. Ma Ervin napja van.
Csütörtökön hozzák nyilvánosságra a felsőoktatási pótfelvételi ponthatárokat
2016-08-24 12:05:34
Csütörtökön hozzák nyilvánosságra a felsőoktatási pótfelvételi ponthatárokat

Csütörtökön hozzák nyilvánosságra a felsőoktatási pótfelvételi ponthatárokat

Az Oktatási Hivatal szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében arról tájékoztatott, hogy a jelentkezők 67 százaléka alapképzést, 7 százaléka osztatlan mesterképzést, 16 százalékuk felsőoktatási szakképzést, 10 százalékuk pedig mesterképzést jelölt meg. 
    

A felvételi kérelmet benyújtók a legnagyobb arányban a gazdasági képzési területhez tartozó szakokat preferálták, legnépszerűbbek a gazdálkodás és menedzsment, a kereskedelem és marketing, a pénzügy és számvitel, valamint a jogász szakok voltak. Bekerült a topszakok közé a mérnökinformatikus, a műszaki menedzser, a gépészmérnök, a programtervező informatikus, valamint a csecsemő- és kisgyermeknevelő is.
    

A ponthatárokat csütörtökön hozzák nyilvánosságra, és azokat a jelentkezőket, akik megadták a mobilszámukat, a ponthatárok kihirdetése után SMS-ben is értesítik. A felvételt nyert jelentkezők a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a felsőoktatási intézménytől kapják meg szeptember első napjaiban - olvasható a hivatal közleményében.
    

A pótfelvételiben meghirdetett szakok esetében - ha a szakot korábban az általános eljárásban is meghirdették - a ponthatár nem lehet alacsonyabb az általános eljárásban, július 26-án nyilvánosságra hozottnál. Ha egy képzést kizárólag a pótfelvételi eljárás során hirdettek meg, akkor a ponthatár nem lehet alacsonyabb a jogszabályi minimum pontszámnál, ami alapképzésen és osztatlan mesterképzésen 280, felsőoktatási szakképzésen 240, mesterképzésen 50 pont.


MTI

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>