. Ma Timót napja van.
A fürdőszoba költöztetése egyszerű – vagy mégsem?
2020-12-08 22:04:18
A fürdőszoba költöztetése egyszerű – vagy mégsem?

A fürdőszoba költöztetése egyszerű – vagy mégsem?

A nulladik lépésben érdemes egy listát írni a teendőkről, hogy véletlenül se maradjon ki semmi. Az egyes teendőkhöz nem árt megsaccolni, hogy mi, mennyi időbe fog kerülni, így kapkodás nélkül, szisztematikusan fogunk tudni haladni. A gyakorlott költözködők számára ez nem jelent újdonságot, viszont aki még nem költözött, az meglepődhet rajta, hogy a fürdőre rendszerint kétszer annyi időt kell szánni, mint eredetileg terveztük.

 

Miért problémás a fürdőszoba költöztetése?

 

A fürdőszobák jellemzően igen kis helyiségek, és azok nagyját is a kád vagy a zuhanyzó foglalja el. Éppen ezért lehet meglepő elsőre, hogy egy ilyen apró szobából mennyi kacat kerülhet ki, nem beszélve arról, hogy ezek elcsomagolása igen problémás.

 

Hiszen gondoljunk csak bele, hogy nagyon sokan a fürdőben tárolják a tisztítószereket, melyek nagy része folyékony, és ezeket úgy elcsomagolni, hogy a szállítás során ne nyomódjanak össze vagy boruljanak fel, igényel némi tapasztalatot vagy legalább előregondolkodást.

 

Továbbá a fürdőszoba az a helyiség a lakásban, amit még az utolsó pillanatban is használunk. Éppen ezért nem tudunk mindent időben elcsomagolni, hiszen például a fésűt, a fogkefét, a szappant, valamint a wc-papírt is szükséges elöl hagyni.

 

Hogyan időzítsük és végezzük el a csomagolást?

 

A fürdőszoba költöztetése külön is megér egy teendőlistát, hiszen a benne lévő holmit nem csomagolhatjuk el túl korán, de az sem megoldás, ha az utolsó pillanatra hagyjuk, hiszen ekkor csúsznak be a nagyobb bakik, mint például a kapkodásban összetört tükrök. Ezért a legfontosabb, hogy időben kezdjünk a feladatnak, de terv szerint haladjunk, és akkor jó eséllyel kevesebb hiba fog becsúszni.

 

Első lépésben például érdemes szelektálással kezdeni, hiszen mindenkinek vannak a fürdőben itt-ott elrejtve kiürült flakonok vagy lejárt kozmetikai szerek. Ha ezeket kiselejteztük, akkor jöhet a válogatás.

 

A válogatás során különítsük el a törékeny és a nem törékeny tárgyakat, valamint érdemes a szivárgásgyanús dolgokat is egy külön csoportba tenni. Ezek alapján csomagoljuk és dobozoljuk a holmit, de hagyjunk legalább egy dobozt azoknak, melyeket az utolsó nap is használni szeretnénk. A folyékony tartalmú flakonok tetejét ajánlott ragasztószalaggal lezárni, és ha biztosra akarunk menni, akkor zacskózzuk is be ezeket. A törékeny holmit tekerjük körbe valami puha anyaggal, majd kartonnal, végül pedig buborékfóliával, hogy megvédjük a sérülésektől.

 

A dobozolás során pedig lehetőleg ne hajigáljuk a csomagolt dolgokat, hanem óvatosan helyezzük el a dobozban.

 

Amennyiben te is költözködni szeretnél, és költöztetésben jártas, profi csapatot keresel, vedd fel a kapcsolatot a Visszuk.hu csapatával!

További híreink
Melyek a legfontosabb szempontok fürdőszoba-felújítás előtt?
Itt az idő, hogy újjáépítsd a fürdődet? Várod már és tartasz is tőle? Nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik, hiszen több buktatója van, mint ahogy azt igazán elképz...
2021-01-15 22:51:26, Hírek, Színes Bővebben
Melyik a legjobb okosvibrátor?
Azt hiheti, hogy a vibrátorokra csak olyan nőknek van szükségük, akik nehezen ismerkednek. Ez azonban nem így van, hiszen az eladási statisztikákat tekintve a vásárlók na...
2021-01-15 22:48:45, Hírek, Színes Bővebben
Elképesztően menő polgári repülők modellkivitelben
A polgári repülők valahogy a modellezés égisze alatt is külön kasztot képviselnek. Az ember egyszerre tekint áhítattal és csodálattal ezekre az esztétikus gépmadarakra, a...
2020-12-15 11:56:17, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Itt az idő, hogy újjáépítsd a fürdődet? Várod már és tartasz is tőle? Nem olyan egyszerű, mint amilyennek láts...
Bővebben >>