. Ma Ervin napja van.
Megfenyegette a gyömrői képviselő-testületet a város volt polgármestere
2018-05-22 13:31:20
Megfenyegette a gyömrői képviselő-testületet a város volt polgármestere

Megfenyegette a gyömrői képviselő-testületet a város volt polgármestere

Mint ismeretes, a legutóbbi ülésen, ahol az adománygyűjtést tárgyalta a testület, a képviselők saját pénzüket összedobva álltak a kezdeményezés élére, így percek alatt összejött több mint négyszázezer forint, mely még bőven meg is haladta a gyűjtés céljaként megjelölt defibrillátor árát. Ezt az összeget időközben Gyenes már át is vette.

 

Hidegzuhanyként érte ezért a képviselőket az a levél, melyet Gyenes Levente írt a képviselő-testületnek. Ebben egy szó sem volt az adományok megköszönéséről, viszont igen durva hangnemben, szinte megfenyegette, törvénysértéssel vádolta a testületet. A levélből következtethető, hogy amennyiben nem engedélyezik számára a Gyömrő név használatát az általa készített marketing termékeken, akkor feljelentést tesz a felettes szervnél a testület ellen. A nyilvánosságra került levél hangneme is igen támadó, és követeli a legutóbbi ülés hanganyagát. Feltehetőleg egy bejelentés alátámasztására.

 

 

Jól érzékelhető volt az ülésen, hogy a képviselők sok mindenre számítottak adományaik befizetése után, csak ilyen támadó levélre nem.

 

Az ügy érdekessége, hogy a volt polgármester továbbra is a Tófürdőre szánt defibrillátor megvásárlása miatt indított adománygyűjtéshez kéri a testület döntését a Gyömrő név használatát illetően. Holott az ehhez szükséges összeget már át is vette, így a kérelem okafogyottá vált. Erre az ülést vezető dr. Mezey Attila polgármester is felhívta a figyelmet, és elmondta, hogy megdöbbentette ez a támadó hangnem. Mint mondta, a legjobb szándékkal adakoztak a képviselők nem kis összegekkel, amiért nem vártak köszönetet, de fenyegetést sem.

 

Reklám vagy jótékonyság? 

 

Sok hozzászólás hangzott el a napirendnél. Volt, aki azt hangsúlyozta, hogy a volt polgármester olyan kulcstartók gyártásához követel most engedélyt, melyeket már rég forgalmaznak. Akkor mire ez a színjáték? Van, aki a történésekkel igazolódni látta azt a félelmét, hogy nem is az adománygyűjtés a valódi cél, hanem a marketing termékek terjesztése. Hiszen ehhez ragaszkodik mindenekfelett a volt polgármester. Hiába gyűlt össze a szükséges adomány, ezzel úgy tűnik, egyáltalán nem is foglalkozik. Adományokat gyűjteni pedig talán kulcstartók osztogatása nélkül is lehetne. Például egy "Köszönöm adományát" kártyával. Az is elhangzott a képviselők részéről, hogy köszönik, de talán elég volt már az elmúlt időszakban tapasztalható, fizetett, város ellen irányuló lejárató kampányból.

 

Volt idősebb képviselő, aki szerényen azt sérelmezte, hogy Gyenes azt a csapatot támadja, akiknek minden népszerűségét köszönheti. Persze, mint elhangzott, le lehet gázolni őket marketing kampányokkal, de hol marad a tisztesség?

 

Lényeges megemlíteni, hogy adományok gyűjtéséhez nem kell testületi jóváhagyás. Nem is erről szól a volt városvezető által eléggé furcsa módon kezelt vita, hanem az adományozók részére adott termékeken szerepeltetett szövegről. Méghozzá a "Jó itt élni Gyömrő" szlogenről. Valamiért ez mindennél fontosabb kérdés Gyenes számára. Ennek az oka még mindig kérdés sokak számára.

 

Abban szinte minden hozzászóló egyetértett, hogy ez a stílus méltatlan a városhoz, és ilyen támadást nem érdemeltek meg, ha már egy köszönömre nem futotta a levélben.

 

A testület pedig nem okozott nagy meglepetést azzal, hogy az értelmetlen kérelem támogatását egy képviselő sem szavazta meg. Kérdés majd, hogy a volt polgármester megteszi-e a város ellen beharangozott feljelentéseit. Természetesen figyelemmel kísérjük majd ennek a fura ügynek a fejleményeit.

 

GyH

Utoljára frissítve: 2018-05-22 21:59:50

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik,...
Bővebben >>