. Ma Ervin napja van.
Aláírásgyűjtés Gyömrőn az igazságtalan egykulcsos adó ellen
2013-11-22 09:32:23
Aláírásgyűjtés Gyömrőn az igazságtalan egykulcsos adó ellen

Aláírásgyűjtés Gyömrőn az igazságtalan egykulcsos adó ellen

Gyömrői lakosokkal találkozott csütörtökön Szabó Rebeka országgyűlési képviselő az Együtt-PM Szövetség és az MSZP Pest megyei 7-es számú országgyűlési választókerületi jelöltje. A délelőtt folyamán helyi aktivistákkal együtt gyűjtött aláírást az igazságtalan egykulcsos adó ellen.

 

A képviselő sajtótájékoztatóján elmondta, hogy immár a Pénzügyi Szemlében megjelent tanulmány is alátámasztja: az egykulcsos adó a legtöbbet keresők zsebében 500 milliárd forint pluszt hagyott, míg a minimálbéreseknek kb. 30 milliárddal több adót kellett befizetniük.

 

Az Orbán kormány hazugságaival ellentétben csak a magukéhoz hasonló, tehetős családokat támogatja: a családi adókedvezmény mostani rendszere, a rezsicsökkentés és az egykulcsos adó is csak a felső 10 százaléknak kedvez. Miközben az orbáni adórendszer és botrányos társadalompolitika miatt a három vagy annál több gyereket nevelők körében a szegények aránya majdnem duplájára nőtt, a kormány intézkedéseinek nyertesei a parlamentben ülnek.

 

Orbán Viktor miniszterelnök 342 ezer forinttal, Kövér László házelnök 511 ezer forinttal, Pintér Sándor belügyminiszter csaknem 10 millió forinttal, Szűcs Lajos fideszes képviselő (a Pest megyei 7-es választókörzet fideszes jelöltje) pedig havi 220 000 forinttal többet visz haza az egykulcsos adónak köszönhetően.

 

Az egykulcsos adó ráadásul mintegy 444 milliárd forint hiányt is okozott a költségvetésnek. Az Együtt-PM Szövetség kormányra kerülve eltörli az egykulcsos adót, és az igazságos, többkulcsos adórendszer mellett az adójóváírást is visszahozza. A gyermekek utáni adókedvezményt pedig úgy fogja átalakítani, hogy abból azok részesüljenek nagyobb mértékben, akiknek valóban szükségük van rá.

 

Szabó Rebeka az adórendszer igazságtalansága mellett arról is beszélt, hogy a Fidesz kormány a vasúti közlekedést is egyre rosszabb helyzetbe sodorja, gyakoriak a késések, a járatkimaradások, ami a vecsési választókörzethez tartozó településeket, az innen munkába ingázókat különösen érinti. A képviselő maga is a közösségi közlekedést használja, ezért személyes tapasztalat alapján is kiáll amellett, hogy az agglomerációs közlekedést sürgősen javítani kéne, erősebb vasúti és azzal összehangolt, a településeket egymással is összekötő buszhálózattal.

 

Az képviselő vonattal érkezett városunkba és nem autóval, mert a vasút  környezetet kímélő, gyors és kényelmes, - csak nem Nickelsdorftól erre. A következő sorokat Gyömrő felé írta Szabó Rebeka és osztotta meg gondolatait a közösségi oldalán:

 

„Éppen úton vagyok Gyömrőre aláírást gyűjteni és sajtótájékoztatót tartani az egykulcsos adó igazságtalansága miatt. Vagyis csak úton lennék, mivel a Keletiből induló vonatot egyszerűen törölték, a félórával később induló következő vonat meg jelen állás szerint 30! percet késik, vagyis tulajdonképpen az sincs. Amikor 25 perce az előző vonatom törlése miatt érdeklődtem, akkor persze nem mondták azt,... hogy gyorsan keressek másik közlekedési lehetőséget, mert a következő sem fog indulni, így reménykedve nekiálltam itt dolgozni (és fagyoskodni) egy étterem "teraszán", ahonnan látom az induló vonatok táblát (mert a visszhang miatt azt alig hallani, amit bemondanak).

 

Nekem persze csak időnként kell kijutnom a Pest megye környéki településekre, de akik ott élnek, és nincs autójuk, azok nap mint nap tapasztalhatnak hasonlót, késnek el a munkájukból vagy a gyerekükért az oviba menet. A közlekedésben is elképesztő állapotok uralkodnak, és az Orbán kormány alatt ez is csak tovább romlott. Nem véletlenül tervez az Együtt - PM konkrét és gyorsan ható intézkedéseket az elővárosi, a városba ingázók közlekedési lehetőségeinek jelentős javítására!”

 

 

 PJ

 

 

 

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha en...
Bővebben >>