. Ma Ervin napja van.
Minimum nem szabad kikapni a görögöktől
2015-01-23 16:38:53
Minimum nem szabad kikapni a görögöktől

Minimum nem szabad kikapni a görögöktől

A görögök elleni soron következő Európa-bajnoki selejtező előtt a klubedzők munkájára is kiemelten számít Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

 

"Rajtuk is ott van most a felelősség, ugyanis szüksége van a játékosoknak egy jó felkészülésre, nem fér bele, hogy a tizenkét-tizennégy megbízható futballistánk közül esetleg hat formán kívül legyen" - mondta a pénteki sajtóbeszélgetésen Dárdai Pál, aki egy kötéssel a bal kézfején jelent meg. Mint azt elmondta, Németországban egy teremtornán, "családi csapatának" a kapujába állt be, akkor sérült meg.


Meccselés lesz


A márciusi görögök elleni összecsapással kapcsolatban kiemelte, a minimális cél, hogy ne kapjon ki az együttes, s akkor a "görögöket helyre tettük". A szakember ezzel arra célzott, hogy ha a görögök nem nyernek Budapesten, akkor továbbra is a csoport utolsó helyén maradnak, és gyakorlatilag kiszállnak a továbbjutásért folyó versenyből.

 

Dárdai ugyanakkor óvatosságra intett, mivel a görögöknél a sikertelen rajt után menesztették Claudio Ranieri szövetségi kapitányt, akinek még nincs meg a végleges utódja. Így szerinte a "meccselés" lesz a legfontosabb, vagyis hogy miként reagál majd segítőivel, Nyilasi Tiborral és Szabics Imrével a váratlan helyzetekre.


A válogatott legnagyobb erényeként az összetartást jelölte meg a kapitány, és továbbra is hangsúlyozta, hogy nagy eredményeket csak akkor érhet el a gárda, ha ezt fenntartja. A keretet összességében úgy értékelte, hogy szinte mindenki kihozta magából a maximumot, Gyurcsó Ádámtól és Kovács Istvántól azonban többet vár.


Jelenlegi keretbe nehéz bekerülni, de kikerülni is az


A tréner elmondta, a korábbi tervek szerint Törökországban tartott volna egy egyhetes edzőtábort a Magyarországon futballozóknak, de később elvetették ezt a tervet, mivel túlságosan is belenyúltak volna a klubok felkészülésébe. Ezért március 9. és 11. között Telkiben találkozik majd a hazai játékosokkal. Dárdai ugyanakkor hangoztatta: a jelenlegi keretbe nehéz volt bekerülni, de kikerülni is az.


A Berlinben élő szakember beszélt a téli átigazolási szezonban "aktív" magyarokról is: Elek Ákossal kapcsolatban azt mondta, Kínába szerződése előtt egyeztetett a középpályással, akinek csak annyit tanácsolt, mérlegelje a lehetőségeit. "Az dobja rá a követ, aki nem tudja mibe kerül egy család. Nekem majd azt kell megoldanom, hogy kipihenje a utazást." - mondta.


Csak érje utol magát


Az amerikai Kansas Cityhez szerződő Németh Krisztiánról így nyilatkozott: "Jó lenne, ha végre játszana, a magyar futball értéke volt, meg kellene mutatni, hogy még mindig az. Felőlem játszhatna a világ végén is, csak érje utol magát." A Dzsudzsák Balázzsal kapcsolatos pletykákra reagálva Dárdai azt mondta, a Dinamo Moszkva szélsője jó helyen van, de az "élmény része" miatt kerülhetne akár a spanyol, az olasz, vagy az angol élvonalba.


Külön kitért Guzmics Richárdra is, akiről "jó hírek érkeznek Lengyelországból": "Nagyon jó állapotban van, egyszer majd Juhász Roland utódja lehet, most azonban a belső védők között nagyon jó összhang van."


Dárdai Pál októberben a románok otthonában elért 1-1-es döntetlennel mutatkozott be a kispadon, majd a Feröer-szigetek vendégeként és a finnek felett aratott hazai sikerrel folytatta szereplését.


A magyar válogatott jelenleg Eb-selejtező csoportjában a románok és az északírek mögött a pótselejtezőt érő harmadik helyen áll, március 29-én a görögöket fogadja a Groupama Arénában, június 13-án pedig a finnek otthonában lép pályára.


MTI

Dárdai Pál - © Fotó: Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

 

 

 

 

Utoljára frissítve: 2015-01-23 16:48:47

További híreink
Mitől olyan realisztikus, de mégis biztonságos az airsoft lövedék?
Az airsoft több mindenben is különbözik a paintballtól, mégis olykor összetévesztik a kettőt. Ami biztos, hogy mindkettő biztonságos, az airsoft esetén azonban különösen ...
2024-04-26 11:58:47, Hírek, Sport Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>