. Ma Ervin napja van.
Gyenes Levente nekiment a Fidesznek
2016-10-09 07:17:35
Gyenes Levente nekiment a Fidesznek

Gyenes Levente nekiment a Fidesznek

Hosszas cikkben reagált a gyömrői Fidesz Gyenes Levente pár nappal ezelőtti televíziós kijelentéseire. A Signal TV stúdiójában a város polgármestere keményen nekiment a Fidesznek. Gyenes szerint a helyi Fidesz vagy nem tudott, vagy nem akart kampányolni a népszavazás idején. A polgármester szavait Hauser Antal a város sajtóreferense a rövid hírösszefoglalókban is felidézte, ahol hozzátette azt is, hogy nem csak Gyömrőn, hanem más településeken is problémákkal küzd a Fidesz, mert nincs elegendő önkéntesük. A város vezetője szerint a környező településeken államtitkárok és miniszterek kampányoltak, ezzel szemben Gyömrőn semmi sem történt.

 

Úgy tűnik, hogy a helyi Fidesz kiakadt a polgármester állításain, mert hosszas cikkben reagáltak Gyenes Levente szavaira. Azt írták, hogy a polgármester számtalan valótlanságot állított a tévében. A szervezet furcsállja a városvezető szavait, ugyanis szerintük kampány nélkül nem lehetett volna 94%-os sikert elérni Gyömrőn, ami több, mint amennyi szavazatot Gyenes Levente kapott az időközi választáson. A Fidesz azt is írta, hogy a választókerület 8 települése közül egyetlen egy helyen sem tartott kampányrendezvényt se államtitkár, se miniszter. Vecsésen sem járt miniszter, ahogy azt Gyenes Levente állította, állítólag ezt maguk az érintettek is megerősítették.

 

A gyömrői polgármester szerint kevesebb fideszes delegált volt a választáskor, mint az elvárható lenne. Gyenes Levente szerint a Fidesz olyan gyenge, hogy 16-ból csak 11 delegáltat állított ki. A Fidesz erre azt írta, hogy pont a polgármester által vezetett hivatal kereste meg őket a választás előtt, hogy segítsenek nekik, mert nem bírnak annyi szavazatszámlálót kiállítani, amennyit a törvény kér. A Fidesz ebben partner volt, ezért nem értik, hogy utólag miért támadja őket Gyenes Levente.

 

Gödöllőre nem visznek szóróanyagot Gyenes Leventének

 

A Fidesz szerint valótlanul mondta a televízióban a városvezető, hogy ne kampányolt volna a kormánypárt. Hozzátették, hogy a kampányanyagokat Gyenes családjának is eljuttatták. Ködösen utaltak a reakcióban arra is, hogy a gyömrői polgármester valószínűleg azért nem találkozott ezekkel az anyagokkal, mert Gödöllőn lakik és oda nem visznek gyömrői szóróanyagokat.

 

A Fidesz szerint Gyenes úgy beszél, mint a Jobbik

 

A stúdióbeszélgetésen Hauser Antal, az önkormányzat sajtóreferense megkérdezte Gyenes Leventét, hogy egyetért-e azzal, hogy több milliárd forintért folytatott gyűlöletkampányt a kormány. A polgármester erre úgy reagált, hogy nem ért ezzel egyet, mert a pénzt másra is lehetett volna költeni. Ettől függetlenül butaságnak tartja az unió felvetését, ezért nemmel szavaz.

 

A Fidesz minderre úgy reagált, hogy utoljára Vona Gábortól, a Jobbik elnökétől halottak olyat, hogy a „nem” szavazatot támogatja, ennek ellenére elpazarolt pénznek tartja a népszavazást.

 

A kormánypárt reagálásának végén azt írta, hogy Gyenes Levente teljesen szembe megy a gyömrői politikai kerekasztalon megfogalmazott célokkal. Szóvá tették azt is, hogy az ellenzéki képviselők eltávolítása az önkormányzati bizottságokból, illetve a FIDESZ nyílt támadása nem segíti a város nyugalmát és fejlődését. Azt kérik a polgármestertől, hogy térjen jobb belátásra.

 

GYH

Utoljára frissítve: 2016-10-09 08:14:34

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>