. Ma Ervin napja van.
Ezt nem fogja elhinni: lebontják a díszkutat Gyömrő főteréről
2016-11-04 15:01:08
Ezt nem fogja elhinni: lebontják a díszkutat Gyömrő főteréről

Ezt nem fogja elhinni: lebontják a díszkutat Gyömrő főteréről

Az impozáns diszkutat a városi televízió információi szerint azért kell lebontani, mert pár hónapon belül háromszor lopták ki belőle a rézcsöveket és a fúvókákat.


Érdekes indok, de ezért bontják le a település egyik legszebb díszét, miközben több térfigyelő kamera is pásztázza a környéket, valamint az is "bravúros", hogy a rendőrség épületétől pár száz méterre sorozatban rongálnak meg egy műemléket, jól kivilágított helyén.



Elég egy különös döntés az ilyen, mert ha nem tudnak a város műemlékeire vigyázni, akkor azt a megoldást választják, lebontják. A városvezetés pedig így döntött és a díszkút gyűrűit visszaszállítják a Teleki kastély udvarára. Azt meg csak remélni lehet, hogy a kút műemlék részei nem arra a sorsra jutnak, mint a városközpontban elbontott Gyömrői Gyilkosságok kopjafája, melynek helyén játszóteret építettek, az emlékmű pedig kidobott oszlopként porosodik valahol. Az ezt bizonyító helyzetet egy gyömrői lakos örökítette meg, a fotó az önkormányzat kulturális programjának szimbóluma is lehetne.


A fotós véletlenül, valahol a tó környékén talált rá az eldobott kopjafára.

 

Szisztematikusan, apránként bontják le Gyömrő múltját, a főtéren már csak emlék marad a régi városháza épületéhez ízlésesen illeszkedő díszkút.


Helyette marad a körforgalom végtelenül egyszerű szökőkútja, télen a fényfüzérével, a szocreálos beton betűk, melyeket alkalmanként infantilis stílusban kirittyentenek, és a szívformára kirakott beton térkőbe ültetett giccses szerelmesek padja a Valentin szoborral.





Hallama János

 

Utoljára frissítve: 2016-11-05 08:20:58

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Vélemény Bővebben
Óda a szódáshoz
A Jó itt élnisek megkezdték a leválást Gyenesről
2022-10-25 11:43:20, Hírek, Vélemény Bővebben
Elhúzták a nótáját
Állandó szerzőnk Ludovik A. véleménycikke
2022-10-23 20:02:08, Hírek, Vélemény Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>