. Ma Ervin napja van.
Nem sikerült legyőznie az oroszokat
2014-11-18 22:34:18
Nem sikerült legyőznie az oroszokat

Nem sikerült legyőznie az oroszokat

A magyar labdarúgó-válogatott 2-1-es vereséget szenvedett kedden az orosz csapattól idei utolsó, barátságos mérkőzésén, így először kapott ki Dárdai Pál ideiglenes szövetségi kapitány irányításával.

 

A Groupama Arénában (5000 néző) rendezett találkozón három cserejátékos volt eredményes: előbb a 49. percben Szergej Ignasevics egy jobb oldali szöglet után fejelt a kapuba, majd a 80. percben Alekszandr Kerzsakov egy ziccert értékesített magabiztosan a vendégeknél, a 86. percben pedig Nikolics Nemanja állította be a végeredményt.


 
Az első valamire való helyzetre a tizedik percig kellett várniuk a szurkolóknak, ekkor Kalmár Zsolt távoli lövését védte bravúrral a vendégek kapusa, Jurij Lodigin. A találkozón egyik csapat sem szakadt meg igazán, mindkét fél békésen járatta a labdát, komolyabb ütközések sem voltak. A játékrész hajrájában az oroszok kerültek fölénybe és Artyom Dzujba révén a vezetést is megszerezhették volna, de a Szpartak Moszkva centerének ziccerét a második válogatott mérkőzésén pályára lépő Dibusz Dénes hárította.
 
 
Ahogyan azt Dárdai Pál ígérte, a magyar válogatott a szünetben 4-4-2-es hadrendre váltott, a szakember pedig ehhez az előre beharangozott hat cseréjéből négyet fel is használt, köztük volt a nemzeti csapatban most debütáló Simon Ádám is. A második félidőben gyorsan vezetést szerzett a vendég együttes, az ugyancsak csereként pályára lépett Szergej Ignasevics fejelt a hálóba. Néhány perccel később Priskin Tamás egyenlíthetett volna, de ordító helyzetben közelről a kapu fölé lőtt. Nem sokkal ezután Poór Patrik személyében újabb újoncot avatott Dárdai Pál.


A folytatásban igencsak leült a mérkőzés, a 79. percben Alekszandr Kerzsakov gyönyörű szabadrúgása után hördülhettek csak fel a szurkolók, a Zenit támadója a felső lécre tekert, egy perccel később azonban egy kiugratás után már nem hibázott és végleg eldöntötte a találkozót. A hajrában mindent megtett a szépítés érdekében a hazai csapat, amelynek végül sikerült is betalálnia a szintén csere Nikolics Nemanja révén.

A magyar csapat 36 éve nyeretlen az oroszok ellen, legutóbb 1978-ban a jogelőd Szovjetuniót győzte le.


A kérdés az, Dárdai marad-e a kapitány


Dárdai Pál kinevezésekor jelezte, csak a románok, a feröeriek és a finnek elleni tétmérkőzésekre - amelyeken összesen hét pontot szerzett végül -, illetve erre az összecsapásra vállalta a feladatot, hivatalos bejelentés viszont még nem volt az ügyben.

"Mindenki megkapta a lehetőséget, a legfontosabb, hogy láttam is azt, amit akartam. Az oroszok jobban váltanak, mint mi. Sajnos nem tudtuk befejezni az akciókat, mindig erőltettük az utolsó passzokat, ebben mindenképpen fejlődnünk kell. Mindazonáltal büszke vagyok a csapatra, ugyanis a pénteki ünneplés után nem törtek össze 0-2 után. Persze sok minden van, amivel nem vagyok elégedett" - fogalmazott Dárdai Pál, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

A szakember a jövőjével kapcsolatos kérdéseket ezúttal is elhárította és időt kért. Mint azt elmondta, továbbra is az a célja, hogy olyan döntés szülessen, amelyben senki nem "sérül".

Az Eb-selejtező sorozatról azt mondta a tréner, úgy gondolja, a harmadik hely megszerzése lehet a reális cél.

"Elégedett vagyok, jó mérkőzést játszottunk, amely elérte a célját. Azoknak a fiatal játékosoknak, akiket most ki tudtam próbálni, ez egy nagyon jó lehetőség volt a bizonyításra és többen éltek is ezzel" - mondta Fabio Capello, az oroszok olasz szövetségi kapitánya. "Már az első félidőben is több lehetőségünk volt, de akkor még nem éltünk ezekkel, szerencsére azonban a fordulást követően is jó teljesítményt nyújtottunk."

Gyömrői Hírhatár/MTI

 

 

 

 

Utoljára frissítve: 2014-11-18 23:34:17

További híreink
Mitől olyan realisztikus, de mégis biztonságos az airsoft lövedék?
Az airsoft több mindenben is különbözik a paintballtól, mégis olykor összetévesztik a kettőt. Ami biztos, hogy mindkettő biztonságos, az airsoft esetén azonban különösen ...
2024-04-26 11:58:47, Hírek, Sport Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az airsoft több mindenben is különbözik a paintballtól, mégis olykor összetévesztik a kettőt. Ami biztos, hogy...
Bővebben >>