. Ma Timót napja van.
Betegségek a kutyáknál, melyekkel érdemes orvoshoz fordulni
2020-11-24 20:16:19
Betegségek a kutyáknál, melyekkel érdemes orvoshoz fordulni

Betegségek a kutyáknál, melyekkel érdemes orvoshoz fordulni

A vakcinák segítségével szerencsére már nagyon sok súlyos betegség megelőzhető, de még így is akadnak olyanok, amelyek adott esetben fenyegethetik kedvencedet. 

 

Fülgyulladás

 

Időnként velünk, emberekkel is előfordul, hogy a felgyülemlett fülzsír eltömíti a hallójáratot, és gyulladás alakul ki. Ezzel a problémával pedig olykor a kutyáknak is szembe kell nézniük. Ha az eb sokszor vakarja a fülét, rázza a fejét, a fültövét simogatva cuppogó hangot hallasz, netán nyüszít, vagy odakap, ha a füléhez érsz, akkor nagy valószínűséggel fülgyulladása van. 

 

Ha esetleg te is jártál már ebben a cipőben, akkor pontosan tudod, milyen kellemetlen érzés, és hidd el, kedvencednek sem jobb. Ezért ne késlekedj, irány az állatorvos! A doki valószínűleg mintát vesz majd a váladékból, és ez alapján dönti el, milyen fülcseppet kell felírnia. A gyógyulás után pedig ügyelj arra, hogy rendszeresen tisztítsd a kutyus fülét, így elkerülheted, hogy ismét begyulladjon.

 

Hasmenés

 

Ez inkább csak tünet, mint valódi betegség, és az okok is lehetnek ártalmatlanok vagy épp nagyon súlyosak. Szerencsés esetben mindössze annyi történt, hogy a kutya olyasmit evett, ami nem neki való, és a szervezete most igyekszik “megszabadulni” tőle. Ezért is fontos, hogy soha ne etesd házi koszttal kedvencedet, és óvakodj a hipermarketekben kapható, silány minőségű eledelektől is. 

 

A Kutyakajas.hu Webáruházban kapható Josera kutyatápot viszont bátran adhatod kutyusodnak, hiszen kizárólag természetes, egészséges hozzávalókból készült, a minőséget pedig a gyártás során többször is ellenőrzik. 

 

Persze a hasmenés oka lehet akár allergia, stressz vagy hirtelen tápváltás is. Ami fontos: semmiképp se adj az ebnek emberi gyógyszert! Ha a hasmenés 1-2 nap alatt rendbe jön, akkor nincs további teendő, ha viszont ennél tovább fennál, esetleg a kutya étvágytalan, bágyadt vagy hány, akkor nincs mire várni, indulás a dokihoz!

 

Fogkő

 

Az éves egészségügyi ellenőrzésen az állatorvos a kutya fogsorát is megvizsgálja, és jelzi a gazdinak, ha eljött az ideje a fogkő eltávolításának. Ezt nem érdemes elbagatellizálni, hiszen a kezeletlen fogkő fogszuvasodáshoz és fogvesztéshez vezethet. A leszedéssel ugyan nem érdemes otthon, saját kezűleg próbálkozni, a megelőzéssel viszont annál inkább! 

 

Bizony, a kutyáknak is ajánlott a rendszeres fogmosás, amihez használj speciális kutyafogkrémet és -fogkefét. Ezenkívül legyenek neki rágcsálnivaló játékai, ezeknek a használatával ugyanis ő maga is tisztítani tudja a fogsorát. Persze az éves ellenőrzés így sem maradhat el.

További híreink
Melyek a legfontosabb szempontok fürdőszoba-felújítás előtt?
Itt az idő, hogy újjáépítsd a fürdődet? Várod már és tartasz is tőle? Nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik, hiszen több buktatója van, mint ahogy azt igazán elképz...
2021-01-15 22:51:26, Hírek, Színes Bővebben
Melyik a legjobb okosvibrátor?
Azt hiheti, hogy a vibrátorokra csak olyan nőknek van szükségük, akik nehezen ismerkednek. Ez azonban nem így van, hiszen az eladási statisztikákat tekintve a vásárlók na...
2021-01-15 22:48:45, Hírek, Színes Bővebben
Elképesztően menő polgári repülők modellkivitelben
A polgári repülők valahogy a modellezés égisze alatt is külön kasztot képviselnek. Az ember egyszerre tekint áhítattal és csodálattal ezekre az esztétikus gépmadarakra, a...
2020-12-15 11:56:17, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Itt az idő, hogy újjáépítsd a fürdődet? Várod már és tartasz is tőle? Nem olyan egyszerű, mint amilyennek láts...
Bővebben >>