. Ma Ervin napja van.
A rendőrség is készül Mindenszentek és halottak napjára
2014-10-28 12:54:40
A rendőrség is készül Mindenszentek és halottak napjára

A rendőrség is készül Mindenszentek és halottak napjára

Rendőrök segítik a közlekedést halottak napján és mindenszentekkor – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata.


A tájékoztatás szerint 2014. október 30-tól november 4-ig a közutakon (autópályákon, autóutakon, főútvonalakon és lakott területen belül), valamint a temetők környékén egyaránt fokozottabb rendőri jelenlétre számíthatnak a közlekedők, amely elsősorban a közúti forgalom segítésére irányul, de a rendőrök a közlekedési szabályok megszegői ellen is fellépnek. A segítő, vigyázó jelenlétet csakúgy, mint az elmúlt években idén is a polgárőrökkel együttműködve biztosítják.

 

Ezekben a napokban a rendőrség a közutak kezelőivel egyetértésben számos ideiglenes parkolóhelyet jelöl ki, ill. esetenként forgalomkorlátozást rendel el. Ezért kérik, hogy ne „megszokásból” közlekedjenek, figyeljék a közúti jelzéseket, és ha tehetik, a híradásokból és az internetes honlapok segítségével már elindulás előtt tájékozódjanak a várható változásokról.

 

Javasolják, hogy az utazás előtt ellenőrizzék gépkocsijuk műszaki állapotát és amennyiben még nem tették meg, szereltessék fel a téli gumiabroncsokat. Bár ezeknek a gumiabroncsoknak a használata nem kötelező, ugyanakkor +7 Cº alatt a biztonságos közlekedés érdekében feltétlenül ajánlott. Ezért arra kérnek mindenkit, hogy minden esetben az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek, a haladási sebesség megválasztásánál a forgalom jellegét, sűrűségét is vegyék figyelembe.


A forgalomellenőrzés mellett a rendőrség közrendvédelmi és bűnügyi szolgálata is fokozott ellenőrzéseket tart, megelőzve, illetve megakadályozva az ilyenkor gyakrabban előforduló bűncselekmények (gépkocsi feltörések, zseblopások, viráglopások, sírrongálások) elkövetését. A tömegközlekedésben részt vevők nagy száma, a növekvő személy- és gépjárműforgalom indokolttá teszi, hogy ebben az időszakban kiemelt figyelmet fordítsanak a gépjárműlopások- és feltörések, az alkalmi lopások, a „trükkös” lopások, valamint a zseblopások megelőzésére.

 

A tömegközlekedési eszközöket igénybe vevők – amennyiben van rá mód – lehetőség szerint használják ki a pályaudvari érték- és csomagmegőrzőket. A közlekedési eszközökön és a temetők környékén fokozottan figyeljenek a zsebtolvajok, alkalmi tolvajok megjelenésére.

 

A gépjárműlopások, illetve a gépjárművekből történő lopások, a bűncselekmények nagy százalékát teszik ki, ezért fontos, hogy a jármű ajtaját, az ablakokat, és a napfénytetőt mindig zárják le, mielőtt az autót elhagyják, még akkor is, ha rövid időre távoznak. A trükkös lopások megelőzése érdekében javasolják, hogy legyenek kicsit gyanakvóbbak, tartózkodóbbak, ne hagyjanak látható helyen semmilyen iratot és értéket a gépkocsiban!

 

Amennyiben észlelték, hogy feltörték, vagy ellopták járművüket, mielőtt bármihez hozzáérnének, haladéktalanul értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 107, vagy 112 központi segélyhívó telefonszámokon – közölte a rendőrség.

 

Gyömrői Hírhatár

 

 

 

 

Utoljára frissítve: 2014-10-28 12:58:02

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tű...
Bővebben >>