08-04 20:08:26
Patthelyzet: Mást mond a Belügyminisztérium és mást az Ítélőtábla

Patthelyzet: Mást mond a Belügyminisztérium és mást az Ítélőtábla

„Mivel a közügyektől nem vagyok eltiltva, ezért aktív és passzív választójogom sértetlen, így választó és választható vagyok” – reagált Gyenes Levente (Gyömrő 2000 Kör) arra a sajtótájékoztatóra, amit ma délután tartott Horváth István Attila, független polgármester-jelölt. A méltatlanság miatt lemondott korábbi polgármester hozzátette azt is, hogy véleménye szerint megválasztása esetén minden korlátozás nélkül betöltheti polgármesteri tisztségét, mivel a hatályos jogszabályok ezt lehetővé teszik.

 

Gyenes Levente a Belügyminisztérium egy hivatalos kiadványára hivatkozott, amiben tájékoztatása szerint az áll, hogy „Újraválasztással a korábbi tisztség megszűnt, egyúttal új polgármesteri tisztség keletkezik. A bírói gyakorlat szerint az így létrejött tisztség független a korábbitól. Erre tekintettel csak az új tisztség keletkezése utáni cselekmények vehetők figyelembe.”

 

A lemondott polgármester közleményében jelezte azt is, hogy több jogértelmezést is kért az időközi választások előtt és mindegyik ugyanerre az álláspontra jutott, ennek tudatában vállalta a jelöltséget. Precedensként felhozta a Kislétán történt korábbi esetet is, ahol szintén egy felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt polgármester miatt állt elő hasonló jogi helyzet.

 

A közleménye végén Gyenes felszólította Horváth István Attila polgármester-jelöltet, hogy ne jogi csűrcsavarokkal próbálja versenytársának indulását megakadályozni, magának a versenyben kizárólagosságot biztosítani a szavazók megtévesztésével, hanem vállalja a tiszta versenyt és megmérettetést vele szemben, és bízza a felnőtt gyömrői lakosokra a döntést, kit tartanak alkalmasnak a továbbiakban a város vezetésére.

 

GYH

 

A témával összefüggő cikk:  Horváth: Gyenes Levente nem lehet Gyömrő polgármestere!


Utoljára frissítve: 2016-08-04 22:34:27

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>