. Ma Ervin napja van.
Kell-e aggódni a veszélyes hordók miatt Gyömrőn?
2017-03-14 12:16:41
Kell-e aggódni a veszélyes hordók miatt Gyömrőn?

Kell-e aggódni a veszélyes hordók miatt Gyömrőn?

Képen: Annahegyi út végen lévő régi szemétbánya területe

 

A Pest Megyei Kormányhivatal egy tavaly szeptemberi írásos tájékoztatását tette közzé a Facebookon Hodruszky Lajos, a Gyömrő 2000 Kör egyik képviselője. A politikus szerint a papírok azt bizonyítják, hogy a víz nem szennyezett Gyömrőn, ezért aggodalomra nincs ok a mérési jegyzőkönyvek alapján. Békefi Miklós a leírtakra úgy reagál, hogy szerinte a Hodruszky Lajos által közzétett dokumentum nem cáfolja az elásott hordók létezését. A veszélyes hulladékokkal teli hordók ügyével kapcsolatban azt írta: „Akinek nem fontos, az mondja azt, hogy neki nem fontos. Akinek meg fontos, az támogassa azt, hogy ez fel legyen derítve a lehető leghamarabb.”

 

Hodruszky Lajos képviselő és Békefi Miklós polgármesterjelölt írásait az alábbiakban közöljük változatlan formában.

 

Hodruszky: aggodalomra nincs ok

 

„Nemrég országos sajtónyilvánosságot kapott az a feltételezés, hogy a bezárt, rekultivált szemétbányánk alatt veszélyes hulladékokkal teli hordókat ástak el. Bizonyára, a hír terjesztője nem kellő alapossággal járt el akkor, amikor először nem a Gyömrői Polgármesteri Hivatal Műszaki Irodájához fordult információért. Az alábbi dokumentumok igazolják, hogy hivatalunk - minden jogszabályi kötelezettségnek megfelelően - akkreditált laboratóriummal évente megvizsgáltatja a szemétbánya alatti talajvizet. Az idei (2017.) mérési eredményeket még várjuk, de a többi rendelkezésünkre áll. Mint országunkban szinte minden helyen sajnos, az ammónium-nitrát tartalom határérték feletti, de a többi káros anyag tartalom határérték alatti. Tehát, aggodalomra nincs ok a mérési jegyzőkönyvek alapján. Aki kíváncsi a többi (éves mérési jegyzőkönyv) dokumentumokra, jelezze felénk. Kérek mindenkit, hogy ezt az információt minél többen osszák meg.”

 

Békefi: semmit sem bizonyít a dokumentum

 

„A "ki mikor mit tett" személyes vitába nem szeretnék belefolyni, viszont ami Hodruszky úr posztját illet, a szövegezése alapján egyértelműen annak cáfolataként volt szánva, miszerint valamiféle hordók lennének ott elásva. Csakhogy pont azt nem cáfolja. Csupán annyit jelenthetünk ki ennek alapján, hogy ha vannak ott hordók, azok nem szivárognak. Még. Abba az irányba, ahol a mérési pont van. Ez nem teszi kevésbé fontossá a helyszín feltárását. Egyszerűen muszáj meggyőződni arról, hogy mi a valós helyzet ezzel a hordó üggyel. Nem lehet kockáztatni a lakosok egészségét vagy éppen a gyömrői ingatlanok értékét. És arra se lehet várni, amíg az akárhány állami szerv, hatóság majd lép valamit, addig pedig passzolgatják egymás között az ügyet. Itt most rólunk van szó, Gyömrőről, nekünk kell, hogy fontos legyen ez az ügy. Akinek nem fontos, az mondja azt, hogy neki nem fontos. Akinek meg fontos, az támogassa azt, hogy ez fel legyen derítve a lehető leghamarabb. Nekem biztosan fontos. Polgármesterként azonnal be fogok ismét terjeszteni egy feltárásra irányuló javaslatot.”

 

Hirdetés

Hirdetés

 

A Greenpeace még tavaly tett közérdekű bejelentést arról, hogy Gyömrő határában lévő egykori szemétbányában ásathattak el mintegy 150-200 hordót egy vállalkozóval. A zöldek konkrét térképet is mellékeltek az egyik beadványukban az elföldelt vegyszeres hordók lehetséges helyéről, mely néhány méterre található az Árvácskák Kutyaotthontól vagy a Farkasdi, az Annahegyi és az Eperfasor utcák lakóépületeitől. A Greenpeace a hulladékok feltárása érdekében közérdekű bejelentéssel élt a Pest Megyei Kormányhivatalnál, amely az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósághoz utalta az ügyet.

 

GYH

 

Utoljára frissítve: 2017-03-17 21:51:48

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Vélemény Bővebben
Óda a szódáshoz
A Jó itt élnisek megkezdték a leválást Gyenesről
2022-10-25 11:43:20, Hírek, Vélemény Bővebben
Elhúzták a nótáját
Állandó szerzőnk Ludovik A. véleménycikke
2022-10-23 20:02:08, Hírek, Vélemény Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szerv...
Bővebben >>