. Ma Zita napja van.
Figyelem! Útlezárás és aszfaltozás Gyömrőn
2019-08-04 19:55:00
Figyelem! Útlezárás és aszfaltozás Gyömrőn

Figyelem! Útlezárás és aszfaltozás Gyömrőn

A Táncsics Mihály út egy szakaszának és Nefelejcs utca teljes hosszának komplex fejlesztésére fordítható Magyar Állam által nyújtott támogatást. A kivitelező cég 2019 július elsején vette át a munkaterület és ezt követően meg is kezdte a felújítást.

 

Gyömrő Város Önkormányzata a projektet a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatásból valósítja meg. A Pénzügyminisztérium, mint támogató a fejlesztésekhez 141,6 millió forint támogatást nyújt. A fejlesztés célja Gyömrő két forgalmas útjának kb 2,5 km-es felújításán túl járdaépítés, buszmegálló felújítás, napelemes sebességkorlátozásra figyelmeztető berendezés elhelyezése, kerékpártámaszok kihelyezése és faültetés. A kivitelezést végző Magyar Útmester Kft a munkálatokat augusztus közepére fejezi be.



A Táncsics Mihály úton az aszfaltozás ideje alatt a következő forgalmi változások lesznek:


  • Augusztus 5. hétfő: Dózsa György út és a Penny kijárat (Simon Mihály tér) közötti szakaszon a félpályán folyó munka miatt egyirányú közlekedésre kell számítani a városközpont (körforgalom) irányába.
  • Augusztus 6. kedd: Dózsa György út és a Penny kijárat (Simon Mihály tér) közötti szakaszon a félpályán folyó munka miatt egyirányú közlekedésre kell számítani a városközpont (körforgalom) irányába.
  • Augusztus 7. szerda: Penny kijárat - Bercsényi utca közötti szakaszon a félpályán folyó munka miatt egyirányú közlekedésre kell számítani a városközpont (körforgalom) irányába.
  • Augusztus 8. csütörtök: Penny kijárat - Bercsényi utca közötti szakaszon a félpályán folyó munka miatt egyirányú közlekedésre kell számítani a városközpont (körforgalom) irányába.



Autóbusz-közlekedés a Táncsics úton:


A két szakaszra osztott aszfaltozási munkák során a mindkét irányú egyenes vonalú haladás biztosított lesz a buszok számára, viszont a kanyarodás nem engedélyezett. Ebből kifolyólag 2019. augusztus 8-án az 505-ös vonalszámú autóbuszok nem fogják tudni érinteni a vasútállomást a Táncsics Mihály út illetve a Széchenyi utca közötti forgalom megtiltása, illetve egyéb „nagy” autóbusszal bejárható alternatív útvonal hiánya miatt.

 

A kivitelezésben érintett Simon Mihály tér elnevezésű megállóhelyet a Városháza  megállóhely irányába áthelyezi a kivitelező az előző nap már leaszfaltozott 12 cm kiemelt szegéllyel rendelkező területre a Penny Market elé, míg a Budapest irányú megállóhelyet a Rákóczi utca és a Kossuth Ferenc utca közötti útszakaszra fogja áthelyezni.


A Nefelejcs úton az aszfaltozás ideje alatt a következő forgalmi változások lesznek:


  • Augusztus 9- 14. között szakaszolva, a keresztutcák közötti teljes útzár mellett fog folyni az aszfaltozás. Ezen időszak alatt az autók és a buszok a keresztutcák használatával tudnak kerülni. A munkák ideje alatt a Szent Imre utca egyirányúsítását átmenetileg feloldjuk, az utcát mindkét irányba járhatóvá tesszük.

Utoljára frissítve: 2019-08-04 20:00:35

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>