. Ma Ervin napja van.
Ma éjfélig lehet kérni a bevallási tervezet postázását
2017-03-16 07:30:30
Ma éjfélig lehet kérni a bevallási tervezet postázását

Ma éjfélig lehet kérni a bevallási tervezet postázását

Az adóhatóság idén mintegy 3,8 millió adózó számára készítette el az szja-bevallási tervezetet, amelyeket elektronikus formában megtekinthetnek és módosíthatnak az ügyfélkapuval rendelkezők. Amennyiben az adózó egyetért a tervezettel és május 22-ig nem módosítja, az automatikusan hivatalos bevallássá válik. 

 

Az ügyfélkapuval nem rendelkezők március 16-án éjfélig többféle módon is kérhetik, hogy az adóhivatal küldje el nekik az adóbevallási tervezetet, amelyet május 2-ig kapnak meg postán. A dokumentumok március 16. után is elérhetőek lesznek papíron, de akkor már az adóhatóság ügyfélszolgálatain, személyesen kell átvenni őket.  
    

Az sms választása esetén a 06-70/717-7878 telefonszámon meg kell adni az adóazonosító jelet és a születési dátumot a következő formátum szerint. Kérni lehet továbbá a tervezetet a NAV honlapjáról elérhető űrlapon (itt), a "Kérelem az adóbevallási tervezet papír alapon történő átvételéhez" elnevezésű formanyomtatványon, levélben kötetlen formában, a NAV ügyfélszolgálatán személyesen vagy a NAV telefonos tájékoztató rendszerén keresztül. 
    

Akik megkapták a tervezet papír alapú változatát és nem értenek egyet az abban feltüntetett adatokkal, önadózással május 22-ig tehetnek eleget bevallási kötelezettségüknek, ennek hiányában automatikusan a NAV által készített tervezet válik hivatalos adóbevallássá. 


    

Hirdetés

Hirdetés

 

Fontos, hogy mindenki nézze meg a tervezetet, akár elektronikusan, akár papír formában kapta meg, azokról a jövedelmekről ugyanis, amelyekről nem érkezett adat év közben a NAV-hoz, az adózóknak maguknak kell számot adniuk (ilyen például a lakáskiadásból származó jövedelem vagy olyan családi kedvezmény, amelyről korábban nem nyilatkoztak). 
    

Az adóhatóság május 2-ig az ügyfélkapusoknak elektronikus, a többieknek postai úton értesítést küld a visszatérítendő vagy befizetendő adóról. Az adót legfeljebb hat havi részletben is meg lehet fizetni, ha a fizetendő szja és egészségügyi hozzájárulás összege nem haladja meg a 200 ezer forintot.


MTI

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>