. Ma Zita napja van.
Ki felelős azért, hogy egyszer csak eltűnt Gyömrő főteréről a díszkút?
2016-11-15 09:37:08
Ki felelős azért, hogy egyszer csak eltűnt Gyömrő főteréről a díszkút?

Ki felelős azért, hogy egyszer csak eltűnt Gyömrő főteréről a díszkút?

Eltüntették a díszkutat a régi városháza előtti térről, a bontás körülményei ködösek, senki sem tud semmit. A város díszeként funkcionáló díszkút helyére beton térkő burkolat került, a Pál mihály alkotta központi szobordísz egyelőre még megmaradt.

 

Információink szerint maguk a képviselők is megdöbbentek a lépésen. A Városkép bíráló munkacsoporttal egyáltalán nem egyeztettek, a Településügyi Bizottságon pedig a hozzánk eljutott információk szerint maga Mezey Attila alpolgármester is azt mondta a jelenlévőknek, hogy nem tud arról, hogy elbontanák a kutat.

 

Márpedig elbontották. S mivel a képviselők teljesen tájékozatlanok a témában, ezért az Agócs Zoltán vezette városüzemeltető céghez fordultunk sürgős válaszokért. A TÜF-től azt kérdeztük, hogy ők bontották-e el a történelmi szökőkutat, illetve hogy ki adott nekik erre felhatalmazás nélkül utasítást.

 

Agócs Zoltán és Gyenes Levente állhat a bontás mögött

 

Az Agócs vezette cég nem válaszolt, azonban a Signál TV megtudta azt, amit se a képviselők, se az alpolgármester, se szerkesztőségünk nem tudott. A közpénzekből fenntartott magántelevízió honlapján így fogalmaztak: "a városüzemeltetés a kút nagy részét már el is távolította a helyéről." A bontást tehát valóban a TÜF végezhette el. Ha a későbbiekben ezt megerősítő, vagy cáfoló tájékoztatást kapunk az önkormányzattól, vagy a TÜF-től, azt természetesen jelezzük a cikkben.

 

A rendelkezésünkre álló információk alapján tehát Agócs Zoltán, vagy Gyenes Levente lehet felelős a szökőkút elbontásáért. A bontás pillanatában a polgármester tudomásunk szerint külföldön tartózkodott.

 

A Díszkút avatása 2001. augusztus 20-án egybeesett Gyömrő várossá avatási ünnepségével, többek között ezért is volt szimbolikus.

 

Néhány évvel ezelőtt a Kulturális Örökség Napján még maga az önkormányzat ajánlotta az érdeklődők figyelmébe a díszkutat. Mára elbontották.


Mindeközben szerdára közös gyertyagyújtásra invitálják a gyömrőieketannak az apropójából, mert a főteréről elbontották a közel 70 éve ott álló szökőkutat.

 

A gyertyagyújtásos megmozdulást 2016. november 16-án 18 órára szervezik, ahol búcsút vesznek a szökőkúttól.


GYH

Utoljára frissítve: 2016-11-15 10:05:25

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>