. Ma Ervin napja van.
Furcsa szórólapok lepték el Gyömrőt
2016-08-05 12:18:29
Furcsa szórólapok lepték el Gyömrőt

Furcsa szórólapok lepték el Gyömrőt

Szórólapokat  juttattak el a Fővárosi Ítélőtábla végzésével kapcsolatban a gyömrői ingatlanokba. A postaládákba kerülő szóróanyag arról értesíti a választópolgárokat, hogy Gyenes Levente „megválasztása esetén sem tölthetné be a polgármesteri tisztséget.”

 

A választási közlemény arra a 12.Pk.50.004/2016/2 számú végzésre hivatkozik, amit a Fővárosi Ítélőtábla 2016. augusztus 1-én tett közzé az ügyben eljáró bírók és a bírói tanács elnökének aláírásával.

 

Mint az ismeretes a Régió megkeresésére a Pest Megyei Kormányhivatal már megerősítette a méltatlanságból lemondásra kényszerült Gyenes Leventével kapcsolatban, hogy „ha újraválasztanák a volt polgármestert, ugyanaz a jogi helyzet állna fenn továbbra is, mint a választást megelőzően.” Azaz továbbra is méltatlannak számítana törvény szerint. A Fővárosi Ítélőtábla augusztus eleji végzése a Kormányhivatal álláspontját erősítette meg.

 

Már nem küld több levelet a Helyi Választási Iroda

 

Már csak néhány határidő van hátra a választási kampányban. A Választási Bizottságok megbízott tagjainak bejelentésére augusztus 12-ig van lehetőség, a mozgóurna iránti kérelmeket pedig előzetesen augusztus 26-án, 16 óráig lehet megtenni, utána már csak a szavazás napján a szavazatszámláló bizottságoknál. Ezekről a határidőkről viszont már nem tájékoztatja külön levélben a választópolgárokat a Helyi Választási Iroda.  Tehát ami egyértelmű, ez a levél nem egy hivatalos értesítés. 


 

GYH

Utoljára frissítve: 2016-08-05 13:00:27

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szerv...
Bővebben >>