. Ma Zita napja van.
Csőbomba volt az M0-son feltartóztatott buszon
2015-05-19 08:06:09
Csőbomba volt az M0-son feltartóztatott buszon

Csőbomba volt az M0-son feltartóztatott buszon

Mint arról korábban beszámoltunk, gyanús csomagot találtak egy buszon az M0-s autóút Annahegyi pihenőjében még szombat délután. A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) emberölés kísérlete miatt indított nyomozást - közölte a rendőrség hétfőn az MTI megkeresésére.

 

Hétfő délután a nol.hu azt írta: bomba volt egy Magyarországon áthaladó bolgár buszon. Dragomir Petkova, a járatot fenntartó cég igazgatója azt közölte, hogy egy cseh vagy szlovák állampolgárságú férfi rejtett el csőbombát az Omega Group Prágából Várnába tartó járatán. A Novinite közlése szerint az utas Prágában szállt fel a járműre és Pozsonyig váltott jegyet, Brnóban azonban leszállt és nem tért vissza csomagjáért, amely útközben felborult és szúrós szagú folyadék folyt ki belőle - olvasható a portálon.


Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata az MTI megkeresésére azt közölte: a Prága és Várna között május 16-án menetrend szerint közlekedő autóbusz vezetője Magyarország területén, útja során vegyszerszagot érzett, ezért az M0-s autóút Annahegyi pihenőben megállt. Az utasokat leszállította, majd a raktér átvizsgálása során egy gyanús csomagra figyelt fel, ezért értesítette a rendőrséget.


A bejelentés után a helyszínre érkező Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálata "a gyanús csomagot a helyszínen hatástalanította", majd további vizsgálatra elszállította - írta a rendőrség.


Az eset során senki nem sérült meg. A busszal utazó 34 - bolgár és román - állampolgárt a rendőrség tanúként hallgatta ki. Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda - szakértők bevonásával - emberölés bűntett kísérlet gyanúja miatt indított nyomozást.


MTI Fotó: Mihádák Zoltán

 

 

 

 

Utoljára frissítve: 2015-05-19 08:09:41

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>