. Ma Ervin napja van.
Gyertyafényes tárlatvezetés lesz szombaton a péceli Ráday-kastélyban
2015-06-16 19:52:35
Gyertyafényes tárlatvezetés lesz szombaton a péceli Ráday-kastélyban

Gyertyafényes tárlatvezetés lesz szombaton a péceli Ráday-kastélyban

Gyertyafényes tárlatvezetés lesz a péceli Ráday-kastélyban és a dégi Festetics-kastélyban, utóbbi megújuló történeti parkjában 18 órakor induló negyvenöt perces vezetett sétát is szervez a látogatóknak. Emellett nyitott kapukkal várja az érdeklődőket szombat este a fáji Fáy-kastély, a lovasberényi Cziráky-kastély, a majki Kamalduli Remeteség, Pécsett Jakováli Haszan pasa dzsámija és az Esterházy-kastély Tatán, valamint a siroki Barlangvár bejárására is indul vezetett túra.


Képen: Ráday-kastély, Pécel


A fővárosban a Várnegyedben a Dísz téren található De la Motte-Beer-palotában arról tudhatnak meg többet az este 18 óra és éjfél között érkező látogatók a félóránként induló vezetések segítségével, hogyan élt a 18. században egy jómódú budai patikus és családja. A Forster Központ Táncsics Mihály utcai épületében pedig az Építészeti Múzeum itt berendezett látványraktárával lehet megismerkedni, a tárlat anyagában számos építészeti tervrajz, rajz, makett és festmény szerepel - közölte az intézmény.


Az edelényi Kastélyszigeten a L'Huillier-Coburg-kastélyban 23 óráig különböző ismeretterjesztő tanórákat tartanak rajz, zene, illemtan és "minden, ami barokk" témakörökben. Lehetőség lesz többek között megismerkedni Lieb Ferenc korabeli művész festési technikájával, a kézcsók, a bókolás, a meghajlás és a pukedlizés tudományának alapjaival, valamint tapasztalatokat szerezni a barokk konyhaművészet, utazási és öltözködési szokások terén is. Az estet kincskereső szójáték zárja.

 

 

A füzérradványi Károlyi-kastély szervezésében az Aggteleki Nemzeti Park szakemberei nyújtanak betekintést a kastélypark éjszakai állatvilágába, emellett lesz gyertyafényes kastélybemutató, valamint az épület felújítás előtt álló szárnyába is indítanak túrát. Este 10 órától kezdődik a Bárczi Benő Emléktúra, továbbá gyerekprogramokat is szerveznek.


Szintén lesz gyertyafényes tárlatvezetés  nádasdladányi Nádasdy-kastélyban, éjfélig éjszakai tárlatvezetéseken lehet megismerni a történelmi épület 19. századi enteriőréit, az Ősök csarnokát, a könyvtárszobát, gróf Nádasdy Ferenc emlékszobáját, az érdeklődők láthatják Barabás Miklós gróf Nádasdy Ferencné, gróf Zichy Ilona című festményét, valamint Giacomo Francesco Cipper két művét, a Fiatal parasztpár zenészekkel és az Öreg házaspár ebédje című alkotást is - olvasható a Forster Központ közleményében.

 

MTI

Utoljára frissítve: 2015-06-17 08:12:28

További híreink
Nagyratörő terveid vannak a weboldaladdal? Akkor ez a lehetőség érdekelni fog
A különböző weboldalaknak eltérő méretű tárhelyre van szüksége. Egy kisebb, bemutatkozó honlap könnyen lehet, hogy néhány tucat megabájtos tárhellyel is beéri. Azokon az ...
2024-03-21 16:18:30, Hírek, Kultúra Bővebben
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Kultúra Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Kultúra Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>