. Ma Zita napja van.
Kiásatná a Gyömrőn elvermelt vegyszeres hordókat a független polgármesterjelölt
2017-03-27 23:07:49
Kiásatná a Gyömrőn elvermelt vegyszeres hordókat a független polgármesterjelölt

Kiásatná a Gyömrőn elvermelt vegyszeres hordókat a független polgármesterjelölt

Kiásatná a Gyömrőn elvermelt vegyszeres hordókat a független polgármesterjelölt - legalábbis erről tanúskodik bejegyzése, amelyet a Facebookon tett közzé.


"Választói szimpátiától függetlenül foglalkoztatja a gyömrőieket ... Az igazság feltárása nem pártpolitikai érdek ... Az igazság fel NEM tárását viszont csakis politikai érdekek indokolhatják ... Az önkormányzat-kormányhivatal-katasztrófavédelem Bermuda-háromszögében hónapok óta várat magára az ügy tényleges feltárása ... " - posztolta, és állitásait vidófelvétellel is alátámasztotta.


 

A PEVDI-gyártelepről ezertonnányi veszélyes hulladékot szállítottak el, az egykori vegyi üzem területéről, de a helyiek és a Greenpeace szerint a területen még most is vannak rákkeltő vegyi anyagok. A hatóságokhoz közérdekű bejelentések érkeztek arról is, hogy a veszélyes hulladékkal teli hordók egy részét a gyártelepen kívül, egy régi szemétbányában ásták el.


A Greenpeace szerint a város határában lévő egykori szemétbányában ásathattak el mintegy 150 hordót egy vállalkozóval. A zöldek konkrét térképet is mellékeltek az egyik beadványukban az elföldelt vegyszeres hordók lehetséges helyéről, mely néhány méterre található az Árvácskák Kutyaotthontól vagy a Farkasdi, az Annahegyi és az Eperfasor utcák lakóépületeitől. A Greenpeace a hulladékok feltárása érdekében közérdekű bejelentéssel élt a Pest Megyei Kormányhivatalnál, amely az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósághoz utalta az ügyet.


GYH 

 

Utoljára frissítve: 2017-03-28 08:04:08

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>