. Ma Ervin napja van.
KIGYE: 2014 legnehezebb döntése
2014-06-26 22:35:49
KIGYE: 2014 legnehezebb döntése

KIGYE: 2014 legnehezebb döntése

Felpezsdült az élet a városban. Talán túl is pezsdült. Ez már ártalmas mindenkire nézve. A KIGYE nehéz döntést hozott, de úgy gondoljuk ez az egyetlen vállalható út számunkra. Nincs az az érdek vagy cél, ami szentesítheti azokat az eszközöket, amivel Gyömrőn az elmúlt hónapokban találkozhattunk. Ehhez nem kívánunk asszisztálni.

 

Egyesületünk több célt kitűzött mikor 2010-ben a Gyömrő 2000 Kör támogatása mellett döntött. Sajnos az élet úgy hozta, hogy céljaink nagy részét óriási áldozatok és konfliktusok árán sikerült elérnünk, több esetben szemben álltunk Gyömrő vezetésével. De ezek a konfliktusok meggyőződésünk szerint, arányban álltak céljaink közösségi értékeivel.

 

2010-ben megfogalmazott céljaink melyeket sikerült elérnünk, önkormányzati támogatás és az utolsó években még a jóindulat hiányától is szenvedve Gömrőért:

 

 

A ciklus közben kitűzött céljaink:

 

 

2012-ben rendkívüli helyzet adódott. A Szabadság teret Horthy térre keresztelte városunk vezetése. Álláspontunkat nem kell bemutatni, az utolsó levegővételig küzdöttünk az elnevezés ellen, végül hasonló módon az önfejű döntéshez, az önkormányzat kedvező lépéseket tett. Elmondhatjuk, ha nem küzdünk, a mai napig Horthy térnek hívják városunk Fő terét. Siker volt, most mégsem örülhetünk felhőtlenül.

 

Három dolog történt az elmúlt hónapban, ami túlmegy minden határon, amin mindenkinek el kell gondolkodnia. Nagy levegővel, félre téve az évek alatt szerzett előítéleteket, mindenki számára világos lehet, olyan határok kerültek átlépésre, melyek bármely célhoz mérve aránytalanul nagy ártalommal járnak.

 

  • A Gyenes Leventéről készült privát fotók eltulajdonítása, a médiához történő eljuttatása, elfogadhatatlan. Nem azért mert Gyenes Leventéről van szó, hanem azért, mert ilyet ember nem tesz másik embertársával. Nincsenek érvek, melyek elfogadhatóvá magyarázhatóvá teszik ezt a lépést, nincs az a közösségi cél, érték és érdek, amit ez a lépés szolgálna.
  • Ducsai Sándor és Kisberk Szabolcs kiplakátozása, címük nyilvánosságra hozása és a lakosok személyes harcba, konfliktusba küldése ellenük. Nem azért mert Ducsai Sándorról vagy Kisberk Szabolcsról van szó, hanem azért, mert ilyet ember nem tesz másik embertársával. Nincsenek érvek, melyek elfogadhatóvá magyarázhatóvá teszik ezt a lépést, nincs az a közösségi cél, érték és érdek, ami ezt a lépést szolgálná.
  • Gáspár Krisztián teraszán felrobbantott Molotov koktél ügye, ezzel veszélyeztetve négy gyermek és a társasházban élő lakosok testi épségét. Nem azért, mert Gáspár Krisztánról van szó, hanem azért mert ilyet ember nem tesz másik embertársával. Nincsenek érvek, melyek elfogadhatóvá magyarázhatóvá teszik ezt a lépést, nincs az a közösségi cél, érték és érdek, ami ezt a lépést szolgálná.

 

A KIGYE döntése alapján, a fenti eseményeket figyelembe véve egyesületünk elhatárolódik minden gyömrői civil és politikai szervezet támogatásától, addig, míg a politikai helyzet nem normalizálódik, vagy a fent említett három ügyben indított rendőrségi eljárások le nem zárodnak és megtudjuk kik felelősek a történtekért.

 

Meggyőződésünk, hogy az igazi, értékes célok eléréséhez nem feltétlen szükséges döntéshozónak lenni. Azok eléréséhez csupán munka kell. Céljainkat ismét megfogalmazzuk a 2014-es helyi önkormányzati választások előtt és azok egyenkénti elérése érdekében, a politikai és társadalmi helyzet normalizálódása után, bármely gyömrői szervezettel együttműködünk, bármely gyömrői szervezetet munkákkal aktívan segítünk a következő ciklusban.


2010-es választások előtt minden gyömrői háztartásba eljuttatott KIGYE szórólap





 

Kigye egyesület, Gyömrő

 

 

 

 

 

Utoljára frissítve: 2014-06-28 18:08:55

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>