. Ma Ervin napja van.
Felmondtunk a Gyömrői Hírhatár eddigi „szerkesztőségének”
2022-12-16 09:39:18
Felmondtunk a Gyömrői Hírhatár eddigi „szerkesztőségének”

Felmondtunk a Gyömrői Hírhatár eddigi „szerkesztőségének”

Továbbá ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a Facebook-oldalon létrehozott, a Gyömrői Hírhatár színvilágát, logóját megtévesztésre használó, a lapcsoportunk nevében sugalmazott, arra emlékeztető layout-ot fel- és kihasználva, azzal visszaélve továbbra is szélsőséges hangvételű írások megjelenése miatt.

 

Az olvasók rövid tájékoztatására közöljük, hogy a Hírhatár Lapcsoport egy évtizede azzal a céllal jött létre, hogy minél szélesebb körben a helyi problémák tájékoztatásával hozza közelebb az olvasókat, országszerte megismertetve a közös gondokat, örömöket, egymást segítve kritizálva, az adott kerület, település, város életét segítve.

 

Ennek természetesen része a TISZTESSÉGES közéleti, akár politikai harc is – az általánosan elfogadott keretek között.

 

Egy-egy Hírhatár aloldalt a helyben jelentkező újságíró a központi szerkesztőséggel, illetve a Hírhatár Lapcsoport vezetőjével minden részletre kiterjedő szerződést megkötve önállóan, az aláírt szerződést betartva működtethet. A megjelenő anyagokért személyében vállalt felelősséget, ezt a központi szerkesztőségnek - lévén bízva a franchise-szerződésben kölcsönösen vállalt felelősség betartásában – nem volt tiszte napi szinten ellenőrizni.

 

Ezt a szerződést a Gyömrői Hírhatárt elvállaló személyek gyakorlatilag minden lényeges pontjában felrúgták.

 

Miután a névtelen és vállalhatatlan, egyirányú és egyre aljasabb, politikai támadásoktól fűtött anyagok elszaporodtak, felhívtuk a gyömrői oldalon tevékenykedőket, hogy ezt a gyakorlatot függesszék fel, a szélsőjobboldali propagandát azonnal szüntessék be, legalább a szerződésben foglalt minimális elveket tartsák be.

 

Míg ez a párbeszéd zajlott, az oldal működét blokkoltuk. Napra pontosan ezen idő alatt – amint erről egy rendőrségi feljelentésből értesültünk – „valakik” a Gyömrői Hírhatárra a megtévesztésig hasonló, Gyömrői Hírháttér névvel létrehoztak egy oldalt, amivel egyértelmű szándékuk volt, hogy az addig kialakított brandünkkel visszaélve, arra „hajazva” továbbra is folytathassák a vállalhatatlan és továbbra is NÉVTELENÜL folytatottpolitikai játszmájukat. Tekintve, hogy a Gyömrői Hírhatár oldalán addig megjelent témák, anyagok jelentek meg.

 

Ez, mivel a Gyömrői Hírhatár - is - egy hivatalosan bejegyzett médiatermék, több mint szabálysértés – bűncselekmény, a jó hírnévhez való jog megsértése és egyebek.

 

Ennek következtében azonnali hatállyal megszakítottunk minden kapcsolatot és a felületeinkhez való hozzáférést a gyömrői oldalt kezelő személyekkel.

 

Az eddig megjelent anyagaikkal semmilyen közösséget, folytonosságot, azonosulást nem vállalunk, azok természetesen nem tükrözik a Hírhatár Lapcsoport és az addig működött Gyömrői Hírhatár véleményét és ízlését.

 

Az anyagaikat azonban, bár visszaéltek a jóindulatunkkal, az oldalon hagyjuk – két okból.

 

Egyrészt méltatlan kisszerűség lenne, ha gyáván letakarítanánk az eddigi, több mint megkérdőjelezhető szándékú és tartalmú anyagaikat. Ami történt, megtörtént, akik helyben élnek, úgyis tudják, hogy ki, mit, miért csinált. S ennek milyen következményei lettek, lesznek.

 

Másrészt maradjanak az anyagok okulásul és azok szégyenére, akik mindez elkövették és visszaéltek mind a portál, mind a helyi közélet bizalmával, a megelőlegezett lehetőséggel – sportszerűtlenül.

 

Szégyelljék ők magukat.

 

A fentiek miatt egy érintett magánszemély által ismeretlen tettessel szemben feljelentés történt. Csatlakozunk hozzá. De mi – értelemszerűen - ismerjük az elkövető(ke)t.

 

Hírhatár Lapcsoport

főszerkesztősége

 

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>