GYÖMRŐI HÍRHATÁR - Zsigó tényleg megbuggyant a hosszú hétvégén?

GYÖMRŐI HÍRHATÁR
   
 2022.12.04.
 Vasárnap
Ma Barbara, Borbála napja van.
Holnap Vilma napja lesz.
   EUR árfolyam
   408,78 Ft
   CHF árfolyam
   415,11 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 05. 05. 01:02     


Zsigó tényleg megbuggyant a hosszú hétvégén?
Zsigó Róbert a négynapos ünnepen sem kapcsolta ki magát, hiszen amíg mások a hosszú hétvégén pihenték ki a tavaszi fáradtságot, ő nem kímélve sem magát sem másokat sajtótájékoztatót tartott.

Zsigó Róbert a négynapos ünnepen sem kapcsolta ki magát, hiszen amíg mások a hosszú hétvégén pihenték ki a tavaszi fáradtságot, ő nem kímélve sem magát sem másokat sajtótájékoztatót tartott.

 

 Lelkesen tájékoztatott arról, hogy Magyarországnak kitartónak kell maradnia, és ki kell állnia magáért, mert látható, hogy az ország jobban teljesít a munkanélküliség elleni küzdelemben, mint más uniós tagállamok. Aztán azon is gyötrődött, hogy Európa vajon jobban teljesít-e majd a munkanélküliség elleni küzdelemben, mint eddig.

 

Egy normális országban persze nem venné komolyan ezt neki senki, de jól tudjuk, az ilyen mellébeszéléseket elhitték a Fidesznek, és az országgyűlési választásokon  meg is kapták hát a választóktól a „még négy évet”.

 

Nem tudni a Fidesz-szóvivő, mennyire van tisztában azzal, hogy szinte nem létezik olyan magyar család ebben az országban, ahonnan ne vándorolt volna el  egy fiatal "nincs munka" címszóval?

 

Zsigó lódító mutatója ott kulminált, amikor arról beszélt, hogy az új kormány legfontosabb céljának is a további foglalkoztatás növelést és munkanélküliség-csökkentést nevezte. Azt mondta: ebben egy jó európai vezetés és gazdaságpolitika, tovább segítheti Magyarországot, egy rossz pedig veszélybe sodorhatja az eddig elért eredményeket és a magyar munkahelyeket is.

 

A Fidesz szóvivője szerint az Európai Unió új vezetésének "a haszontalan bürokratikus kekeckedés helyett" jóval több energiát kell fordítania a valós problémák megoldására. Ehhez olyan európai parlamenti (EP-) képviselőkre van szükség, akik "meddő viták helyett" a gazdaságfejlesztésre és a munkahelyteremtésre koncentrálnak, és képesek elérni, hogy az unió vezetése is ezzel foglalkozzon.

 

Zsigó érvelésénél ekkor a  rövid távú memória zavarai mutatkoztak, mert a sajtótájékoztatóját megelőző nap Glattfelder Béla fideszes EP-képviselő „meddő” vitát próbált gerjeszteni, és rémhíreket terjesztett, amikor azt állította, hogy az Európai Bizottság el akarja rendelni a "magyar" akác kiirtását.

 

Glattfelder akciója „megvédjük a magyar akácot”  nettó marhaság volt, mert az Európai Unió tagállamainak csak nyilatkozniuk kell arról, mit és milyen körülmények között kívánják visszaszorítani az invazív, vagyis más növények kárára terjeszkedő fajokat. Ez azt jelenti, hogy a magyar kormánynak egy éve van arra, hogy kialakítsa az akáccal kapcsolatos álláspontját, amit az Európai Unió tiszteletben is fog tartani.

 

Egy szó mint száz és mindent összevetve, Glattfelder Bélának helyesebb lett volna a gazdaságfejlesztésre és a munkahelyteremtésre koncentrálnia, ahogy erre Zsigó rámutatott. Bizony, bizony, szegény Zsigót memóriája cserbenhagyta és ez nem jól jött neki, mert megfeledkezett Glattfelder műbalhéjáról, de valljuk be, más politikussal is előfordult már ilyesmi.

 

A lényeg a lényeg a fideszes szóvivő töretlen lelkesedéssel azt próbálta sugallni, hogy a patás ördög ellenzéktől nagyon meg kell védeni a munkahelyeket. Próbált vakítani azzal, hogy egy jó európai vezetés és gazdaságpolitika tovább segítheti Magyarországot, egy rossz pedig veszélybe sodorhatja az eddig elért eredményeket és a magyar munkahelyeket. Akik azonban mindezt mégsem így látják ahogy ezt a nagy Fideszes család szóvivője – „azoktól a május 25-ei EP- választáson meg kell védeni a magyar munkahelyeket ".

 

Szóval az van, hogy szerinte ehhez olyan európai parlamenti (EP-) képviselőkre van szükség, mint a twitter-hős kétmondatos Deutsch Tamás, vagy a ledőlt bálvány Tőkés László, aki finoman szólva is nagyvonalúan bánik a közpénzekkel?  Vajon az ilyen képviselők tényleg "meddő viták helyett" a gazdaságfejlesztésre és a munkahelyteremtésre koncentrálnak, és képesek elérni, hogy az unió vezetése is ezzel foglalkozzon?

 

Zsigó csak arról nem beszélt, hogy London már az egyik legnagyobb magyarlakta város, és száz éve nem látott kivándorláshullám felelőse, Orbán Viktor és kormánya.

 

Hallama János


További hírek

  Ellenzéki belháború bontakozik a XI. kerületben a DK-s polgármester döntése miatt
2022. 12. 01. 17:43 hirhatar.hu
  Hogyan tovább fogaskerekű?
2022. 12. 01. 17:43 hirhatar.hu
  Az Orbán-rezsim haláltusája...?
2022. 12. 01. 17:43 hirhatar.hu
  A sport megbecstelenítése
2022. 11. 24. 12:34 hirhatar.hu
  Cserhalmi György helyre tette Vidnyánszkyt
2022. 11. 24. 12:34 hirhatar.hu
  Gyurta Dániel Szijjártó főtanácsadójából immár nagykövet lett
2022. 11. 24. 12:34 hirhatar.hu
  Másfél milliós jutalmat kapott tavaly a Klebelsberg Központ vezetője
2022. 11. 18. 18:12 hirhatar.hu
  Pénteken is élőlánccal demonstráltak a diákok
2022. 11. 18. 18:12 hirhatar.hu
  Budapest posztumusz díszpolgára lett Setét Jenő
2022. 11. 18. 18:12 hirhatar.hu
  Milyen hatásai vannak a kendermagolajnak?
2022. 11. 18. 11:27 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport