. Ma Ervin napja van.
Gyenes Levente kitette az irányjelzőt
2017-10-09 08:28:34
Gyenes Levente kitette az irányjelzőt

Gyenes Levente kitette az irányjelzőt

Képen: Gyenes Levente és Sas Zoltán

 

Bár egyre közelebb van hozzánk a 2018-as országgyűlési választás kampányidőszaka, egyelőre csak a Jobbik háza táján érezni, hogy nagyobb fokozatba kapcsoltak. A Gyömrőn élő Sas Zoltán már most országgyűlési képviselőjelöltnek nevezi magát, bár az ehhez szükséges támogató aláírásokat még nem gyűjtötte össze. Ennek ellenére talán nem állunk messze a valóságtól, ha leírjuk, hogy Sas Zoltán a Jobbik, Szűcs Lajos pedig a FIDESZ-KDNP támogatásával vág majd neki az áprilisi megmérettetésnek, mellettük pedig várhatóan lesz egy baloldali jelölt is.

 

Már most látni, hogy a fideszes nagyembernek nem csak Sast kell majd maga alá gyűrnie Gyömrőn, hanem a város korábbi polgármesterét is. A méltatlanság miatt lemondatott Gyenes Levente kitette az irányjelzőt, s már hetek óta a Jobbik háza táján nyüzsög.

 

A magát évek óta függetlennek nevező exvárosvezető lépése talán furcsának tűnik, pedig nem ez az első eset, hogy feláldozná politikai szüzességét egy párt érdekében.

 

 

Minden ajtón bekopogtatott: SZDSZ, MSZP, FIDESZ

 

Még a kétezres évek közepén a helyi SZDSZ elnök lobbizott pártjában azért, hogy Gyenes Levente országgyűlési képviselőjelölt lehessen. Ám ezt az ötletet a szabad demokraták központjában nem támogatták. Úgy tudjuk, hogy a fiaskó ellenére az egykori liberális párt helyi szervezetének elnöke, Murvai Lászlóné kiállt a polgármester mellett, ezért Gyenes Leventével karöltve szembekerült a szervezet tagságával. Murvainé később lemondott tisztségéről.

 

2006-ban újrázott a baloldali kormány, az országgyűlési választásokat Gál Zoltán, az MSZP jelöltje nyerte a körzetben. Ebben az időszakban megnyílt a nagyobbik kormánypárt kapuja a városvezető előtt, legalábbis erre lehet következtetni a későbbi hírekből. A Heti Válasz egy 2012-es cikkében egyenesen az MSZP-éra csókos honvédelmi beszállítójának nevezte Gyenes Leventét. A Kaposvári Törvényszék által tárgyalt úgynevezett tábornokperben alig volt olyan vádlott, aki a nyomozás során ne mondta volna jegyzőkönyvbe: a Gyenes fémjelezte Escort Védelmi Szolgálat anno milliós kenőpénzekkel vette meg a hazánkba érkező NATO-delegációk utaztatási jogát. A lap szerint a volt polgármester az MSZP kormány idején éveken át anyagi szimbiózisban élt a Honvédelmi Minisztérium felsővezetőivel.

 

Csak pár évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy megváltozzon az országos politikai hangulat, s ezzel Gyenes Levente is másfelé fordítsa tekintetét. A FIDESZ 2010-es nagyarányú győzelme után a városvezető már a jobboldali szervezetben látott lehetőséget. A polgármester a 2010-es választás előtt kérte felvételét a FIDESZ gyömrői csoportjába, azonban a tagság kikosarazta. A történtek egy ideig csak pletykaként terjedtek a városban, azonban később maga a FIDESZ is megerősítette a híreket. Nem sokkal ezután a jobboldali szervezetben az SZDSZ-hez kísértetiesen hasonló folyamatok kezdődtek, mintha csak ugyanabból a kottából játszották volna. A Gyenes Leventét pártoló fideszes elnök Spaits Miklós szembekerült saját tagságával, akik végül hosszú évek után új embert bíztak meg a szervezet irányításával. Az egykori FIDESZ-elnök 2014-ben már nyíltan Gyenes Leventét támogatta és saját korábbi közössége ellen kampányolt.

 

Jobbik, az utolsó mentsvár

 

A fideszes fiaskó után mára egyetlen valamirevaló támogatottsággal bíró párt maradt Gyenes Levente számára. A Jobbik.

 

A Gyömrői Hírhatár pont egy évvel ezelőtt írt arról, hogy miután a gyömrői Jobbik egyedüli szervezetként állt ki Gyenes Levente mellett a méltatlansági eljárás ügyében, Sas Zoltánt, a párt képviselőjét tanácsnokká választották az adócsalásért elítélt városvezető javaslatára. Szép kis summáért. Úgy tűnik, hogy a politikusbűnözés megszüntetésével kampányoló  Jobbiknak mégiscsak megérte az adócsaló polgármester mellett kardoskodni, hiszen ma már napi szinten látjuk, hogy cserébe hogyan kampányol Gyenes Levente a radikális párt helyi jelöltje mellett.

 

Gyenes Levente és a JOBBIK látványos közeledése néhány korábbi ügyet is új megvilágításba helyez. Kérdés például, hogy vajon mi indokolta 2012-ben, hogy Gyenes Levente támogassa a jobbikos Sas Zoltán azon felvetését, hogy a város központi tere vegye fel a Horthy Miklós tér nevet. Az önkormányzat akkori döntésére az országos sajtó sem tudott épeszű magyarázattal szolgálni.

 

Egyszer mádi birtokán látja vendégül a regécieket Sas Zoltánnal közösen:

 

 

Máskor közösen buliznak a Lecsófesztiválon:

 

 

Aztán együtt vigadnak a szüreti fesztiválon:

 

 

Vagy éppen tárgyalnak, többek között a helyi politikáról a parlamentben:

 

 

GYH

Képek forrása: facebook.com

 

Utoljára frissítve: 2017-10-09 12:15:00

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Vélemény Bővebben
Óda a szódáshoz
A Jó itt élnisek megkezdték a leválást Gyenesről
2022-10-25 11:43:20, Hírek, Vélemény Bővebben
Elhúzták a nótáját
Állandó szerzőnk Ludovik A. véleménycikke
2022-10-23 20:02:08, Hírek, Vélemény Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>