. Ma Zita napja van.
Március végéig érvényesíteni kell a diákigazolványokat
2018-03-14 07:43:24
Március végéig érvényesíteni kell a diákigazolványokat

Március végéig érvényesíteni kell a diákigazolványokat

A vasúttársaság hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében az áll, hogy az utazási diákkedvezmény csak érvényes diákigazolvánnyal vehető igénybe, az előző félévben kiadott matricák pedig március 31-éig használhatók fel. A köznevelési és felsőoktatási intézmények a tanév második félévében is érvényesítő matricákkal látják el a diákigazolványokat, amelyek így október 31-éig lesznek érvényesek. 
    

A társaság felhívta a figyelmet, hogy a menetdíjon vagy a pótjegy árán felül nyolcezer forint pótdíjat is kell fizetnie annak, aki jogosulatlanul veszi igénybe a kedvezményt.
    

Az érvényes diákigazolvánnyal rendelkezők a MÁV-Start vonataira ötvenszázalékos kedvezménnyel válthatnak menetjegyet. Az új csomagkedvezményekkel ez az ár további öt százalékkal csökken, ha a menetjegyet automatánál váltják meg, tízzel pedig, ha online veszik és otthon nyomtatják vagy mobileszközön mutatják be. A MÁV egyes alacsonyabb kihasználtságú, legalább száz kilométer távolságra, csúcsidőn kívül közlekedő járataira szóló e-vonatjegyek pedig húsz százalékkal olcsóbbak - ismertették. 
    

A közoktatásban és a felsőoktatásban résztvevő nappali és esti tagozatos tanulók 90 százalékos havi, félhavi, illetve harmincnapos bérletet is vásárolhatnak lakóhelyük vagy tartózkodási helyük és oktatási intézményük székhelye, illetve gyakorlati képzésük helyszíne között - emlékeztettek.


MTI

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>