. Ma Ervin napja van.
Már biztos, egy négyzetméter Horthy park 2,7 forint!
2013-06-12 08:38:19
Már biztos, egy négyzetméter Horthy park 2,7 forint!

Már biztos, egy négyzetméter Horthy park 2,7 forint!

Önkormányzati forrásból azt az információt kaptuk, hogy megtörtént a csoda! Egy négyzetméter terület Gyömrő központi parkjában, 2,7 forint naponta a kocsmárosoknak, és nyilván minden vállalkozónak, aki itt akarja megszedni magát közösségünkben! Nagy port kavart a Békebeli Sörkert megépülése is, Gyömrő szívében egy természetvédelmi területen belül, közvetlenül az országzászló alatt. A többek szerint Gyenes Leventéhez köthető vállalkozás, most nagy (nem) meglepetésünkre anyagi segítséget kapott, hogy bátrabban fel tudja venni, néhány becsületes gyömrői vállalkozóval szemben a „korrekt” versenyt.

 

A Gyömrői Önkormányzat Képviselő-testülete 2013.06.11. napján úgy döntött évi 500.000 Ft összegért bérbe adja a központi park (Horthy park) 490 négyzetméteres területét, egy általános iskola szomszédságában lévő, sokak szerint a polgármester érdekeltségi körébe tartozó kocsmának. Ez a döntés azt eredményezi, hogy a kocsma, napi 2,7 forintért bérli a terület egy négyzetméterét, és a 490 négyzetméteres területet havi 42.000 Ft költségért használja üzleti célra.

 

Nem nehéz belegondolni, micsoda - mondhatjuk úgy - pofátlanság történt ismét. A városi piacon egy négyzetméter ára 780 Ft, míg egy vállalkozói tartósbérlet meghaladja a 30 Ft-os négyzetméter árat naponta Gyömrőn. Vállalkozói szférában tehát óriási kedvezményben részesíti a Gyömrő 2000 Kör által irányított önkormányzat a Békebeli Sörkertet.

 

Gondoljunk csak bele! Egy sima albérlet, - melyből egy forint hasznunk nincsen, csak ahhoz szükséges, hogy legyen hol élnünk – ha egy 50 négyzetméteres lakással számolunk, 60.000 Ft-os átlag albérleti díjjal tervezhető, természetesen ez nem luxus körülményekkel jár. Ez 40 Ft-os napi négyzetméter árat jelent. Amennyiben önkormányzat közeli kapcsolatokkal rendelkeznénk és beköltöznénk a 490 négyzetméteres vállalkozás telephelyére miből arányosan elosztva 50 négyzetmétert használnánk, havi mindössze 4.050 Ft lenne a bérleti díjunk. Hát nem megéri?

 

De nincs veszve minden! Gyömrőn ezt sokan megtehetik, hiszen csak be kell adni egy kérvényt a testülethez, az összes hátrányba került vállalkozónak és civil személynek, hogy vállalkozását Gyömrő egyik közterületén folytatná, lehetőleg a Horthy parkban, vagy valamelyik forgalmas játszótér közelében. Ha az Antal Sulotion Kft.-nek jár ez a gesztus, mindenkinek járhat alapon, miért ne? Persze képviselőink értünk dolgoznak keményen, bizonyára ezért teremtenek ilyen kedvező körülményeket. Tudják kedves olvasóink, nincs megkülönböztetés, nem számít ki milyen kapcsolatban áll valakivel. Hiszen becsületes a képviselő-testület, mint azt már többször bizonyította is! Ez a pozitív döntés, biztos, hogy értünk van, miért csak egy valakire vonatkozna, hát ezek nem ilyenek! Nézzünk csak körül minden szépül és épül és eddig is mindenki kapott belőle, Gyömrőn hamarosan mindenkinek 2,7 Ft lesz egy négyzetméter közterület napi bérleti díja. De ha nem akkor se csalódjunk, majd valami városi rendezvényen a földre szórt olcsó csokoládét vagy sört, boldogan szedhetjük össze, amit egy magyar élelmiszer lánc biztosít, hogy a facebook-on álnéven, bátran tudjuk posztolni „hő, de hát gyó itt élni no, ne gonoszkodjatok tik itt a ételadóval”.

 

Na de térjünk vissza, ne ítélkezzünk előre, lehet tényleg igazságos ez a döntés és nem csak az Antal Sulotion Kft.-re vonatkozik. Ebben az esetben, van még pár óvoda, iskola, köztemető is, és mi ne lenne szebb, mint egy kocsma ezekkel szemben! És olcsón! Na jó meg talán jóban kell lenni, néhány gyömrői szent életű emberrel, de hát olcsó húsnak híg a leve mint mondják, le kell nyelni a békát néha. Ha erre képesek vagyunk, nyilván az egyenlő bánásmód égisze alatt bárki bérelhet közterületet a városban mostantól bruttó 2,7 Ft négyzetméter áron naponta.

 

Jó itt élni, remélem, már mindenki megérti, érzi és látja is! Aki pedig csak nyafogni tud, meg az igazságot keresi az csak ellenség. Ellensége azoknak, akik mindent megtesznek azért, hogy minél jobban járjanak azok, kik közel állnak hozzájuk, mert az emberi kapcsolatoknál, a szeretetnél nincs fontosabb dolog a világon. Ne kívánjuk más asszonyát, ne irigyeljük a tehetség és munka jogos jussát, fogadjuk el, hogy minden értünk van, csak nem értjük. De ez is a mi hibánk, hiszen ennyi jó ember nem tévedhet egyszerre, minden egyes szavazásnál. Igyunk meg hát egy jó sört, és szeressük egymást, itt a városban, ahol minden rendben van, minden szép és egyre jobb, a Horthy parkbéli Békebeli Sörkertben, az általános iskola közelében, az országzászló alatt, Gyömrő kellős közepén egy gyönyörű természetvédelmi területen, minek napi négyzetméter ára 2,7 Ft. 


Kapcsolódó cikkeink:



AEN

Utoljára frissítve: 2013-06-12 08:40:43

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik,...
Bővebben >>