. Ma Zita napja van.
Így megy az ingatlanbiznisz Gyömrőn
2016-08-26 09:51:56
Így megy az ingatlanbiznisz Gyömrőn

Így megy az ingatlanbiznisz Gyömrőn

Még nem épül az a társasházi ingatlan, amiben egy megállapodás szerint a gyömrői önkormányzat is tulajdonrésszel rendelkezik majd. Egész konkrétan egy kislakással, amit a város vezetése majd szükség szerint bérbe adhat. A néhány lakásos sorház a Széchenyi utcában lesz található, azonban az építkezés még várat magára.

 

Még tavaly írtunk arról, hogy a gyömrői önkormányzat egészen furcsán kezeli a tulajdonában lévő ingatlanokat. Korábban a Bajcsy-Zsilinszky úton egy ugyanilyen társasházban voltak lakásai a városnak. Azonban amíg a Széchényi utcában az volt a város érdeke, hogy ingatlan szerezzen az önkormányzat, addig a Bajcsy-Zsilinszky úton valamiért már teljesen más érdekek motiválták a városvezetést. Ez utóbbi helyszínen példa nélküli alacsony áron, 6,5 millióért adták el a település tulajdonában lévő lakást.

 

Na de kinek?

 

Az újabb, leendő építkezés apropóján előkerestük a korábbi adásvételhez kapcsolódó jegyzőkönyveket, így ma már tudhatjuk, hogy ki volt a szerencsés vevő. Az indokolatlan 50%-os kedvezményt a Gyenes Levente által irányított önkormányzat titkárságának munkatársa, a testületi ülések egyik jegyzőkönyvvezetője kapta meg.

 

A 6,5 millió forintért eladott ingatlan valós forgalmi értéke a legnagyobb ingatlankereső weboldal adatai alapján 13 millió Ft lett volna. De az is rettentően beszédes, hogy pont ugyanebben a Bajcsy-Zsilinszky úti társasházban, egy közel ugyanekkora méretű, ugyanilyen önkormányzati lakást 2013-ban, azaz két évvel korábban 10,5 millió forintért szeretett volna értékesíteni a városvezetés. Az önkormányzat munkatársa, azaz a vevő tehát milliókat nyert a tranzakción.

 

A fenti információk alapján levélben fordultunk Gyömrő Város Önkormányzatához, hogy kívánnak-e még a jövőben ilyen árkedvezménnyel önkormányzati ingatlant értékesíteni, illetve hogy arra hogyan jelentkezhetnek Gyömrő azon lakosai, akik nem a hivatal apparátusában dolgoznak. Megkérdeztük azt is, hogy nem érzik-e úgy, hogy az adásvétellel jelentős kár érte településünket. 

 

Kérdéseinkre Hauser Antal, az önkormányzat sajtóreferense azt válaszolta, hogy fenntartja korábbi válaszát, miszerint az értékesítés megfelelt a jogszabályoknak, a testület pedig elfogadta, hogy az ingatlant az értékbecslési érték 50%-án, azaz a benne lakott értéken vásárolhatja meg a vevő.


UPDATE: Gyömrő Város Önkormányzata délelőtt közleményt adott ki cikkünkkel kapcsolatban. Ebben arról tájékoztattak, hogy a hírportálunkon említett beruházás még nem indult el. Az ominózus építkezés bár ugyanabban az utcában, de egy másik telken fog elkezdődni. Természetesen ennek megfelelően a cikk szövegét módosítottuk.

 

GYH

 

A cikkben használt fotónk illusztráció.

 

Utoljára frissítve: 2016-08-26 14:44:26

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik,...
Bővebben >>