. Ma Zita napja van.
Kinek biznisz a Káptalanfüredi Tábor?
2016-05-26 22:25:28
Kinek biznisz a Káptalanfüredi Tábor?

Kinek biznisz a Káptalanfüredi Tábor?

Nemrég több olyan közérdekű adat került fel az internetre, ami eddig ismeretlen volt Gyömrő lakossága előtt. Bár a települések gazdálkodásának átláthatósága jogilag is előírt kötelesség, mégsem az önkormányzat volt az, ami a működése során keletkező szerződéseket közzé tette. Az anyagokat az egyik képviselő, Ducsai Sándor közölte saját weboldalán.

 

A most nyilvánossá váló anyagok között megtalálható több évre visszamenőleg a képviselő-testület elé terjesztett anyagok, illetve számos olyan szerződés is, ami a városvezetés kötött az elmúlt időszakokban. Ezek között szerepel a Káptalanfüredi Tábor üzemeltetéséről szóló anyag is. Ahogy azt régóta tudni lehet, a Balaton partján fekvő önkormányzati tábort a hivatalos indoklás szerint nem éri meg üzemeltetni Gyömrőnek, ezért egy magánvállalkozónak adta bérbe a város.

 

A Káptalanfüredi Tábort a Hauser család vállalkozása kapta meg. Arról a Hauser Antalról van szó, aki jelenleg is  az önkormányzat sajtóreferense, illetve a helyi Signal TV főszerkesztője.

 

 

Ön bérelne tábort évi 150 ezer Ft-ért?

 

Talán hihetetlenül hangzik, de igaz, hogy a Káptalanfüredi Tábort a Hauser család vállalkozása kapta meg még 2011-ben, s azóta is ők üzemeltethetik. Ráadásul a mindezért 150 ezer forintot kell éves szinten fizetnie a bérlőnek, ami egy normálisabb gyömrői albérlet havi díjának felel meg. Arról a Hauser Antalról van szó, aki jelenleg is Gyenes Levente és az önkormányzat sajtóreferense, illetve a helyi Signal TV főszerkesztője. A közzétett szerződésben az olvasható, hogy a Gyenes Levente által vezetett képviselő-testület Hauser Antalnak, a Gázmesterek Kft. tulajdonosának adta át a tábor üzemeltetését. A szerződést aláíró Hauser Antal a sajtóreferens Hauser Antal édesapja. A tábor honlapján feltüntetett telefonszám is megerősíti, hogy a szerződésben foglaltak megfelelnek a valóságnak, hiszen a hívószám Hauser Antal nevére van bejegyezve. 

 

GYH

Utoljára frissítve: 2016-05-27 07:50:22

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik,...
Bővebben >>