. Ma Ervin napja van.
Európa Liga: Sevilláé a trófea
2016-05-18 23:22:31
Európa Liga: Sevilláé a trófea

Európa Liga: Sevilláé a trófea

Története során ötödször diadalmaskodott a spanyol csapat a második számú európai kupasorozatban, előzőleg 2006-ban és 2007-ben, valamint 2014-ben és 2015-ben bizonyult a legjobbnak. 
    

Negyven éve a Sevilla az első együttes, amely egymás után háromszor nyert egy európai kupában: ez a bravúr 1974 és 1976 között a Bayern Münchennek sikerült a Bajnokcsapatok Európa Kupájában.
    
Európa Liga, döntő: Sevilla (spanyol)-FC Liverpool (angol) 3-1 (0-1)


gólszerző: Gameiro (46.), Coke (64., 70.), illetve Sturridge (35.)


Sevilla: Soria - M. Ferreira, Rami (Kolodziejczak, 78.), Carrico, Escudero - Krychowiak, N'Nonzi - Coke, Banega (Cristóforo, 90+3.), Vitolo - Gameiro (Iborra, 89.)


FC Liverpool: Mignolet - Clyne, Lovren, K. Touré (Benteke, 82.), Moreno - Milner, Can - Lallana (Allen, 73.), Firmino (Origi, 69.), Coutinho - Sturridge


A találkozót megelőzően mindkét csapat megnyerte eddigi fináléit a második számú európai kupasorozatban: a Sevilla négy, a Liverpool három alkalommal jutott el a döntőig, és mindannyiszor győzni tudott. 

    

A Sevillából Daniel Carrico és Vitolo tavaly és tavalyelőtt is ott volt a kezdőcsapatban az Európa Liga fináléjában.
    

A Liverpool kezdte aktívabban a találkozót, többször is az utolsó pillanatban mentettek a sevillai védők az angol együttes támadásainál. Az első félórában azonban egyik kapu sem forgott igazán nagy veszélyben, mindkét csapat nagy gondot fordított a védekezésére. A 35. percben aztán megtört a jég: a Liverpool körbeadogatta a labdát a sevillai védelem előtt, majd Daniel Sturridge 15 méterről bal külsővel David Soria kapujába csavart. Négy perc múlva újra betalált a Mersey-parti együttes: szögletet követően Dejan Lovren fejelt a kapuba, de a lesen lévő Sturridge mozdult a labda felé, így a játékvezető nem adta meg a találatot.
    

A szünet után 17 másodperc kellett a Sevillának az egyenlítéshez: Mariano Ferreira nagyszerű csellel két védőt becsapva tört be a tizenhatoson belülre, pontosan passzolt középre Kevin Gameiróhoz, aki közvetlen közelről a kapuba vágta a labdát. A spanyol csapat az első kaput eltaláló lövésével egyenlített. Gameiro előtt két perc múlva újra helyzetbe került, ám Kolo Touré nagyot mentett az utolsó pillanatban a ziccerben kilépő támadó elől. Egy óra elteltével ismét óriási lehetőség adódott a francia csatár előtt, ám Simon Mignolet nagy bravúrt mutatott be a nyolc méterről leadott lövésnél. Négy perccel később azonban már a belga kapus is tehetetlen volt: Vitolo csele után Cokéhez került a labda, a Sevilla lendületből érkező csapatkapitánya pedig 17 méterről a hosszú alsóba tekert. Coke a 70. percben tovább növelte az előnyt: a menteni igyekvő Coutinhóról pattant a Sevilla ötös előtt álló vezéréhez a labda, és bár Mignolet beleért a lövésébe, hárítani nem tudott. A csapatkapitány úgy duplázott, hogy korábban nem talált be az EL-ben ebben az idényben. Mostani góljai viszont újabb trófeát eredményeztek a Sevillának.


MTI

További híreink
Mitől olyan realisztikus, de mégis biztonságos az airsoft lövedék?
Az airsoft több mindenben is különbözik a paintballtól, mégis olykor összetévesztik a kettőt. Ami biztos, hogy mindkettő biztonságos, az airsoft esetén azonban különösen ...
2024-04-26 11:58:47, Hírek, Sport Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>