. Ma Kornél napja van.
Milyen játékokra elég egy belépőszintű gamer laptop?
2022-05-24 09:08:16
Milyen játékokra elég egy belépőszintű gamer laptop?

Milyen játékokra elég egy belépőszintű gamer laptop?

Sok gamer szerint a játékhoz asztali gépre, konzolokra van szükség, de adódnak élethelyzetek, amikor egy jól felkészített laptop életet menthet, hiszen sokat nem vagy otthon, sokat utazol, a játékot viszont ilyenkor sem hagynád ki. Szerencsére tart már ott a technológia, hogy laptopon is tudj játékokat futtatni.

 

Mik a gamer laptopok főbb ismérvei?

 

Rálelni a tökéletes gamer laptopra nem egyszerű, de nem is lehetetlen feladat. Az USAnotebook akciós laptop kínálatában is mindig találni egy jó kis hot dealt a gamer laptopok között is, belépő szinten 400 ezer körüli áron.

 

Casual, régebbi játékok esetén rengeteg a lehetőség, az AAA játékok azok, amelyek igazán megizzasztják a laptopokat.

 

A legfontosabb kérdések a döntéshez:

 

-a GPU, vagyis a grafikus megjelenítő: A legjobb beállításoknak 6-8 GB GPU-ra van szüksége, de egy egyszerűbb játék élményszerű futtatásához is 4 GB kell. Ha képes vagy kompromisszumokat kötni, visszavenni az effektekből, a részletességből, akkor a gyengébb modellek is tökéletesek lesznek a 60 FPS-re. Persze ha fontos, hogy ultra beállításokkal játssz, továbbá a következő 4-5 évben ne kelljen új vasat vásárolni, akkor mélyebben kell a zsebedbe nyúlnod, ez már a prémium kategória.

 

-Processzor: Egy 7-es szériával, akár Intel, akár Ryzen, nem lesz gond egyetlen játékkal sem. De egy magasabb teljesítményű i5 esetében is boldogan játszhatsz minőségi grafikus vezérlő mellett. 4 vagy 6 magos procit keress.

 

-RAM: Egy gamer laptop esetén ebből sohasem elég, min. 8, de inkább 16 GB kelleni fog az élvezetes játékért.

 

-Tárhely: A strapabíró, nagy gyorsaságot kínáló SSD mellett jó, ha van 500 GB HDD is, hiszen a mai játékok 30-40 GB tárhelyet simán elfoglalnak telepítés után.

 

-Kijelző: Ha nem csatlakozol külső monitorhoz, akkor a teljes játékélmény nagy kijelzőt kíván. Ez persze nehezíti a laptopot, így egyéni mérlegelés kérdése. A felbontás min. 1920x1080 legyen.

 

-Billentyűzet: A belépőszintű gamer laptopok billentyűzete alacsonyabb minőségű, gyorsabban kopik. Sötétben jól jöhet a háttérvilágításos billentyűzet. A kényelme szintén fontos tényező lehet.

 

-hűtés

 

-akkumulátor

 

-Portok: Alap legyen az USB-C, és jó, ha DisplayPorttal is rendelkezik, amennyiben több monitoron játszanál a nagyobb játékélmény érdekében.

 

Mi dönt egy belépőszintű gamer laptop mellett?

 

Egy gamer laptop vásárlása hosszú távú gondolkodást kíván, hiszen a vásárolni kívánt periféria költséges, aminek emiatt évekig ki kell tartania. Az erős processzor és videókártya elengedhetetlen, de a megfelelő nagyságú tárhely is lényeges, és jó, ha a későbbiekben bővíthető.

 

A mai technológiáknak köszönhetően már laptopon is elérhető az a játékélmény, amelyre gamerként vágysz. A költségvetés meghatározza az általános játékteljesítményt, és hogy milyen játékokat tudsz majd futtatni.

 

(x) 

 

További híreink
Lemondott a Pornhub pornóoldalt működtető cég vezérigazgatója és egy vezetője
Lemondott a Pornhub mögött álló Mindgeek cég két magas beosztású vezetője – számolt be a The Verge nyomán a Telex. Mindketten egy, a pornóoldallal kapcsolatos riport megj...
2022-06-28 15:40:07, Hírek, Színes Bővebben
A Pegasus kiberfegyver gyártója nem tud megnyugtató válaszokat adni
A Donáth Anna kezdeményezésére összehívott európai parlamenti Pegasus bizottság meghallgatta a veszélyes kiberfegyvert kifejlesztő cég, az NSO képviselőjét, aki egyáltalá...
2022-06-24 21:13:58, Hírek, Színes Bővebben
Ügyészség elé idéznék Varga Judit igazságügyi minisztert
A korrupcióval vádolt, volt fideszes államtitkár Völner Pál ügyvédje tanúkénti kihallgatását kezdeményezte Varga Judit igazságügyi miniszternek.
2022-06-24 21:13:56, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármerre is visz az utunk országhatáron innen vagy túl, napelemekkel már egyre több helyen találkozunk. Sok es...
Bővebben >>