. Ma Ervin napja van.
Amit a kutya ideális tartási körülményeiről tudni érdemes!
2023-01-13 13:57:40
Amit a kutya ideális tartási körülményeiről tudni érdemes!

Amit a kutya ideális tartási körülményeiről tudni érdemes!

Hogyan teremts megfelelő életteret a kutya számára?

 

A Grandopet.hu kutya kategóriája bőséges választékot biztosít száraz eledelek, felszerelések, kiegészítők terén egyaránt. Innen beszerezhetsz játékokat, fekhelyet, sampont, mindent, amire szükséged lehet a gondozása során. A felszerelések beszerzését célszerű megoldani már a kisállat érkezése előtt. 

 

Annak függvényében, hogy kinti kutyust vagy bent tartott ebet választasz, alapvető, hogy vidám, játékokkal teli, kellemes életteret biztosíts számára. Gondolnod kell a szabadtéri fejlesztő és játékos kiegészítőkre is, melyekkel taníthatod, miközben a közös tevékenység mélyíti a kötődést. Nem hiányozhat egy ideális kutyafekhely sem, így azt is érdemes mihamarabb beszerezned. Ahhoz, hogy a számára legizgalmasabb kellékeket választhasd, ismerned kell a jellemét, a fajta jellegzetességeit és a mozgásigényét.

 

Lakásban tartott ebnél a kutyabarát kialakítás az elsődleges, egy olyan környezet, amelyben távol vannak tőle a mérgező növények és veszélyes tárgyak, melyek balesetet okozhatnak. Egy külön kis terület kialakítása a leginkább célravezető, ha például egy karámmal lekerített, játékokkal felszerelt részleget kinevezel a kutya helyének. Így amikor épp dolgozol, akkor is biztonságban lehet elszeparálva, lehetőleg minél nagyobb területet keríts el neki. Amennyiben szabadon játszhat az egyik szobában, figyelj oda, hogy ne maradjanak elöl cipők, növények, törékeny, leverhető dolgok. 

 

Légy felelősségteljes bundás kis barátoddal!

 

A sok-sok szeretet és a közös időtöltés mind nagyon fontos számára, de a lelki gondoskodás mellett a fizikai és mentális jóllétét is szem előtt kell tartani. Ebbe beletartozik a rendszeres állatorvosi vizsgálat, a kötelező oltások és az időszakos féreghajtás. 

 

A fajtájához, korához, méretéhez és aktivitásához mérten válassz eledelt, kizárólag magas minőségűt, megbízható helyről. 

 

Figyelj oda az intő jelekre, ha kedvenced bágyadt, étvágytalan vagy megváltozik a viselkedése - ez mind gyanúra adhat okot. Ilyen esetben sürgősen fordulj állatorvoshoz! 

 

A belsőleg kapott féreghajtó mellett a külső parazitákkal szemben is védelmet kell biztosítani. Például nyakörv, spot-on készítmény formájában. Bizonyos tabletták többféle parazitával szemben is védelmet nyújtanak, ezzel kapcsolatban mindig informálódj. 

 

Szeretetteljes, mégis következetes fegyelmezés

 

Egy kutya gondozása, nevelése komoly elkötelezettséget kíván, de biztos lehetsz benne, hogy megéri a törődés, hiszen annyi szeretetet kaphatsz tőle, amennyit embertársainktól csak ritkán. A feltétel nélküli, őszinte szeretet révén sokkal szebbek lehetnek a mindennapok. Rengeteg vidámsággal ajándékoz meg, és hű társadként kísér életed során.

 

(x)

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Színes Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Színes Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>