. Ma Ervin napja van.
Elszabotálhatják az önkormányzatnál a napelembalhé vizsgálatát
2022-11-08 10:57:43
Elszabotálhatják az önkormányzatnál a napelembalhé vizsgálatát

Elszabotálhatják az önkormányzatnál a napelembalhé vizsgálatát

Lapunk október 17-én, elsőként számolt be a hírről, miszerint a sportcsarnok tetején lévő  100 milliós napalempark több mint hat éve a levegőbe termeli az áramot. A gyömrői közéletet megrázó botrány ügyében a helyi Fidesz vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte, míg a Mi Hazánk gyömrői alapszervezetének elnöke rendőrségi feljelentést tett.

 

A napelembalhéra az önkormányzat közel két hete, október 25-én közleményben reagált a város honlapján. A közlemény szerint a Jó Itt Élni féle szervezet áll bármiféle vizsgálat elé, azonban a vizsgálóbizottság elnökének nem feltétlenül a Gyömrő 2000 Kör – FIDESZ-KDNP képviselőjét, Hodruszky Lajost gondolják a legalkalmasabbnak, tekintettel arra, hogy az érintett időszakban tanácsnokként, alpolgármesterként döntési jogköre és alapvetően teljes rálátása volt a folyamatokra.

 

HODRUSZKY SEMMILYEN VIZSGÁLATRÓL NEM ÉRTESÜLT

 

Tudomásunkra jutott, hogy bár Hodruszky Lajos a vizsgálóbizottságban való részvételre készült, de a képviselőt az önkormányzat részéről azóta sem kereste senki a tényfeltáró bizottság megalakítása érdekében.

 

Úgy tudjuk, hogy a Gyömrő 2000 kör és a Fidesz közös képviselője egyebekben nem ragaszkodik ahhoz, hogy a vizsgálóbizottság elnöke legyen, így ez nem lehet akadálya a vizsgálat megkezdésének. Megjegyzendő, hogy bár az önkormányzati közlemény Hodruszkyt próbálta pártos színekben feltüntetni, a napelempark Gyenes Levente általi átadása idején a képviselő nem volt alpolgármester, így későbbi hivatali tisztsége nem hozható összefüggésbe a beruházással.

 

KÖZEL 40 MILLIÓS KÁRÉRTÉKRŐL BESZÉLHETÜNK

 

A gyömrői Signál Tv 2016-os tudósítása szerint  a napelempark az előzetes tervek szerint évi 6-7 millió forint értékben termelt volna áramot, így – mivel a beruházás több mint hat éve nem működik – a kér legalább 36 – 42 millió forint közé tehető. Figyelemmel azonban arra, hogy az energia ára az orosz – ukrán háborúval összefüggésben többszörösére emelkedett, így a kárérték ennél akár nagyobb összeget is elérhet.

 

Emlékezetes, hogy a napelempark által termelt energiával kívánták a sportcsarnok villanyáram szükségletét fedezni. Áramtermelés hiányában a JIÉ szervezet vezette önkormányzat azonban jelentős megszorításokra kényszerült, így többek közt megsarcolták a sportlétesítményt használó egyesületeket, egyúttal az óvodás szülőknek is komoly gondot okoztak azzal, hogy a téli szünetet a nyári szünet terhére hosszabbították meg,

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>